Forumi Horizont Forumi Horizont > Shkenca > Informatikë & Programim > Canonical lancon UBUNTU 9.04 (”Jaunty Jackalope”), versioni beta.
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Pitkini
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/08/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 442

Canonical lancon UBUNTU 9.04 (”Jaunty Jackalope”), versioni beta.

Ubuntu 9.04 me nickname-in “Jaunty Jackalope” është lancuar tashmë. Bëhet fjalë për versionin beta, sepse versioni përfundimtar do të lancohet më 23 prill 2009 (pas vetëm 25 ditësh). Ubuntu 9.04 niset më shpejt(në më pak se 20 sekonda), ka një sistem të ri lajmërimi, ka boot splash dhe login screen të ridizenjuar, tre theme të reja, dy wallpaper të rinj etj.

Tek Jaunty ndodhet GNOME 2.26.0, versioni më i ri, i cili ka shumë përmirësime të dukshme. Kjo është lista kryesore e programeve të update-uar në Ubuntu 9.04: OpenOffice.org 3.0.1, Compiz 0.8.2, Pidgin 2.5.5, The GIMP 2.6.6, Transmission 1.51, Mozilla Firefox 3.0.7, F-Spot 0.5.0.3, Rhythmbox 0.12.0. etj. Gjithashtu, kerneli u update-ua në versionin 2.6.28-11.37 i cili është bazuar në Linux kernel 2.6.28.

Ja dhe një screenshot i versionit të ri:

Shënim: RSS readeri që ndodhet në screenshot është pjesë e Google Gadgets, dhe nuk ben pjesë në Ubuntu 9.04. Pra duhet të downloadohet manualisht.

Lexoni më tepër njoftimin zyrtar të lancimit të Ubuntu 9.04: http://www.ubuntu.com/testing/jaunty/beta

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 31 Mars 2009 01:58
Pitkini nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Pitkini Kliko këtu për të kontaktuar me Pitkini (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Pitkini Shto Pitkini në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Pitkini në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lord_Of_The_Strings sht moderator/e n kt nn-forum   Lord_Of_The_Strings
Veterinary Psychiatrist

Regjistruar: 27/08/2004
Vendbanimi: Asgard
Mesazhe: 1568

Edhe pse jam vone, jam duke e azhornuar sepse sapo e instalova ne laptop. Ndryshimi i pare qe shoh eshte lidhja me ADSL tim qe me 8.10 nuk e beja dot... BTW, tani po shkruaj nga 9.04

Mesazh i vjetr 15 Maj 2009 02:24
Lord_Of_The_Strings nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lord_Of_The_Strings Kliko këtu për të kontaktuar me Lord_Of_The_Strings (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Lord_Of_The_Strings't! Kërko mesazhe të tjera nga: Lord_Of_The_Strings Shto Lord_Of_The_Strings në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lord_Of_The_Strings në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Pitkini
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/08/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 442

plako, nqs nuk e ke instalu akoma. gnome DO

shko http://do.davebsd.com/

Aty do e NDJESH fuqine e linuxit (se ka lancuar akoma per windows)

sipas mendimit tim, ky eshte nje nga aplikacionet me te fuqishme (nga ana e Userit) ne bote.

Pasi ta instalosh mos harro ti aktivizosh pluginet, se ne default ska shum opsione.

klm

Mesazh i vjetr 20 Maj 2009 04:53
Pitkini nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Pitkini Kliko këtu për të kontaktuar me Pitkini (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Pitkini Shto Pitkini në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Pitkini në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lord_Of_The_Strings sht moderator/e n kt nn-forum   Lord_Of_The_Strings
Veterinary Psychiatrist

Regjistruar: 27/08/2004
Vendbanimi: Asgard
Mesazhe: 1568

Do ta provoj me te vajtur ne shtepi se tani jam ne pune. Duket interesante sidoqofte...

Mesazh i vjetr 21 Maj 2009 19:32
Lord_Of_The_Strings nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lord_Of_The_Strings Kliko këtu për të kontaktuar me Lord_Of_The_Strings (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Lord_Of_The_Strings't! Kërko mesazhe të tjera nga: Lord_Of_The_Strings Shto Lord_Of_The_Strings në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lord_Of_The_Strings në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 00:27 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Shkenca > Informatikë & Programim > Canonical lancon UBUNTU 9.04 (”Jaunty Jackalope”), versioni beta.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar