Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 14 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Te jetosh per ç'fare sherben?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17251)
Te jetosh per ç'fare sherben?!
Kam kaluar edhe une ne rruge pa dalje.Kam njohur shume njerez qe jetojne cdo dite ne pasiguri, ne shqetesim dhe jo rralle ne agoni...Sa mire i kuptoj keta njerez!
Mbas shume reflektimesh dhe netve pa pergjigje,doja ta ndaja kete shqetesim bashke me ju.
Ky shqetesim per te kuptuar perse sherben humanizmi.Vit mbas viti po keqesohet, NE mendojme se po ecim perpara...
Ne epoken qe jetojme nuk ka masa per tu pergjigjur konkretisht ketyreve pyetjeve qe duken kaq te thjeshta ne aparence.
Shume njerez shkojne ne kundra- sensin e asaj qe duhet realisht.
NJerzit jane humbur neper boten e konsumimit,neper festa,neper punera, pa pare kurre se cpo ndodh me synimin qe duhet vertet te kene ne jeten reale.
Jam perpjekur shume te kuptoj humanizmin per ca sherben por vetem s'ja kam arritur dot...nje gje kam arritur vetem,Lirine e mendimeve te mija.
Pikerisht keto mendime te lira erdha ti ndaj me ju ne forum.
Shpresoj qe kjo teme te kete nje perpjekje sadopak pozitive, ndoshta fillojme e mendojme ndryshe.
Shume e komplikuar si teme !!
dhe me sa kam lexuar eshte dhe nje teme tjeter e ngjashme
anyway ... mos ji kaq pensimiste
Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
Shume e komplikuar si teme !!
dhe me sa kam lexuar eshte dhe nje teme tjeter e ngjashme
anyway ... mos ji kaq pensimiste![]()
Shpresoj qe te marresh ndonje pergjigje qe kerkon per kete teme.
Mendoj se te gjithe ne kemi shume per te dhene para se te themi qe jetojme kot.
eh Cec sja gjejme dot fundin kesaj teme...
Ca mund te te them une ... jetojme sepse vijme ne kete bote qe te egzistojme dhe qe te kuptojme egzistencen tone duhet te jemi te vetedijshem per arsyet se pse duhet te egzistojme ... cilat jane ato jane nga me te thjeshtat duke filluar nga nje pune qe na jep kenaqesi ,apo martesa femijet etj etj jane pikerisht keto disa arsye te cilat na japin si te thuash force mendimit per te jetuar.
E rendesishme eshte ti japesh kuptim jetes tende. Per mua eshte lufte, lufte vuajtjesh e gezimesh ne te njejten kohe; kur me vjen hidherimi e perballoj e gjej arsyen ne mes te atij hidherimi qe do me lumturoje ne te ardhmen si ka thene kot e ai Floberi vuajtja eshte hidhur sot, por do te jete e embel neser ....
hajd tani jo kaq pesimiste kiss
Ehhhh ......... i gjithe faji eshte i Tulpes ......................
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
Ne epoken qe jetojme nuk ka masa per tu pergjigjur konkretisht ketyreve pyetjeve qe duken kaq te thjeshta ne aparence.
Te sherben ta besh jeten tende me te bukur....
Une nuk e kuptoj problemin apo pyetjen e temes. Titulli eshte tjeter, permbajtja e tekstit eshte tjeter.
Ceci cfare ngre si pyetje: per cfare sherben te jetojme, apo humanizmi ne ditet e sotme?
Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Une nuk e kuptoj problemin apo pyetjen e temes. Titulli eshte tjeter, permbajtja e tekstit eshte tjeter.
Ceci cfare ngre si pyetje: per cfare sherben te jetojme, apo humanizmi ne ditet e sotme?
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 14 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.