Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 22 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- A thuhet.......? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15300)

Postuar nga Ornela datë 22 Janar 2008 - 23:22:

A thuhet.......?

Ne shoqeri, a thuhet Te Dua ?
Ju ka ndodhur qe nje shoqe ose shok tju thote TE DUA ?

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 22 Janar 2008 - 23:29:

Pershendetje,
patjeter qe edhe ka ndodhur, por jo keshtu menjehere...
ka pune kjo pune

Tani... te vjen keq sikur ta spostoje kete teme tek nen-forumi qe i dedikohet Dashurise

Atje eshte ne gjirin e saj me specifik

Ciao!

Postuar nga bleta punetore datë 22 Janar 2008 - 23:29:

Ne gj te huaj po, TVB, po shqip, kshu direkt... s'mbaj mend.

Ama, i kam degjuar me keta veshe: "mos ma ngacmoni bleten, se e dua shume! "

Postuar nga amor alucius datë 22 Janar 2008 - 23:33:

Re: A thuhet.......?

Citim:
Po citoj ato që tha Ornela
Ne shoqeri, a thuhet Te Dua ?
Ju ka ndodhur qe nje shoqe ose shok tju thote TE DUA ?

Une e kam zevendesuar perhere me"te kam xhan". "Te dua" thuhet vetem ne kontekst dashuror.

Postuar nga Piktor datë 22 Janar 2008 - 23:41:

Citim:
Po citoj ato që tha BDB
Pershendetje,
ka pune kjo pune

Tani... te vjen keq sikur ta spostoje kete teme tek nen-forumi qe i dedikohet Dashurise

Ciao!

hahaha psh te dua te miren.

Postuar nga Ornela datë 22 Janar 2008 - 23:42:

Citim:
Po citoj ato që tha BDB
Pershendetje,
ka pune kjo pune

Ciao!

Spostoje ti po deshe por pyetja ime ishte persa i perket miqesise ose shoqerise (thrite si te te pelqeje :p )

Bleta puntore.... te dua shume mund ti thuhet ç'do njeriu besoj, nje prindi,femije apo shoqe/shoku por kur shoku/shoqja te thote vetem TE DUA si e shpjegon? (kjo ishte pak a shume pyetja ime )

Postuar nga Piktor datë 22 Janar 2008 - 23:45:

Citim:

Spostoje ti po deshe por pyetja ime ishte persa i perket miqesise ose shoqerise (thrite si te te pelqeje :p )

Bleta puntore.... te dua shume mund ti thuhet ç'do njeriu besoj, nje prindi,femije apo shoqe/shoku por kur shoku/shoqja te thote vetem TE DUA si e shpjegon? (kjo ishte pak a shume pyetja ime )

Tani ndodh qe edhe shoqeria te kaloje ne dashuri dhe natyrisht si padshje i shpeton goja tjetrit e thote te dua. Varet nga rrethanat dhe nga shoqeria.

Postuar nga Ornela datë 22 Janar 2008 - 23:51:

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Tani ndodh qe edhe shoqeria te kaloje ne dashuri dhe natyrisht si padshje i shpeton goja tjetrit e thote te dua. Varet nga rrethanat dhe nga shoqeria.

haahahahahahahaaha atehere ne kte rast ka te drejte BDB qe spostoj temen...... :p

Ps. te isha operator do thoja : JU lutem mos dilni jash teme....

Un per vete jam me amor alucius

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 22 Janar 2008 - 23:56:

Citim:

por pyetja ime ishte persa i perket miqesise ose shoqerise (thrite si te te pelqeje :p )

Patjeter qe ka ndodhur, kjo nuk eshte ndonje gje per t'u cuditur, e kunderta po qe do te ishte per t'u cuditur!

Ne shoqeri (miqesi) ka gjithmone disa shtylla te forta te cilat e mbajne ne kembe!
Njera nga keto, dhe me e rendesishmja eshte respekti edhe dashuria nje forme respekti eshte por ne nje nivel paksa me intim ( ne rastin e shoqerise )
Keshtu qe po, mua me ndodh qe te me thone keshtu, edhe qe te them!

Sidomos kur jam i dehur , por jo vetem!!!

Postuar nga bleta punetore datë 23 Janar 2008 - 00:19:

Citim:

Shiko, se te dua shume, qendron nje shkalle me lart, se sa te dua! E para, kjo.
Pyetjen tende e kuptova sh mire, dhe kuptimi i mesazhit tim ish ky:
Ne gjuhen shipe, pavaresisht se fjala "te dua" mund te kete karakter universal, kryesisht i vishen ngjyra sentimentale (ndonese kemi fjalen "dashuroj", per keto pune, po i bie ca si gjate, e perdorimi ka dale ca si "demode" ne gjuhen e folur).
Prandaj evitohet te thuhet keshtu, "shqeto", ne menyre direkte. Ne menyre indirekte, nuk krijohen keto keqkuptime.
Sic u tha: "te kam xhan", e zevendeson me se miri, po ne shqiptaret s'para jemi tipa qe i shprehim ndjenjat kaq hapur, gjithesesi.

Edhe kur te thone direkt "te dua" nga shoqeria (pse, jo! ), duhet pare ca "konteksti"... e vend per keqkuptime krijohen vetem atehere kur vertet ka dicka.

Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 22 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.