Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letersia e Rilindjes Kombetare > Sami Frashëri > Aforizma nga Sami Frasheri
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Aforizma nga Sami Frasheri

-Duhet te shfrytezohet mire koha ,sepse jeta nga koha perbehet.

-Virtyti i ben te dashur njerezit e medhenj;njerezit e zakonshem, defrimi dhe zbavitja;te keqinjte vagabondazhi dhe delikti.

-Duhen shume mend te shoqerohesh me njerez pa mend.

-S'ka gje me te keqe se te perqeshurit ,sepse me shume prek te miret sesa te keqinjte.

-pendimi eshte pranevera e miresjelljes

-Po te bjere nje pike uji ne det nuk thahet.

-Gjuha eshte genjeshtari i zemres.

-Tri raste kane tre virtyte te pelqyeshme:te ndihmosh nevojtaret kur jane ne gjendje te veshtire;te thuash te verteten edhe ne zemerim e siper;te falesh kur je i zoti te ndeshkosh ose te hakmerresh

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Modifikuar nga lorie datë 22/12/2003 ora 06:50

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 25 Gusht 2003 03:25
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

1. Ato ç'ka di nje njeri ne krahasim me ato ç'ka nuk di , jane kurregje.

2. Fjalet e keqedashesit jane si qymyri, qe edhe po s'te dogjen , te nxijne.

3. Gabimet qe harrohen, perseriten.

4. Pema me e embel eshte ajo qe vjel me duart e tua.

5. Peri i ngaterruar nuk zgjidhet me ngut.

6. Per te qene i lumtur nuk duhet vetem te dish, por edhe te duash.

7. Njeri i zoti nuk eshte ai qe s'ka te meta, po ai qe i pranon te metat e tij.

8. Njeriu qe te behet edhe me i zoti nuk duhet te harroje edhe ato qe ka mesuar.

9. Nje pune e bukur eshte me e dobishme se njemije fjale te bukura.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetër 17 Shtator 2003 13:05
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

-Njeriun e bëjnë të përjetshëm veprat e tij.

-Në vend që të shesësh dituri dhe zotësi, përpiqu t’i fitosh ato.

-Njerëzit janë të njejtë para natyrës, edukata i bën të dallohen.

-Shoku më i pavlefshëm është ai, i cili, për një fjalë që ka dëgjuar për shokun e tij, nuk e do më atë.

-Ai që pëlqen veten e tij, nuk pëlqehet nga askush.

-Shpagimi më i ëmbël është të bësh mirë kundër të keqes që të është bërë.

-Po të përdoret mirë koha, do të mjaftojë për të kryer çdo punë.

-Bukuria e njeriut përbëhet nga bukuria e fjalës që flet.

-Njerzit e mirë janë të gjykuar të bëhen skllevër të të kqinjëve.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetër 17 Shtator 2003 13:10
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

-Njeriu duhet të përpiqet të mësojë çdo gjë, jo të tregojë veten e tij.

-Më i forti i njerëzve është ai që është i Zoti të përmbajë vetveten.

-Shpata e grave është gjuha e tyre, prandaj nuk e lënë të ndryshket.

-Zbavitja më e bukur për njerinë është leximi, shoku më i mirë libri.

-Personi që do ti, s’ka asnjë të metë, fillo të mos e duash, pa shih sa të meta ka.

-S’ka lumturi më të madhe në botë se dashuria dhe harmonia.

-Thjeshtësia e një gruaje është më e vlefshme se stolitë (diamantet) e të gjitha grave të botës.

-Më i poshtri njeri është ai i cili kërkon mirësi nga një i poshtër.

-Kush lexon shumë, medeomos bëhet i mençur ; kush punon shumë, medeomos bëhet i pasur ; kush kujdeset për higjienën, medeomos bëhet i lumtur. Ai që i plotëson të gjitha këto kondita, le të thotë se ka bërë me të vërtet jetë në botë.

-Vjehra nuk e kujton asnjëherë kohën e nusërisë.

-Qesja nuk zbrazet duke dhënë lëmoshë.

-Delen që ndahet nga tufa e ha ujku.

-Mos i thuaj gruas fjalën që s’mund ta thuash në rrugë.

-Dashuria është kripa e jetës, jeta pa dashuri s’ka asnjë shije.

-Biseda lindi nga mendimi ; biseda pa mendim nuk është bisedë, është grindje.

-Arma më e mirë për ta mposhtur armikun është zemra.

-Njeriu ka nevojë për arsim ashtu si bima për ujë.

-Trathtia, pa marrë parasysh shkakun, prapëseprapë trathti është.

-Të flasësh pa menduar, është si të zbrazësh pushkën pa e vënë në shenjë.

-Durimi është më e madhja trimëri.

Mesazh i vjetër 17 Shtator 2003 13:16
qershor13
Vagabonding

-Dashuria është e ëmbël, por përfundimi është shumë i hidhur.

-Njeriu i pajisur me edukatë dhe me moral të mirë, në çdo gjendje që të ndodhet, prapseprapë njeri është.

-Mësimi më i madh në këtë botë është vështërsia ; s’ka sukses ai që nuk has në vështërsi.

-Çdo gabim i gruas së ndershme është i falur nga burri i saj.

-Thjeshtësia është bukuria kryesore e grave, se gjëndet shumë rrallë.

-Mirësia që pritet të bëhet për një kohë të gjatë, humbet vlerën kur realizohet.

-Thjeshtësia është stolia e atyre që janë të edukuar dhe të mësuar.

-Çdo njeri që të do nuk mund të numërohet mik i vërtet ; miq të vërtetë janë ata që - përveq dashurisë - janë të bashkuar edhe në mendim dhe princip.

-Për dashurin s’ka gjë më të ëmbël se lotët e syve që fshihen me dorën e së dashurës.

-Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes, aty ku s’ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë.

-Butësia bën njeriun gjithçka, përveç pasurisë.

-Vetnia është më e mirë se shoku i keq.

-Çdo mizor e ka ditën e vet të gjykimit.

-Ruaju nga miku që bisedon me armikun tënd.

-Pleqëria nuk është jetë.

-Guximi e bën njeriun të mundë luanin.

-Xhelozia është humnera e dashurisë.

-Mos iu afro atij që nuk të prêt mirë, ruaju të mos e mërzitësh atë që të nderon.

-Shumëherë njerëzit e bëjnë mik atë që u bën keq, e armik atë që u bën mirë.

-Njeriu i përsosur është ai i cili çka bën në sy të botës mund të bëjë në vetmi dhe çka bën në vetmi mund të bëjë në sy të botës.

-Mos iu gabo një të mire të atij që të ka bërë njëqind të këqija, mos iu hidhëro një të keqeje të atij që të ka bërë njëqind të mira.

-Mos kij besim në njeriun që s’ka besim në ty.

-Po dëshirove të duash një njeri, ose të dojë ai ty, shihu shpesh me atë.

-Duke mos e parë për shumë kohë atë që e do, njeriu fillon të mos e dojë, duke e parë shpesh njeriun që nuk e do, fillon ta do.

-Për çdo sy ka bukuri.

-Mendja e njeriut kuptohet me të folur dy tri fjalë, por zemra e tij s’mund të kuptohet as për disa vjet.

-Nuk është pasuria ajo që sjell lumturi dhe fatkeqësi, kryesishtë është morali.

-Ashtu sikundër mund të ndryshojë fytyra e njeriut, mund të ndryshojë edhe mendimi i tij, por zemra s’mund të ndryshojë.

-Këmbëngulja e qëndrimi bën të mundshme të pamundshmen.

-Njeriut të drejtë shumë rrallë i plotsohen dëshirat, por gjithmonë është i sigurt dhe i qetë.

-Kush dëshiron të duhet, le të dojë.

-Në qoftë se është lumturi të duhesh, është lumturi më e madhe të duash.

-Syri është një dritare e shpirtit.

-Shumica e njerëzve, sidomos gratë, nuk i donë ata që i donë por ata që i përbuzin.

-Fytyra e qeshur është kripa e bukurisë.

-Grueja duhet të ketë në dorën e djathtë gjilpërën e në të majtën librin.

-Burrat besojnë se bota është krijuar vetëm për ta.

-Burrat pretendojnë se çdo gjë e dinë më mirë se gratë, madje dhe ushqimin e fëmijëve dhe larjen e të lintave.

-Njeriu që ka mendjen dhe zemrën të fortë e përdor veten e tij sipas rastit dhe nuk bëhet skllav i iluzioneve e i ndjenjave. Ndërsa njeriu mendjelehtë jepet pas iluzioneve, dhe njeriu me zemër të dobët pas ndjenjave duke mos zotëruar vetëveten

Mesazh i vjetër 17 Shtator 2003 13:21
Ora tani: 11:22 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letersia e Rilindjes Kombetare > Sami Frashëri > Aforizma nga Sami Frasheri

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar