Forumi Horizont | Trego 10 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Pse e ndjejme te nevojshme te duam e te na duan?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14082)
Pse e ndjejme te nevojshme te duam e te na duan?!
Kohet e fundit po lexoja disa artikuj, Dashuria sipas disa filozofeve te medhenje qe ishin Kierkegaard, Lucrece, Platon, Rousseau, Sartre, Scopenhaurer. E me thene te drejten te gjithe kishin pikepamje shume te ndryshme nga njeri tjetri dhe shume te cuditshme...
Do thoni ju Filozofe hesapi
E nga kjo me lindi ideja te pyes pse e ndjejme te nevojsme te duam e te na duan? Pse shpesh ndodh, qe kur biem ne dashuri, nuk mendojme me? A nuk eshte kjo nje gabim i madh? Sepse te mendosh per dashurine eshte nje ushtrim i veshtire... Cfare mendoni ju?
po ti ca mendon????
po kush e ka then qe kur biem ne dashuri nuk mendojme me???kjo me duke shume abstrakte
Tamam nje mendim me ty isha labi nuk mendoj qe ehste ashtu kur biem ne dashuri nuk mendojme perkundrazi mendojme shume derisa sa kjo dashuri existon eshte e vetmja pike qe I kushtojme gjithe mendimet tona
Nje person I dashuruar ndihet shume me I forte eshte ne gjendje te perballoje cdo gje nuk ka dicka qe e ndalon «sikur kjo dashuri te jetohet » ndaj dhe kemi nevoje te ndihemi te dashur nga te tjeret te ndihemi te rendesishem per njerezit qe na rethojme te dime qe jemi tamam ne vendin tone keshtu ndihemi me te forte ne cdo gje qe bejme sepse dhe sikur te nguronim diku eshte dikush prane nesh qe na jep kurajo qe ehste present sikur te kemi nje vestries kemi me cilin te ndajme te keqen te miren me cilin te flasim problemet te hasim gjate dites sikur kjo dashuri mos existonte sikur mos te kishim nje person me te cilin te ndanim cdo gezim apo hillerim ndihemi pa vlere ndihemi te vetmuar cdo gje na duket teper e veshtire nuk kemi besim ne veten tone sapo te hasim nje vestries ndalemi dhe theni joooo nuk jam ne gjendje te eci me nuk kam lindur per kete nuk ka me iniciative dhe mbyllemi ne ate bulen tone
Per keto jane arsyet qe kemi nevoje te ndihemi te dashur nga dikush dhe te duam
Mendimi im
ndoshta gabohem se di une
Re: Pse e ndjejme te nevojshme te duam e te na duan?!
Citim:
Po citoj ato që tha agata
E nga kjo me lindi ideja te pyes pse e ndjejme te nevojsme te duam e te na duan?
Pse shpesh ndodh, qe kur biem ne dashuri, nuk mendojme me? A nuk eshte kjo nje gabim i madh? Sepse te mendosh per dashurine eshte nje ushtrim i veshtire... Cfare mendoni ju?
Citim:
Po citoj ato që tha ari77labi
po ti ca mendon????
po kush e ka then qe kur biem ne dashuri nuk mendojme me???kjo me duke shume abstrakte
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Nuk ju ka ndodhur ndonjehere, qe kur jeni para nje personi qe e doni ç'mendurisht, t'ju merret goja, te thoni budalliqe, te qeshni kot kur nuk ka vend per te qeshur, te silleni si nje femije i lumtur?!
une i kam lexuar jo pak vepra te filozofeve,por ato qqe thua ti agata ,une personalisht nuk i kam hasur,kam hasur,te tjera gjera.
por nevoja qe kemi per te pasur dashuri nga persona te tjere,,une e ndaj personalisht ,i ndaj ne 2kategori,respekt dhe dashuri,
p.sh ketu ne forum dua me shume respektin se dashurin,
por edhe ne jete reale nuk besoj shume tek dashuria midis njerzeve,por tek respekti po.
Ari c'lidhje ka rrespekti me personat qe duam dhe na duan?
Respekt mund te na e japi dhe nje njeri i huaj qe nuk ndjen asnje lloj dashurie.
Pyetja e temes kerkon dicka tjeter. Pse njeriu e ka te nevojshme te doje ose ta duan?
Personalisht e kam te nevojshme te ndjej dashurine e njerezve qe me rrethojne sepse eshte e vetmja arsye qe me jep energjine e duhur per te hecur perpara.
ndoshta sepse egzistenca umane eshte e bazuar ne ndjenja.do te thoja tjeter qe njeriu nqs nuk ka ose nuk jep dashuri do te ishte dicka boshe e vrazhde pa kuptim.sa te lumtur ndihemi ne kur dikush na dhuron dashuri dhe po aq i lumtur ndjehet tjetri kur ja kthejm ate dashuri.
[QUOTE]Po citoj ato që tha agata
Nuk ju ka ndodhur ndonjehere, qe kur jeni para nje personi qe e doni ç'mendurisht, t'ju merret goja, te thoni budalliqe, te qeshni kot kur nuk ka vend per te qeshur, te silleni si nje femije i lumtur?! [/QUOT
Eshte e vertete qe ndodh,edhe se sa here qe je me ate ndjen ndrojtje dhe pasiguri si e si te dukesh sa me mire ne syte tij,pavaresisht se i perket atij ne cdo kuptim....
Mua akoma nuk me ka ikur ''turpi'' me shpirtushin tim,sado qe kam 3 vjet me ate
Trego 10 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.