Forumi Horizont Forumi Horizont > Arti & Kultura > Muzika > Video Muzikore > Kenga labe...
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Vlonjati99Tave
Arrakat

Regjistruar: 15/12/2003
Vendbanimi: A Silent Night, A Secret Tear, Wishing You Were Here
Mesazhe: 2169

Kenga labe...

Po   hap kete teme, per te  gjith ata qe pelqejne  kengen labe...  folklorin tone te pasur dhe  te larmishem...

mund te vendosni tekste kengesh labe ,  ose  link-e kengesh  labe...

po e nis un i pari.....

Mire se vini-mire se vini
ne sofren e kenges
per ju rrjedh urimi
me tingujt e zemres.
Ka kohe qe sjemi takuar
brenda kesaj salle
sot ju kemi ftuar
ne Jehonen Labe
Vlora, Vlora,Vlora,Vlora
e mira ne shoqe
sonte ti harrojme
gjithe ato qe hoqe .
Boll me krisma dhe me lot
kenga eshte lezeti
te kendojme te gjithe tok
iso te mbaje deti.

dhe link i kenges ketu, ku mund ta  degjoni

Vlora Vlora 

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 05 Nëntor 2006 21:58
Vlonjati99Tave nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vlonjati99Tave Kliko këtu për të kontaktuar me Vlonjati99Tave (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vlonjati99Tave't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vlonjati99Tave Shto Vlonjati99Tave në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vlonjati99Tave në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vlonjati99Tave
Arrakat

Toka Mori Detin  , Jehona Labe

Mesazh i vjetër 05 Nëntor 2006 22:01
Vlonjati99Tave nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vlonjati99Tave Kliko këtu për të kontaktuar me Vlonjati99Tave (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vlonjati99Tave't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vlonjati99Tave Shto Vlonjati99Tave në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vlonjati99Tave në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vlonjati99Tave
Arrakat

Me sa   shof vet nuk e di  per ju te tjeret... nuk hapen keto  file...   po hapet faqa kryesore.. per te degjuar  kenget labe aty, klikoni tek Reportori..

Mesazh i vjetër 05 Nëntor 2006 22:07
Vlonjati99Tave
Arrakat

Degjoje

Kur më merr malli për vëndë,
loti më bie ndër gurë,
më të sertë s'paska moj nënë,
kthehen shkëmbënjtë në lumë.

Çamërinë o moj ma kanë marrë,
ma kanë prerë, o dhe ma kanë vrarë,
na dëbuan, o moj na dhunuan,
shpirtin tonë o dhe përvëluar.

Më muarr gur't e vatanit,
më dogjën djepet dhe strehë.
Nënë qysh moj t'ia bëj hallit?
Tregomë gjakun që ke derdhë.

Çamëri o moj s'të zë gjumi
s't'i gjej dot o plagët e trupit,
do qaj sa o moj të fryhet lumi,
për ty jo mor dhe s'më zë turpi.

Unë jam gjallë moj Çamëri,
erdha mëmë dhe të shikova,
unë te ty do vij të rrij(ë),
tok'e shenjtë je e jona.

Tokën tonë moj dot s'e mbajnë,
krajlë, grekë o dhe jugosllavë.
U bashkofshim o shqip(ë)tarë:
Çamë, labë edhe kosovarë

Mesazh i vjetër 05 Nëntor 2006 23:22
Vlonjati99Tave
Arrakat

Mare Nga Fajtori.com

Degjoje

Ulur në këmbë të malit,
e mora penën dhe shkrova,
për polifoninë e labit,
për këngën moj që mësova.

Jam djal'me zëmër me çika,
ndaj kam lënë dhe amanete:
Largqoftë nënë po vdiqa
s'dua lotë,por këngë me bejte!

(Strofë përsëritëse)
Bejte labe, ujë kristali
kush krijoi dhe s'u gëzua,
kur këndon dhe tundet mali,
pikë e vesës kthehet krua.

Mesazh i vjetër 05 Nëntor 2006 23:26
skunkanansie
?!

Regjistruar: 22/01/2006
Vendbanimi: ?!
Mesazhe: 651

Nuk kam pasur rastin te degjoj shume keng labe,kam degjuar disa kenge te Ponit permes televizionit(dale moj dale,pastaj e kam une e ke ti) dhe me pelqeyen pa mase,sigurisht qe kjo Poni eshte "kengetare e re"(sepse nuk e kam njohur me heret nuk ja kam haberin per kenget labe)dhe mendoj se ka edhe tjere kengetar apo kengetare qe kendojn bukur si kjo,nese mundet dikush te me tregoj ndonje web ku mund te gjej keng labe qe ti degjoj,sinqerisht mu duk interesante dhe i pelqente veshit tim kjo lloj muzike por ja qe nuk njoh me shume kengetar vetem kete PONIN.

p.s.Une jam fanse e rock-ut mirepo me pelqen te degjoj çdo lloj muzike(PERJASHTOJ MUZIKEN TALLAVA)

Respekt!

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2006 02:51
skunkanansie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të skunkanansie Kliko këtu për të kontaktuar me skunkanansie (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: skunkanansie Shto skunkanansie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto skunkanansie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vlonjati99Tave
Arrakat

pershendetje..!

kenget qe  kendon  Poni  apo kengetare  te tjer  si  tipi  ponit... mund ti fus ne kategorin e  kengve  popullore.. ose labe te modifikuara... kenget labe jan ato kenge ku vegel muzikore mund te  vecoj  fyellin,  apo   cylen dyjare.. dhe jo vegla  te tjera muzikore... nq se ne kenge te tilla  futet  klarineta, violina, madolina defi , firzamonika .. athere keto vecohen si  kenge  popullore  dmth per krahinen  e jugut... kenget labe shoqerohen me iso nga  tre ose me  shum persona... duke  mare  emrin polifonia labe... ku polifoni do te  thot   shum zera ( polifoni = greqisht = shume zera)... ne kenget labe bejne pjes  maresi, thyesi hedhsi dhe mbushesi/mbushesat..

te gjitha kenget qe ka kenduar poni, apo  dhe jengetare te tjer , pra  qe kan modifikuar kenget labe....ato tekste jan krijuar  nga  Rapsoded... ku  secili grup  lab ka rapsodin e vet...

p.s: Grupi lapardhase ka   Feti Brahimin , Jehona labe   ka Nertesi Asllani  etc etc !

per kenge popullore  si ato  te  ponit.. ketu po te  jap nje  link te nje  faqe qe e ka nje vlonjat ku eshte  dhe dj ketu ne usa... ku ka ber shum mix me kenge popullore nga te  gjitha krahinat e  shqiperise

http://vlorenj.com/djbex.html

Ciao

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2006 03:43
SEXI
*BIZNESMENE*

Regjistruar: 09/09/2006
Vendbanimi: ISTANBUL
Mesazhe: 3939

MUa me pelqejne Aurela.Gaçe, Silva.Gunbardhi,Mariola edhe Poni...

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2006 17:41
SEXI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEXI Kliko këtu për të kontaktuar me SEXI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të SEXI't! Kërko mesazhe të tjera nga: SEXI Shto SEXI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEXI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
oliinter
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: brunssum netherland
Mesazhe: 3833

kenget labe jane te pavdekshme kota

une i pelqej jashtezakonisht. sidomos ato te himares dhe vlores

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2006 19:41
oliinter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të oliinter Kliko këtu për të kontaktuar me oliinter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: oliinter Shto oliinter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto oliinter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
skunkanansie
?!

Regjistruar: 22/01/2006
Vendbanimi: ?!
Mesazhe: 651

Citim:
Po citoj ato që tha KOTA_97
pershendetje..!

kenget qe  kendon  Poni  apo kengetare  te tjer  si  tipi  ponit... mund ti fus ne kategorin e  kengve  popullore.. ose labe te modifikuara... kenget labe jan ato kenge ku vegel muzikore mund te  vecoj  fyellin,  apo   cylen dyjare.. dhe jo vegla  te tjera muzikore... nq se ne kenge te tilla  futet  klarineta, violina, madolina defi , firzamonika .. athere keto vecohen si  kenge  popullore  dmth per krahinen  e jugut... kenget labe shoqerohen me iso nga  tre ose me  shum persona... duke  mare  emrin polifonia labe... ku polifoni do te  thot   shum zera ( polifoni = greqisht = shume zera)... ne kenget labe bejne pjes  maresi, thyesi hedhsi dhe mbushesi/mbushesat..

te gjitha kenget qe ka kenduar poni, apo  dhe jengetare te tjer , pra  qe kan modifikuar kenget labe....ato tekste jan krijuar  nga  Rapsoded... ku  secili grup  lab ka rapsodin e vet...

p.s: Grupi lapardhase ka   Feti Brahimin , Jehona labe   ka Nertesi Asllani  etc etc !

per kenge popullore  si ato  te  ponit.. ketu po te  jap nje  link te nje  faqe qe e ka nje vlonjat ku eshte  dhe dj ketu ne usa... ku ka ber shum mix me kenge popullore nga te  gjitha krahinat e  shqiperise

http://vlorenj.com/djbex.html

Ciao

Faleminderit shume per spjegimin ,do i degjoj me qejf dhe me vemendje disa kenga pastaj do jap ndonje comennt lidhje me kete lloj muzike,te falenderoj dhe per informim te web faqes...te jam mirenjohese!

Respekte Kota!

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2006 22:46
skunkanansie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të skunkanansie Kliko këtu për të kontaktuar me skunkanansie (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: skunkanansie Shto skunkanansie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto skunkanansie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 13:14 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Arti & Kultura > Muzika > Video Muzikore > Kenga labe...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar