Forumi Horizont
Trego 7 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- a mendoni se studentet po mbajne ne kurriz pasojat e greves? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7160)

Postuar nga ze datë 07 Janar 2005 - 12:55:

a mendoni se studentet po mbajne ne kurriz pasojat e greves?

une jam nje studente ne fakultet me kohe te pjeseshme . per kete shkolle une paguaj nje tarife vjetore .ate jave qe filloi greva une duhet te filloja vitin e dyte ju theksoj se vertetimi qe duhet te merja kishte shume redesi per mua dhe vec kesaj edhe dy provime te rendesishme.filloi greva jemi 425 studente shumica nga rrethet duke filluar nga martaneshi nga fani nga gjirokastra nga bajramcurri etj madje edhe dikush qe vjen nga italia le atje familjen punen dhe me gjith ato shpenzime dhe sorrolatemi pa arsyedhe askush nuk na jepte pergjigje .mua me vjen keq per pedagoget dhe i kuptoj por kur une paguaj sa me kerkohet cfare faji kam gjithe ato para qe grumbullohen nga keta studente a nuk mundte vihet nje numer telefoni ne dispozicion qe ne te telefonojme(ndoshta mund te jete por ne nuk na ka thene njeri).ne kemi marre nje program me data pse datat ndryshohen sa here u teket dhe ne sillemi poshte e perpjete .nuk gjejme klasa dhe profesori pa pike turpi thote gjejeni ku te doni apo nuk ka energji dhe ai del ne mes te klases dhe ben presjon se pa ardhur dritat nuk ka provim

ME NDJENI PO KUSH JEMI NE KALAMAJT E ANDIS HARASANIT APO KEMI LIDHJE DASHURORE ME TE? u be nje muaj qe ka mbaruar greva dhe akoma nuk kemi filluar mesim pa le qe na grine nga leket i bejme provimet me pike e me presje dhe nuk i korrigjojne fare dhe askush nuk pergjigjet kur kerkojme te shikojme fletat e provimit te korigjuara. ku jane te drejtat tona studendore ????????? a duhet te ngrihemi dhe ne kunder pedagogeve????

Postuar nga juventini datë 10 Janar 2005 - 21:24:

Ke shume te drejte dhe te kuptoj.

Kur vuajme dhe ankohemi ne qe jemi me kohe te plote dhe rime gjithe diten ne shkolle, e kam parasysh se cfare ndodh me studentet qe ndjekin fakultetin me shkeputje.

Postuar nga durrsake_topolake datë 11 Janar 2005 - 14:01:

a mendoni se studentet po mbajne ne kurriz pasojat e greves?

mendoj qe ke te drejte.c'eshte e drejta nuk di shume perreth arsimit ne shqiperi mbi te drejtat e studenteve etj.por sigurisht kjo greve ju ka demtuar goxha, ju si studente.

Postuar nga Bledumi datë 12 Janar 2005 - 01:55:

Mbaj mend shume mire pothuajse te gjitha fytyrat e studenteve qe dolen ne proteste per rritjen e rroges se pedagogeve,por nuk po i shoh me te dalin dhe te thone se oret e mesimit jane ngjeshur shume dhe qe nuk perballohen nga te gjithe.
Ze,me te vertet mendon se greva e pedagogeve u be per arsye financiare ?
Nqs mendon Po,e ke shume gabim.Bej nje permbledhje te te gjithe greves dhe do shikosh se arsyeja kryesore nuk ishte paga e tyre.
Nje pyetje kisha per te te bere: -Perse Fakulteti i Mjeksise nuk beri greve si gjithe te tjeret ? Perse shume fakultete nuk e ndoqen greven deri ne fund,apo u futen me vonese ne greve ?
Ka shume pikepyetje per te gjitha keto,por qe barren e te gjitha ketyre e mbajme ne,studentet.
Edhe pse rritja e rroges u be,une nuk shikoj ndonje ndryshim te madh persa i perket rryshfeteve dhe pedagogeve te korruptuar,vazhdon ajo gjendje qe ka qene perpara greves.Lind pyetja tjeter: -Perse u bene ndryshimet dhe perse u mbeshtet kaq shume nga studentet greva?
Pyetje si keto mund te bejme te gjithe pa fund,por qe nuk do zgjidhnin asnje gje.E vetmja gje qe dime me siguri eshte qe jemi ne qe po e mbajme ne kurriz.

Postuar nga ze datë 14 Janar 2005 - 11:52:

pershendetje

problemet tona skane te sosur,o juventini une te falenderoj per mirkuptimin por jane te pakte njerezit qe na besojne .ne studentet e part time gjithmone jemi te persekutuar ne thonjza .perse gjithmone njerezit mendojne se ne shpenzojme kot kohen me kete shkolle .kjo lloj shkolle ndiqet per disa arsye :1largesia,2koha,3mundesite ekonomike megjithese ne kemi nje pagese dhe nje korrupsion besoj me te theksuar se tuajiin dhe mbi te gjitha veshtirsit e gjetjes se literatures jane te hatashme.do doja te beja nje pyetje nqs shoket tuaj do te protestonin ne menyra te ndryshme qofte per pasojat e greves e qofteper korrupsionin a do ishit ne gjendje te merrrni pergjegjsite per siper dhe te protestonit edhe ju me fakte ,flas psh per ndonje emer profesori te korruptuar

Postuar nga ze datë 14 Janar 2005 - 11:58:

per bledumin

mua nuk me ka interesuar se cilat qene arsyet e greves ,por gjithsesi besoj se ata studente te cilet ishin gati te komplotonin mesimin e kane bere kkete me nje papergjegjshmeri te madhe .valle po te ngriheshin nje grup dhe te kerkonin firma per bojkot mesimi nga ana studentore a do te ngrihej kush?

Postuar nga juventini datë 15 Janar 2005 - 01:39:

Re: pershendetje

Citim:
Po citoj ato që tha ze
problemet tona skane te sosur,o juventini une te falenderoj per mirkuptimin por jane te pakte njerezit qe na besojne .ne studentet e part time gjithmone jemi te persekutuar ne thonjza .perse gjithmone njerezit mendojne se ne shpenzojme kot kohen me kete shkolle .kjo lloj shkolle ndiqet per disa arsye :1largesia,2koha,3mundesite ekonomike megjithese ne kemi nje pagese dhe nje korrupsion besoj me te theksuar se tuajiin dhe mbi te gjitha veshtirsit e gjetjes se literatures jane te hatashme.do doja te beja nje pyetje nqs shoket tuaj do te protestonin ne menyra te ndryshme qofte per pasojat e greves e qofteper korrupsionin a do ishit ne gjendje te merrrni pergjegjsite per siper dhe te protestonit edhe ju me fakte ,flas psh per ndonje emer profesori te korruptuar

Mire rrofsh ze qe me kupton e di per problemet qe keni ju te distances.
Sa per ankesen nuk ia vlen per brezin tim te meremi me tani duhet ta kishim bere shume kohe me pare une tani jam ne vit te fundit dhe po keshtu dhe ata na kane dhene goxha liri (pedagoget)
Sa per te protestuar nuk duhet nje dy ose disa studente duhen mbi 30% e mases studentore ku te jesh i organizuar me kerkesa dhe ide te qarta mbi kerkesat qe do parasesish gje qe ne e kemi shume te veshtire dhe ti e di per tu organizuar 4-5 studente dhe mendo per te tjerat.
Sa per te nxjere emrat e pedagogeve te koruptuar nuk eshte problem i nxjer kushdo , por duhet te kesh pak prova qe te mbrosh akuzat qe do i kesh ngritur si psh kasete me ze ose ndonje foto kur i jep leket ose video.
Per kete duhet te mendojne ata qe paguajne per provime dhe ta kene nje arme te fshehur per veten e fundit

Shpresoj qe te mos vuash nga ky lloj sistemi qe ka 30 vjet pa ndryshime.
SUKSESE ne studime.

Trego 7 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.