Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 12 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- martesat e shqipetareve (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7301)
martesat e shqipetareve
thjesht do te doja te pyesja te gjithe ju shqipetare kudo qe jeni ,kush eshte mendimi juaj? per reth martesave shqipetar me shqipetare apo anasjelltas dhe shqipetare me te huaja apo anasjelltas dhe pasojat
Martesa e Shqiptareve midis shqiptareve per mu eshte gabimi me i madh sepse ne rralle te pare mashkulli sdin ta vlersoj femren ne te gjitha anet rralle te takon nji persmbari qe eshte i edukuar e ti din vlerat .
-mashkulli 1 vjet martese pastaj nji fmij njaty ate vit te don se je e freskt prep per te por mbrapa te tradhton te fyen sti din vlerat e prite Zot me te ftu me shku me hanger jasht diku ose me shku ne nji party sepse ato preferojne te duken dic jane me dashnore .
Sa per femrat mendoj disa prej tyre sa martohen qoroditen presin flokt si me ken gru oficerit i lyjne se duan te duken se jan martu mundesisht te shendoshen e te marrin pamje gruajet waw ke skifoooooooo. nuk mbahen rrijn njashtu se thojne tesh une e kam nji e mu me don njashtu sic jam per mendimin tim ai me te verete te do per dererisa dhe te ka martu por ai sdon nji zhele ne shpi gruaja duhet te dije te rregullohet e te dijne ne te gjitha anet si qofte shtepia ashtu edhe gatimi .
Kjo eshte martesa ne Shqiperi me Shqiptaret , per kaq tani ndoshta do shkruaj me vone perseri ciao.
Citim:
Po citoj ato që tha Colpo_di_Fulmine
Martesa e Shqiptareve midis shqiptareve per mu eshte gabimi me i madh sepse ne rralle te pare mashkulli sdin ta vlersoj femren ne te gjitha anet rralle te takon nji persmbari qe eshte i edukuar e ti din vlerat .
-mashkulli 1 vjet martese pastaj nji fmij njaty ate vit te don se je e freskt prep per te por mbrapa te tradhton te fyen sti din vlerat e prite Zot me te ftu me shku me hanger jasht diku ose me shku ne nji party sepse ato preferojne te duken dic jane me dashnore .
Sa per femrat mendoj disa prej tyre sa martohen qoroditen presin flokt si me ken gru oficerit i lyjne se duan te duken se jan martu mundesisht te shendoshen e te marrin pamje gruajet waw ke skifoooooooo. nuk mbahen rrijn njashtu se thojne tesh une e kam nji e mu me don njashtu sic jam per mendimin tim ai me te verete te do per dererisa dhe te ka martu por ai sdon nji zhele ne shpi gruaja duhet te dije te rregullohet e te dijne ne te gjitha anet si qofte shtepia ashtu edhe gatimi .
Kjo eshte martesa ne Shqiperi me Shqiptaret , per kaq tani ndoshta do shkruaj me vone perseri ciao.
Nga momenti qe dy njerez dashurohen, e kan mire kuptim me njeri-tjetrin, pak rendesi ka nacjonaliteti, ose origjina..
Megjithate, Martesa mes nje shqiptari dhe nje shqiptareje eshte me idealja..( per mendimin tim) sepse kemi te njejtat tradita, zakone, te njejtin mentalitet, e nuk na duhet nje pune e dyfisht integrimi me partenerin ose parteneren.
Nese ka meshkuj shqiptar qe nuk dine ti trajtojne femrat siç duhen, eshte ne ralle te pare, rrethi shoqeror e mentaliteti qe i detyron, duke vepruar keshtu per opinion..,
por edhe faji i vete femres shqiptare qe nenshtohen ne menyre te kollajt..(sepse ashtu e ka edukuar familja) nje femer e urte eshte nje femer e mire..
Ajo qe nuk me pelqen, te martesat shqiptare eshte organizimi i dasmes, ku familja i fut pak si teper hundet dhe nuk e len çiftin e ri, te organizoj nje darke ashtu siç deshiron ai, e te japi provat e para te nje bashkepunimi..
nejse ky eshte thjesht opinioni im..
ps pasoja e nje martese eshte femija..
Ashtu eshte...ne mes shqiptareve eshte ideale martesa.
Ja un sikur te martohesha me Ksenian do ta mbaja ne pellembe te dores.Kenge do t'i kendoja cdo megjez. Po ashtu edhe Sabines e cila vertet qe eshte nje grua ideale, po ce do qe nuk ma var fare se...dreqi...!
Citim:
Po citoj ato që tha sabina
Nga momenti qe dy njerez dashurohen, e kan mire kuptim me njeri-tjetrin, pak rendesi ka nacjonaliteti, ose origjina..
Megjithate, Martesa mes nje shqiptari dhe nje shqiptareje eshte me idealja..( per mendimin tim) sepse kemi te njejtat tradita, zakone, te njejtin mentalitet,
Shume e bukur kjo qe ke shkruar por ne fakt une Ksenia nuk kam ikur nga Shqiperia pas Clirimit ne fakt kam udhetuar e vazhdoj te udhetoj por puna eshte se Shqiperia ka mbetur mbrapa dhe pike pranoje apo jo si te duash une them realitetin ok sa per traditat Sabina ku kane me tradita shqiptaret pa me difto pak ato qe vrasin familjen e tyre apo ato qe perdhunojne cila te lutem mos e kap perciptas jeten ne shqiperi pike.
psasoja e nje martese eshte femija..
![]()
Shume divorce kane sjelle edhe martesat mes shqipetareve!
Personalisht,ma mire pa u martu sesa me nejt nen thundrat e nje personi
qe ta nxin jeten tu kendu te njejten muzike"bla-bla-bla...!"
"Sa je beqare je vete zot vete shkop!Po u martove, o shpetove-o mbarove!"
Ikaaaaaaaaa mu martu yje!-hahahaahahahahaha!
Pashim!
Re: Shume divorce kane sjelle edhe martesat mes shqipetareve!
.....................................................................................................................
Normalisht martesa bazohet ne dashurine dhe respektin reciprok.
Beqaria eshte nje e mire qe e ka fundin e vet me afrimin e pjekurise moshore dhe morale.
Ne kemi ardhur ne bote se dikush na ka lindur.
dikush na ka rritur dhe edukuar.
se dikush ja ka dalur te shkeputet nga egoizmi vetjak dhe ka arritur te ndertoje nje familje te lumtur.
se dikush ka vuajtur qe ne te rritemi dhe te arrijme deri ketu.
e ky dikushi..jane prinderit tane..
un jam i mendimit se martesa eshte e shenjte
dhe femijet qe jane fryt i marteses jane ata qe do ta cojne boten perpara me energjine dhe dashurine qe ju kemi dhene.
dhe femijet qe te rriten te lumtur kane nevojen te shijojne perkelleljet e nenes dhe perqafimet e babait.
po ce do se egoizmi dhe mos aftesia e shume femrave apo meshkujve shqipetare per te ndertuar nje familje te lumtur po shkaterron me qindra familje.
jam i mendimit se ciftet qe jane te dy shqiptare kane me shume mundesi qe ti rezistojne tundimeve te jetes dhe te shijojne ngrohtesine qe te jep familja.
edhe pse kohet e fundit per fat te keq shqiptare me tradita dhe me zakone kane mbetur pak,pasi shumica e atyre qe jetojne jashte jane zhytur ne llumin e edukates kundrafamilje qe te imponon qenia e te jetuarit ne nje vend te huaj.
Pershendetje miqesore!
Shkodrani i qeshur, nje pyetje kisha per ty!
"Si e gjykon ti nje cift te ri te porsamartuar,qe aktualisht ju lind nje femije
dhe burri shqiptar pra, as qe merr mundimin ta shoqeroje ne maternitet gruan e tij
por del me dashnoren spanjolle dhe darkon jashte?!
Kesaj i thua dot martese ti?!
Kete quan ti Familje te Lumtur?!"
E si do rritet ai femije me nje baba te tille?!
Kush do kujdeset per te, pervec Nenes se tij?!
Sigurisht qe do perfundojne ne divorc !-Po femija ca faji ka?!
Plz come down!
Martesat e shqipetareve jane kthyer ne martesa formale!
Ku ka dashuri,respekt,arrin edhe tradhetia-dhe mosperfillja!
Pashim ne tema te tjera!
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
O colpo di fulmine
Ti duhet te kesh ikur nga shqiperia pas clirimit
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 12 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.