Forumi Horizont Gjithsej 70 faqe: « E parė ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »
Trego 70 mesazhet nė njė faqe tė vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Historiku i studimeve gjeologjike (i detajuar) (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=153)
-- 3.III. Kėrkimet dhe Punimet Gjeologjike tė kryera nga shteti Shqiptar (1945-2000) (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=752)


Postuar nga Fajtori datė 11 Prill 2003 - 04:17:

• Nga rilevimet gjeologjike te kryera, u ndie mungesa e studimeve stratigrafike, keshtu qe ne vitet 60 keto u zgjeruan dhe u bene si ne shkalle te gjere ashtu dhe ne zona te caktuara, rezultatet e tė cilave do te ndihmonin per nje interpretim me te sakte te te dhenave gjeologjike. Gjate viteve 1961-1962 A. Papa dhe P. Pashko kane studiuar stratigrafine e depozitimeve te miocenit te poshtem, qe e kane pershkruar ne “Stratigrafia e miocenit te poshtem ne Shqiperi”. P. Pashko pwrcaktimet makrofaunistike i ka paraqitur ne studimin e veēante “Bivalet e miocenit te poshtem ne Shqiperi” 1962 si dhe ne artikullin “Studim i shkurter biostratigrafik i miocenit te poshtem ne Shqiperi ne baze te molusqeve” Bul. U.SH.T., ser. Shk. Nat., Nr.1, 1964. Disa nga rezultatet e studimit A. Papa e P. Pashko i kanw pasqyruar edhe nw artikujt “Depozitimet transgresive tw oligocenit dhe miocenit tw poshtwm nw pjeswn juglindore tw zonws sw Mirditws” Pwrmb. Stud. Nr. 2, 1965; dhe “Mioceni i poshtwm nw Shqipwri” Bul. USHT, ser. Shk.Nat, Nr. 4, 1966; kurse A. Papa nw “Mbi vwllimin dhe vendin stratigrafik tw katit akuitanian” Bul. USHT, ser.Shk.Nat, Nr.1, 1963; “Transgresioni i akuitanianit tw sipwrm nw faqen perwndimore tw luginws sw Drinmosit” Bul. USHT, ser. Shk.Nat, Nr. 4, 1969; dhe sw bashku me Th. Petro “Depozitime tw miocenit tw poshtwm nw Gropwn e Kolonjws” Bul. USHT, ser. Shk.Nat, Nr.3, 1970. studimin mikrofaunistik tw miocenit tw poshtwm e kanw bwrw A. Kondo, Sh. Erebara, kurse atw petrografik P. Theodhori. A. Kondo dhe Sh. Erebara (Garori) percaktimet e mikrofaunes i kane pershkruar ne “Foraminiferet e miocenit te poshtem ne Shqiperi” 1962; A. Kondo edhe ne artikujt “Biostratigrafia e depozitimeve te miocenit te poshtem ne Shqiperi ne baze te faunes se foraminifereve” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1964; “Disa nga foraminiferet planktonike me karakteristike te miocenit te poshtem ne Shqiperi” Permb. Stud. Nr.1, 1965; dhe “Kater forma te reja foraminiferesh” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1965. P. Theodhori rezultatet e studimeve petrografike i ka pasqyruar ne “Disa karakteristika litologo-petrografike te miocenit te poshtem ne Shqiperi” 1962, dhe ne artikullin “Disa karakteristika petrografike te depozitimeve te miocenit te poshtem te Shqiperise” Studime Gjeologjike vell. II, 1966. P. Pashko ne vitet e mevonshem ka bere studimin e stratigrafise se miocenit te siperm ne rajonin e Krujes dhe te Lushnjes qe i ka paraqitur perkatesisht ne “Relacion i shkurter mbi studimin e stratigrafise se miocenit te siperm ne rajonin e Krujes” dhe ne artikullin “Stratigrafia dhe mokrofauna e miocenit te siperm ne rajonin e Lushnjes” Permb. Stud. Nr.5, 1967; kurse bashke me Sh. Garori dhe A. Myftari kane studiuar stratigrafine e mesinianit qe e kanė pershkruar “Stratigrafia dhe faciet e mesinianit ne Shqiperi” 1968 dhe ne artikullin “Te dhena paraprake mbi stratigrafine dhe faciet e mesinianit ne zonen Jonike” Permb. Stud. Nr.2, 1969. Sh. Garori dhe P. Pashko kane studiuar stratigrafine e tortonianit dhe te mezinianit te zonave tektonike te jashtme qe e kane paraqitur ne raportin “Stratigrafia e tortonianit (pjeserisht) dhe e mesinianit ne zonat e jashtme”. P. Pashko disa tė dhėna stratigrafike i ka pėrshkruar edhe nė artikujt “Mbi transgresionin e helvecianit tė sipėrm nė Vaun e Dejės” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1965, “Mbi depozitimet neogjenike tė Gropės sė Burrelit” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.3, 1967; “Suita argjilore e Mengajt” Permb. Stud. Nr.2(15), 1970; “Depozitimet miocenike tė ujrave tė ėmbla nė zonėn e Mirditės” Permb. Stud. Nr.3 (16), 1970; ndersa H. Dalipi, A. Kondo, I. Pejo, J. Ikonomi dhe B. Meēaj kane studiuar stratigrafine e mesozoit ne rajonet Jugore dhe Perendimore te Shqiperise qe i kanė pershkruar ne “Stratigrafia e mesozoit ne Shqiperine Jugore dhe Perendimore” Q. Stalin 1964. J. Konomi studimin petrologjik te triasit te siperm e ka pasqyruar ne relacion te veēante “Petrologjia e depozitimeve te triasit te siperm ne zonen Jonike” 1966. H. Dalipi, A. Kondo, I. Pejo kane studiuar depozitimet e mesozoit ne rajonin e Polikonje-Maja e Qorres, “Depozitimet e mesozoit ne rajonin e Polikonje-Maja e Qorres (pjesa veriperendimore e malit te Ēikes”) Q. Stalin 1966 dhe ne artikullin “Depozitimet e mesozoikut ne rajonin Polikonje-Maja e Qorres” Permb. Stud. Nr.5, 1967. A. Kondo, B. Meēaj, H. Dalipi, N. Hoxha kane studiuar stratigrafine e depozitimeve kufitare te trias-jures ne zonen Jonike, si dhe te depozitimeve kretake, qe i kane pasqyruar ne “Studimi i depozitimeve kufitare te trias-jures ne zonen Jonike te Shqiperise” Q. Stalin 1966, “Stratigrafia e depozitimeve te kretakut ne Albanide (kryesisht Albanidet e Jashtme)” Q. Stalin 1968, dhe ne artikullin “Horizonti i gelqeroreve fosfatike nje reper stratigrafik i rendesishem per kretakun e zones Jonike ne Shqiperi” Nafta dhe Gazi Nr.3, 1968. Kurse A. Kondo dhe B. Meēaj kane studiuar edhe kretakun e zones Mirdita “Kretaku i zones se Mirdites” Q. Stalin 1968, dhe ne artikullin “Kretaku i zones se Mirdites” Permb. Stud. Nr.13, 1969. Disa tė dhėna i kanė pasqyruar edhe nė artikujt H. Dalipi “Mbi moshėn e horizontit me rreshpe bituminoze nė antiklinalin e Fteres” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.1, 1965; H. Dalipi, A. Kondo, P. Xhaēka “Tė dhėna mbi paleogjeografinė e Shqipėrisė Jugore dhe Perėndimore nė periudhėn e kretakut” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.1, 1967; H. Dalipi, A. Kondo, B. Meēaj “Disa mendime mbi shkėmbinjtė karbonatikė copėzorė gjatė erės sė mesozoikut dhe fillimit tė paleogjenit nė zonėn Jonike” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.1, 1969; A. Kondo, I. Pejo “Titoniani i zonės Jonike nė Shqipėri” Permb. Stud. Nr.2, 1965; “Mbi stratigrafinė dhe faunėn e depozitimeve tė toarianit “ammonitico rosso nė Shqipėri” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1966; A. Kondo, “Paleoceni nė Shqipėrinė e Jugut” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1965; “Vėrejtje mbi kufirin ndėrmjet depozitimeve tė kretakut tė poshtėm dhe kretakut tė sipėrm nė Shqipėrinė Jugore” Permb. Stud. Nr.3, 1966; “Mikrofaciet dhe mikrofosilet mė karakteristike tė kretakut nė zonėn Jonike” Permb. Stud. Nr.9-10, 1968; “Disa mendime lidhur me pėrhapjen stratigrafike dhe gjeografike tė gjinisė Miogyppsina Sacco 1893 nė Shqipėri” Nafta dhe Gazi, Nr.1-2, 1969; “Zhvillimi paleogjeografike i zonės Jonike gjatė formimit tė stadit karbonatik” Nafta dhe Gazi, Nr.3, 1970; P. Xhaēka, H. Dalipi “Mendime mbi stratigrafinė dhe paleogjeografinė e depozitimeve tė triasikut tė sipėrm dhe jurasikut nė zonėn Jonike” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.4, 1966; Th. Gjata, V. Skela, L. Ylli, V. Kici kane studiuar stratigrafine e depozitimeve paleogjenike te Albanideve te Jashtme “Raport mbi studimin e stratigrafise se depozitimeve te paleogjenit ne Shqiperine Perendimore dhe Jugperendimore” Q. Stalin 1968, dhe ne artikujt “Perfundime te arritura nga punimet e grupit te stratigrafise se paleogjenit” Nafta dhe Gazi Nr.3, 1968; “Mbi mungeswn e paleocenit, ipresianit, pjeswrisht lutecianit dhe mbi ekzistencwn e eocenit tw sipwrm karbonatik nw zonwn e Krujws” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1968; dhe “Stratigrafia e depozitimeve te paleogjenit ne Shqiperine Perendimore dhe ne Shqiperine Jugperendimore (Albanidet e Jashtme)” Permb. Stud. Nr.2, 1972; kurse L. Ylli, Th. Gjata, V. Skela, V. Kiēi, E. Nika “Deshifrimi stratigrafik i depozitimeve terrigjene tė zonės sė Krujės” Nafta dhe Gazi, Nr.3, 1970.
N. Papa, L. Nurēe, H. Geraj, etj. kane studiuar stratigrafine e paleogjeografine e pliocenit ne Ultesiren Praneadriatike “Paleogjeografia, stratigrafia dhe gazmbajtja e depozitimeve pliocenike te Ultesires Pranadriatike” Fier 1970. Probleme tė stratigrafisė kanė trajtuar V. Dalipi, S. Prillo nė artikullin “Mbi kufirin helvecian-tortonian, nė zonėn Jonike nė Shqipėri dhe bmi praninė e tortonianit nė prerjen e Zvėrnecit” Nafta dhe Gazi, Nr.2, 1968; I. Mitrushi, M. Gjikopulli, A. Kondo “Tė dhėna tė reja mbi pozicionin stratigrafik tė gėlqerorėve tė Malit tė Breshkės nė Dumre” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.3, 1968.
Rezultatet e pėrcaktimeve paleontologjike dhe studimeve biostratigrafike janė paraqitur nga I. Pejo “Mbi gjetjen e belemniteve tė para nė depozitimet e mesozoit nė Shqipėri” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.3, 1963; dhe “Fauna e jurės sė sipėrme e zonės tektonike Mirdita” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.4, 1966. Nga P. Pashko “Gjinia Pecten nė miocenin shqiptar” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.1, 1963; “Studim i shkurtėr biostratigrafik i miocenit tė poshtėm nė Shqipėri nė bazė tė molusqeve” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.1, 1964; “Pektinidet e miocenit tė vendit tonė. Gjinitė amussium dhe variamussium” Permb. Stud. Nr.1, 1965; “Molusqet e suitės sė Burrelit” Permb. Stud. Nr.9-10, 1968; “Lloji politipik dhe pėrdorimi i tij nė paleontologji” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.4, 1970. Nga A. Papa, H. Dalipi, A. Kondo, S. Prillo “Gjinia orbulina nė miocenin e Shqipėrisė” Bul. USHT, ser. Shk. Nat. Nr.2, 1967. Nga P. Sadushi “Gjinia alveolina d’Obigny 1926 nė malin e Dajtit” Nafta dhe Gazi, Nr.2, 1968. Nga P. Murataj, M. Gjikopulli “Mbi pėrfundimet e disa pėrcaktimeve palinologjike” Nafta dhe Gazi, Nr.1-2, 1969.
A.Xhomo, A. Kondo, A. Papa, I. Balluku, J. Kanani, N. Alikaj, V. Nasi kane studiuar pushimet stratigrafike ne prerjen karbonatike te zones Jonike lidhur me mineralmbajtjen, qe i kane paraqitur ne “Pushimet stratigrafike ne prerjet karbonatike te zones Jonike dhe mineralet e dobishme qe lidhen me to” Tirane 1968, dhe ne artikullin “Transgresioni i titonian-neokomianit ne zonen Jonike” Permb. Stud Nr.9-10, 1968.


  Gjithsej 70 faqe: « E parė ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »
Trego 70 mesazhet nė njė faqe tė vetme

Materialet qė gjenden tek Forumi Horizont janė kontribut i vizitorėve. Jeni tė lutur tė mos i kopjoni por ti bėni link adresėn ku ndodhen.