Dulcis in Fundo
.. alola?

Regjistruar: 16/03/2010
Vendbanimi:
Mesazhe: 4846
|
Re: Cili varjant (A apo B) sjell nje nivel mirekuptimi te larte?
Citim: Po citoj ato që tha ~Enigme~
Cili variant (A apo B) sjell nje nivel mirekuptimi te larte qofte kjo ne raporte pune, shoqerie, apo dashurie ? Arsyetoni pergjigjen 
A: Bote te ndryshme dhe endrrat te ngjashme?
B: Endrra te ndryshme dhe bote te ngjashme?
Instiktivisht do kisha zgjedhur te parin, po meqe ketu kerkohet arsyetimi po perpiqem te lodh trurin tim te vogel e te sqarohem dhe me veten jam qe jam.
Pike se pari, mendoj se ketu duhet bere edhe nje dallim gjinor, dua te them, raportet brenda se njejtes gjini ndryshojne nga raportet midis gjinive te ndryshme (nenkuptoj ketu raportet e punes apo ato te miqesise). Ne marredheniet brenda se njejtes gjini ndahen, shkembehen, krahasohen pak a shume te njejtat ide, emocione, eksperienca e endrra, ndersa ne marredheniet midis nje femre e nje mashkulli prezantohen e shkembehen eksperienca te ndryshme, qe mund te jene te nevojshme per te pergjuar e vrojtuar (pa pasur implikime te metejshme) ne pjesen me intime te nje bote qe eshte kaq e ndryshme dhe e panjohur nga e jona, por njekohesisht edhe kaq plotesuese.
Gjithsesi, une mendoj se pavaresisht nga cfare mbart nje person (mashkull apo femer qofte), pavaresisht nga prejardhja apo e kaluara personale, endrrat dhe pasionet jane teper te forta e domethenese per te krijuar nje raport te mirefillte. Megjithese, do te doja te shtoja, eshte e veshtire qe dy bote te njejta me njera-tjetren te kene endrra dhe pasione krejt te ndryshme.. nuk di c'mendojne te tjeret.
|