Ujëdhesa
Anetar i regjistruar
Regjistruar: 01/11/2005
Vendbanimi: Ujëdhesa "Monte Kristo"
Mesazhe: 96
|
Citim: Po citoj ato që tha amoxil
Kenget e dasmave tona sna i solli turqia me sa di une as ujedhesa por i solli autori popull.
Ca ta neverit ty sdo te thote se eshte neveritese po do te thote se se kupton edhe se ndjen kengen ne shpirt dhe domosdo qe smund ti rezistosh,kjo vjen se sje rrit me ate muzike dhe ne pergjithesi ske simpati.
Une per vete sjam rrit me cifteli edhe smund ti rezistoj dot ciftelise po kjo sdo te thote se eshte neveritese.
Qe muzika popullore e Shqiperise se mesme ka ndikime nga turku kjo dihet, jo vetem ne instrumentat e perdorura por edhe ne tingujt e saj. Nejse, une nuk po analizoj muziken por fjalet e ketyre kengeve. Une kam thene "kenget qe kendohen ne dasmat tiranase" dhe jo kenget e dasmave qe jane dy gjera te ndryshme. Une po flas per fjalet e ketyre kengeve si ato qe kam cituar me siper (Kenget e Z. Zyberit etj -Maria faqe kurabia etj) ka mundesi te me thuash kuptimin e ketyre fjaleve. Jane thjesht fjale qe rimojne me njera tjetren por qe nuk kane pike kuptimi dhe pike lidhjeje me njera-tjetren.
Ajo qe eshte neveritese per mua (dhe e theksoj ky eshte mendimi im) eshte neveritese, sepse eshte vulgare dhe pa kuptim. Ty meqe te pelqejne degjoji edhe kenaqu, nuk te ndalon njeri. Edhe ti mos i ndalo te tjeret te kene mendimin e tyre.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|