Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > kush eshte kujtimi juaj me i hershem i femijerise
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

kush eshte kujtimi juaj me i hershem i femijerise

Thone qe kujtimet e femijerise mbahen mend duke filluar nga mosha 3-5 vjec.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Nëntor 2008 23:42
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Re: kush eshte kujtimi juaj me i hershem i femijerise

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Thone qe kujtimet e femijerise mbahen mend duke filluar nga mosha 3-5 vjec.

Mire do te ishte po t'ja filloje vete para me nje kujtim te till!!!!
respekte

Mesazh i vjetër 13 Nëntor 2008 00:05
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Kujtimi im me i kendshem i femijerise ishte kur festonim Vitin e Ri ne shtepine e gjyshit dhe te gjyshes, te gjithe bashke dhe ne oren dymbedhjete te mesnates babai im shkonte fshehurazi tek sahati electric dhe fikte dritat e gjithe shtepise. Mbas pese minutash i hapte prape dhe mua me dukej nje dite e re, nje shekull i ri, mbas atyre pese minutave ne erresire.

Po ashtu nje nga kujtimet e mija te bukura te femijerise eshte qe ne behar, mbas vaditjes se baces tek shtepia e gjyshit, cdo mbasdite uleshim te gjithe tek shkallet e pragut te shtepise. Kerciste muhabeti, shakate dhe kunjat dhe ne nje cep te baces piqeshin misrat, nen driten e zbehte te verandes te mbushur plot me miskonja dhe miza te vogla, nen aromen e trendafilave, qe mbeshtillnin kollonat e verandes.

Ne dimer me kujtohet trahanaja e gjyshes plot me vaj ulliri e djath te bardhe ne nje tepsi te madhe ne mengjes te djelave dhe pjekja e geshtenjave ne darke.

Modifikuar nga kotka datë 13/11/2008 ora 00:36

Mesazh i vjetër 13 Nëntor 2008 00:24
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Kujtimi me i bukur besoj dhe qe kam me shume te fiksuar eshte hera e pare e kam pare Durresin kam qene e vogel nuk mbaj mendi mire  4 o 5 vjece kur kam shkuar per here te pare ne lazh me dhome tek plepat .Ne mengjes kur kam shkuar ne det se di as vete dhe tani qe e kujtoj sesi me vjen nje ndienje te papershkruar ndonjeher nje pafundesi blu dhe mendoja se dhe uji ishte i tille .Kam kalur 15 dite dhe me duket sikur i kam jetuar dje mbaj mend cdo gje me imtesi keshtjellat  ne rere mesimi i notit darka dhe deri vone ne oborrin e kesaj shtepi duke loz me femijet e saj  qe kishin moshen time kur u ktheva ne elbasan di qe kam lene nje pjese e zemres time ne ate qytet ....

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 01:30
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Nuk e di se kush eshte me i kahershmi kujtim, por ngaqe po me pelqen kjo teme po shkruaj nje kujtim qe me ra ndermend ndersa po lexoja shkrimin e Kotkes.
Ne mengjesin e dites se vitit te Ri afer jastekut gjenim nje qese me nje potokalle, nje molle, ca kokrra arrra, geshtenja nje veze te zier dhe nje embelsire qe ndoshta ishte edhe karamele "zana". Ajo qe ishte me e bukura se gjithmone mendonim se i kishte sjelle babagjyshi ... .

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 01:46
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Glaukus
i heshtur ....

Regjistruar: 23/04/2006
Vendbanimi: buzë detit
Mesazhe: 6705

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
kur u ktheva ne elbasan di qe kam lene nje pjese e zemres time ne ate qytet ....

- dhe unë vrisja mëndjen se e kujt ishte zemra që gjeta në breg të detit ( kujtova se ishte e jashme ) ......

- për vete kujtoj kur më hudhi në det vëllai nga anija " Puntori " ....
Ka pas qen 5 lek të vjetra më duket bileta , hypnin kalamojt dhe kur vinte ai që priste biletat u hudhshin në det ........

sa kohë kisha pa e kujtu kët ndodhi

- Hene duam ne heshtje,ashtu siç jam mesuar edhe une te dashuroj,ne Heshtje..Dhe vendosem te jetojmë të ndarë dhe të dashurojmë në heshtje!Kjo ishte menyra e vetme për të qendruar sa me afer njëri-tjetrit ..ndonese jo me trup.. por me zemër!

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 01:53
Glaukus nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Glaukus Kliko këtu për të kontaktuar me Glaukus (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Glaukus Shto Glaukus në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Glaukus në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Citim:
Po citoj ato që tha Glaukus

- dhe unë vrisja mëndjen se e kujt ishte zemra që gjeta në breg të detit ( kujtova se ishte e jashme ) ......

- për vete kujtoj kur më hudhi në det vëllai nga anija " Puntori " ....
Ka pas qen 5 lek të vjetra më duket bileta , hypnin kalamojt dhe kur vinte ai që priste biletat u hudhshin në det ........

sa kohë kisha pa e kujtu kët ndodhi

nuk eshte e imja jo se kur erdha heren tjeter e mora me vete  pyet ti se mos e ka ndonje tjeter ....

auuuuuu se harrova ne dhuratat  e vitit te ri qe mezi i pritnim i jepnin babit ne pune per vitin e ri kam akoma nje aeroplan  dhe nje nga ato kukllat e plastikes ne shtepi ..

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 02:36
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Kujtime...

Jam la ne kanal vadites, -hahahahahaha- ca kujtese kam.

Keni inat ju?!:D

dhe  i dyti kujtim eshte kur shkova tek dajat isha nja 6 vjece me duket, daja po mbillte kallamoq ne aren e tij , dhe kishte "fole" qe mbillte. Une mezi mbaja veten , ja mora "folene" dajes dhe bera sikur mbolla dy kokrra kallamoq. Mire ca ndodhi pastaj? kur takova dajen pas shum vitesh me thote :" e di cfare mbese? vetem kokrrat e kallamoqit qe ke mbjell ti me kan pas mbi ne are.!"

Une kujtoja se megjithemend po.

Eh kujtime Shqiperie.

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 07:32
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Talking

Edhe nji tj, per her tpar kam hanger cimcakiz grunit. Ju betohem! Ata cimcakizat jugosllav me arom pjepnit i runim mu krenu tek shoqet e lagjes.

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 07:55
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Me kujtohet si tani nje kujtim i larget kur isha five,i cili ilustrohet edhe me nje foto.Kisha dale me babain tek Sheshi i Flamurit.Im ate me bleu nje akullore tek nje pasticeri qe ndodhej aty ku sot eshte e ashtuquajtura nga vlonjatet ''Kapelja''.Mbasi e mbarova ate kerkova edhe nje tjeter,por im ate me tha bolle se do te semuresh nga gryket.(Sa here haja nje akullore ne mbremje isha me temp. nga bajamet).Une u zemerova me tim ate e i thashe dua te shkoj ne shtepi.Mire me tha ai,por me pare do te te beje nje foto e me kapi perdore.Shkuan ne lulishte dhe diku afer varrit te I Qemalit i foli nje fotografi te me bente nje resme ,por une i zemeruar nuk qendroja ne nje vend e fotografi u vu ne siklet.Beja ne levizje i tha im ate se po na merzit.Afer meje ishte nje stol betoni ku ishte nje gabel i vogel.Ne momentin qe une po kthehesha te ulesha ishte shkrepur aparati.Keshtu qe e kam nje foto me nje gabel.Kam pase veshur nje kostum te kohes;pantallona te shkurtera e xhakete.Kur mblidhemi te gjithe e diskutojme per bemat tona te femijerise i miri baba me kujton shume momente te vegjelise e midis tyre edhe kete qe sapo tregova.

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 19:35
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 07:22 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > kush eshte kujtimi juaj me i hershem i femijerise

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar