Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kisha dhe Pedofilia.
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306

Exclamation

Kisha dhe Pedofilia.

Pershendetje te gjitheve.

Nuk kam aspak ndermend te hedh balte apo te nxis urrejtjen ndaj Kishes dhe te krishtereve, sepse kane boll... por thjesht qellimi im eshte te diskutojme sebashku.

Fenomeni i felliqur i pedofilise, eshte fakt i pamohueshem, qe ka filluar te lulezoje brenda qarqeve kishtare, keto dekadat e fundit.
Rastin me te afert e kemi ne Shqiperine tone te dashur, posaçerisht ne liceun ortodoks grek te Gjirokastres.
Skandali ka shperthyer me 20 shtator 2004 (marre nga Gazeta Metropol).
Jo vetem ne Shqiperi por edhe ne Europen e qyteteruar skandale te tilla ka patur dhe vazhdon te kete, psh Jetimorja ne Portugal , apo prifterinjt Austriake... etj etj

ç'mendoni ju rreth ketij fenomeni? A ka ai lidhje me Kishen dhe historikun e saj , jo dhe aq te shkelqyer?
Mendoni ju se kane te drejte ata qe thone se Kisha dhe Pedofilia jane miq te vejeter??
A nuk do te ishit ju per moderimin e Kishes??
Murgjeria dhe skandale te tilla!!!
etj etj
Mendimet e seicilit jane te mirepritura.

Modifikuar nga erzeni_be datë 11/10/2004 ora 18:11

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 16:57
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
tresh
.

Regjistruar: 16/11/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 2752

....sepse kane boll....

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
Nuk kam aspak ndermend te hedh balte apo te nxis urrejtjen ndaj Kishes dhe te krishtereve, sepse kane boll... por thjesht qellimi im eshte te diskutojme sebashku.

....sepse kane boll....
po mire shto edhe ti pjesen tende....qe te nxitet edhe me teper urrejtja balta...sepse ndoshta kurre nuk eshte boll

Na trego qellimin tend qe te diskutojme e mqs e fillove mbaroje fjaline shprehu mire po besoj se s'ke cfare thua me teper mqs e the cfare pate per te thene ....sepse kane boll......
Hajde urrejtje e rracizem hajde,ndaj kishes dhe te krishtereve ndaj asaj pjese te shqiptareve qe jane te krishtere qofshin ata katolike ortodokse protestante apo evangjeliste....
Flm per temen shume interesante po mendoj se s'ka nevoje per diskutime qe bine vetem urrejte racizem e revanshizem te besimeve fetare ndaj njera tjetres e sidomos ne Shqiperi e sidomos ne nje kohe te tille shume delikate kur pak duhet qe njerezve ti marre koka flake.

3SH

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 18:31
tresh nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tresh Kliko këtu për të kontaktuar me tresh (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tresh Shto tresh në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tresh në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Tresh cfare nuk te pelqeu tek mesazhi i Erzeni_be.

Keto fenemonte te shemtuara po ndodhin gjithmone e me shume....
Ne France njoh nje grua, qe punon benevola qe do te thote falas, per nje shoqate, qe ndihmojne femijet ne Afrike...Ajo njeh nje prifte i cili, ka abuzuar me femijet, ne Afrike.
Ne fillim ajo nuk i besoj, thenive te femijeve,sepse e njihte mire kete njeri, qe ne aparence dukej i persosur, billes ishte edhe mjek ne profesion. Mbas deshmise te shume femijeve, dhe gjetjes se disa kasavetave ne shtepine e tij me pamje te llatarshme, ajo perfundoj ti besonte femijeve....
Mikja ime bashke me anetare te tjere te kesaj shoqate eshte duke u mare me shume demarshe, qe ky person te denohet. Ai eshte duke u gjykuar ne France, por me e keqja eshte, se ai eshte i lire dhe vazhdon te jete prift dhe mjek, edhe mbas shume fakteve qe vertetojne theniet e femijeve...
mikja ime me thote se ka frike se ate nuk do e denojne sepse ai eshte i pasur dhe ka nje te folur te qete dhe bindese...ka njohuri te shumta mbi biblen dhe duket njeri i mire..

Un e adhuroj fene, cdo fe qofte ajo nuk jam kundra katolikeve , por jam kundra pedofileve...

dhe pse fatkeqesish keto fenomene ndodhin faji nuk eshte i fese... faji nuk eshte i bibles... faji eshte i njerzve te keqinje...

ju e dini mire qe Ferrari si makine mbahet nga me te mirat ...por ajo mund te shkaterrohet lehte nese ate e nget nje pilot jo i afte..
me respekt Sabina

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 19:20
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

tresh-it

Djale i mire , une nuk kam asnje pjese per te shtuar as per te hequr, u mundova te shpreh realitetin.

Dhe ti nuk shoh perse prekesh!!! Njerez ngjarje, dhe skandale te tilla duhet permendur.
Siç thote Sabina, te qenurit Orator "bindes" e ne post, pengojne drejtesine te zbardhe skandalin.
I njejti problem edhe me prifterinjt ne Austri, policia pas denoncimeve te bera nga prinderit e femijeve, ka sekuetstruar kompjuterat e prifterinjve, ne te cilet kane gjetur foto te pakundershtueshme pedofilie.
Nderhyrja e Papes , beri qe kerkush te mos flase me per ata felliqesira...
por mos harro i dashur qe femijet e perdhunuar jetojne me brengen e tyre...
e sa ka nga ato femije te turpshem, qe nga mashtrimi frika e marrja nuk guxojne te flasin....
edhe kur flasin, gjendet diçka apo dikushi (si Papa) per zhdukjen apo harresen e provave.

Sikur te mendoje sadopak, ate qe ndjejne ata femij.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 19:34
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
tresh
.

Regjistruar: 16/11/2003
Mesazhe: 2752

JU E PATE SHUME MIRE SE CFARE CITOVA UNE DHE CFARE KOMENTOVA APO SE PATE????

SIKUR MOS TE FILLONIM TEMAT ME DEKLARATA TE TILLA TE BUJSHME EDHE MUND TE DISKUTOHEJ POR JO CDO HERE TE FILLOJME MBRAPSHT....ME HAPJE TENDENZIOZE DEKLARATA E SHPALLJE TE BUJSHME SE KESHTU NDIKOHEN ATA QE DUAN TE SHKRUAJNE ME PAS.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 19:56
tresh nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tresh Kliko këtu për të kontaktuar me tresh (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tresh Shto tresh në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tresh në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Pedofilia ne qarqet kishtare eshte e njohur me shekuj dhe ka qene nje faktor mjaft i rendesishem(dhe vazhdon te jete)i cili ka stimuluar distancen progresive te rinjeve ndaj saje.

Mua me duket dicka e peshtire pasi ne momentin qe i hyn rruges fetare duke u bere murg/prift(a kudi une)je i supozuar te kesh aq force karakteri sa te mos besh ca gjera,dhe kjo per hir "te idealeve" qe e shpien drejte nje rruge jo te zakonte ne jete.

Modifikuar nga amor alucius datë 11/10/2004 ora 20:33

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 20:10
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

sa njerz pa llogjik jeni aman o zot,,,, pse tani m'varet feja krishteren nga disa psikopata priveterij, po kto gjera ndollin ne cdo lloj fejash,,, po prifti, hoxha, murgeshat, etj,,,,,,,,, njerz si gjith ne jane vetem punetor te kishes apo te xhamis,,,,, kush e pyt priftin apo hoxhen une kur shkoj ne kishe i falem zotit e jo priftit,,,, cfar ndolli me terrorizmin une se gjykoj as nuk e ve ne dyshim qe kto ja lejon feja,,,, ikni aman mos na hapni barkun kot lexoni nje gazet e hajd burra te thojme dicka kundra besimeve te tjerve,,,,po kapin babat vajzat njoh une shqiptar qe e kan ba ket veprim, kap kusherini kusherinen (gjojas ju lejon feja muslimanizme me kap njeri tjetern),, ik se psikopata ka lloj lloj besimesh e rracash.....

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 22:07
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Mesazhe: 5233

per mua eshte shume tendencioz titulli, pak a shume po aq tenndencioz sa ishte tema a jane te gjiteh muslimanet terrorista.

nese duhet disktuar per fenomenin e pedofilise mundemi te diskutojme tek diskutimet shoqerore. devijancat seksuale nuk kane asgje te perbashket me institucionet fetare as me besimin por jane kryekeput te lidhura me karakterin e individit.
eshte shume gabim te konceptohet keshtu.

dreqe mos merr kaq shpejt flake

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 22:43
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
sa njerz pa llogjik jeni aman o zot,,,, pse tani m'varet feja krishteren nga disa psikopata priveterij, po kto gjera ndollin ne cdo lloj fejash,,, po prifti, hoxha, murgeshat, etj,,,,,,,,, njerz si gjith ne jane vetem punetor te kishes apo te xhamis,,,,, kush e pyt priftin apo hoxhen une kur shkoj ne kishe i falem zotit e jo priftit,,,, cfar ndolli me terrorizmin une se gjykoj as nuk e ve ne dyshim qe kto ja lejon feja,,,, ikni aman mos na hapni barkun kot lexoni nje gazet e hajd burra te thojme dicka kundra besimeve te tjerve,,,,po kapin babat vajzat njoh une shqiptar qe e kan ba ket veprim, kap kusherini kusherinen (gjojas ju lejon feja muslimanizme me kap njeri tjetern),, ik se psikopata ka lloj lloj besimesh e rracash.....

Shkodrane, ke shume te drejte kur thua qe ata (prifterinjt hoxhallaret murgeshat etj) jane njerez si ne; dhe nuk mund ti kontrollojme... por ne rastin qe flasim,
skandale te tilla pedofilie kane ndodhur edhe brenda Kishes... jane kryer nga persona ne kuadrin e Kishes...
Se ç'bejne prifterinjt ne jeten e tyre private, a vjedhin a shajne fqinjet e tyre ... etj etj s'eshte aspsk puna jone dhe e askujt tjeter.

Por nga ana tjeter, na vijne prifterinj greke , per te na mesuar neper lice qe vete i financojne... dhe te na perdhunojne femijet tane
duhet te jeshe i marre per te mos denuar me force, dhe perpara drejtesise qelbesira te tille.

Dhe sa per ate baben qe ka kapur vajzen e tij, dhe qe zotrote thote se ia ka lejuar vetes se eshte musliman... e ke kabim shkodrane.
Edhe nese e marrim si te vertete suposimin tuaj, ky "baba" nuk mund te jete hoxhe jo e jo, por as qe e ka shkelur ndonjehere deren e xhamise, perndryshe nuk do te kishte vepruar ashtu.
Ka shume mundesi qe "baba" per te cilin flet, ka qene ndonje prift ne asistence.

Dhe une kur e hodha kete teme ne diskutim, nuk mendoj se lendoj krishterimin apo te krishteret. Tema te tilla, qe dikujt i ngjajne me tendenca rraciste et urrejtjeje, jane hedhur edhe me pare ne diskutim si psh, "islamizmi nje fatekeqesi kombetare" etj etj etj

Kete teme qellimisht e titullova Kisha dhe Pedofilia, e jo Kishterimi dhe Pedofilia.
Ngjarja e prifterinjve te kishes ne Vienne (austri) dhe veçanerisht ajo ne Liceun Ortodoks te Gjirokastres me shtyne ne nje teme te tille.

Dhe mos harrroni te dashur bashkebisedues dhe veçanerisht ti shkodrane qe liceu ne fjale quhet LICEU ORTODOKS ok?

Por nqs ju te dashur bashkebisedues, dhe ne kete mes ti shkondrane, do te merrnit mundimin te mendonit pak me thelle rreth ketij fenomeni, duke lene menjane te ashtequajturat tendenca... ku ta di une, do te arrinit shpejt ne pyetjen e thjeshte
Pse valle prifterinjt ushtrojne akte te tilla te felliqura?
Sikur qe ç'do musliman apo hindu i ndershem apo nje tjeter race, pyet veten perse valle te hidhesh ne ere, te mos hashe mishin e loper , e per ate racen tjeter diçka tjeter?

Dhe une mendoj se te gjithe keto fenomene te urryera rrjedhin me ose pas dashje , nga feja te ciles individi ne fjale i perket.
Ne rastin qe flasim, une mendoj se problemi rrjedh nga Kisha, nga keqinterpretimi i Bibles ne shekuj dhe ne kohet tona...
Me thoni valle, ku e mbeshtet Kisha murgjerine???
Njeriu i pare i ardhur ne toke, ka ardhur me bashkeshorten e tij.
Te gjithe profetet e tjere kane qene te martuar.
Atehere pse Kisha ua ndalon prifterinjve!!!??? A nuk eshte absurde???
Dhe pikerisht ky eshte shkaku per mendimin tim, qe prifterinjte ushtrojne pedofiline.
Dhe pikerisht kete teme diskutimi e radhita te Besimet Fetare e jo te deviacionet seksuale.

Pershendetje te gjitheve.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2004 23:36
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha analistja
per mua eshte shume tendencioz titulli, pak a shume po aq tenndencioz sa ishte tema a jane te gjiteh muslimanet terrorista.

nese duhet disktuar per fenomenin e pedofilise mundemi te diskutojme tek diskutimet shoqerore. devijancat seksuale nuk kane asgje te perbashket me institucionet fetare as me besimin por jane kryekeput te lidhura me karakterin e individit.
eshte shume gabim te konceptohet keshtu.

dreqe mos merr kaq shpejt flake

Analiste, me vjen shume çudi qe ky titulli te duket shume tendecioz.
Une po ti citoj disa tituj te tjere:
*Islamizmi. Fatekeqesi kombetare e shqiptarve??? Nga ENISS
*Krishterimi apo Islamizmi per ne Shqiptaret. Nga BETERRI
*Sa na sherben Islamizmi ne shqipetarev. Nga BETERRI
*70% musliman ne Shqiperi qendron kjo shifer akoma? Nga BETERRI
Me thuaj te lutem si te duken?

Une personalisht, kame shprehur mendimin tim edhe ne temat e lartepermendura , dhe ne asnje menyre nuk kam patur ne synim hakkmarjen.
Sepse tema te tilla eshte e qarte qe jane shkruar nga idiote me diplome, ose provokues te flakte.

Do te isha shume dakord me ju, qe ta diskutonim kete teme tek diskutimet shoqerore, por siç e thashe edhe ne shkrimin e meparshem, e kam fjalen per pedofiline ne gjirin dhe kuadrin e Kishes.
Shpresoj se me kuptoni.

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:00
Ora tani: 08:23 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kisha dhe Pedofilia.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar