Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Homoseksualiteti. Vlerësimi i Temës: 9 votime, mesatarja 2.89.
Gjithsej 37 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ana
Whatnot

Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405

Wink

Homoseksualiteti.

Pershendetje te gjitheve.

Lexova sot ne nje gazete shqiptare on-line, qe eshte hedhur per t'u miratuar ne Parlament ligji qe lejon martesat midis homoseksualeve. Me erdhi per te qeshur, sepse ishte hera e pare ne histori qe te majtet dhe te djathtet ishin ne nje mendje per dicka, parlamentaret ishin thuajse 100% kunder ketij ligji.
ME sa kuptova, kontradikta ishte se kjo ishte nje pike qe do na afronte me shume me BE, por shumica e shqiptareve jane kundra kesaj, eshte ne kundershtim me bindjen dhe kulturen e shumices se popullsise tone, qe te lejohen sheshit martesa te tilla.

Si mendoni juve, po te kishit juve nje vote ne parlament , a do ia jepnit ketij ligji, dhe pse?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 08 Prill 2003 21:52
Ana nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana Kërko mesazhe të tjera nga: Ana Shto Ana në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cancer
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 448

Po te kisha une nje vote jo vetem qe do ishte kunder po do beja dhe ndonje ligj qe ti rraste nja 5 vjet ne burg homoseksualet qe puthen e japin shfaqje ne publik. Keta njerez per mua jane me te degjeneruarit ne bote pasi kane devijuar 180 grade nga natyra njerezore. Imagjinoje pak edukaten e bukur familjare qe do kishin nje cift homosh, vetem ta mendoj ma shpif

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 00:01
cancer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cancer Kliko këtu për të kontaktuar me cancer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cancer Shto cancer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cancer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Une nje gje nuk kuptoj. Pse bejne shqiptaret sikur jane me amerikanet me shpirt kur nuk honepsin as bazat e shoqerise amerikane. Bazat e saj jane liria e veprimit, e seksit, e fese dhe e bindjeve. Njoh me dhjetra shqiptare qe jane raciste, madje shume e pranojne hapur qe nuk i durojne dot jevgjit (te zinjte). Atehere cdreqin do nje popull infleksibel si i joni te beje si i avancuar nga kultura dhe mentaliteti. Te jesh ne krah te amerikes neper luftra do te thote te mbeshtesesh parimet e superfuqise perendimore.

Ka nje paradoks ketu. Njerez qe ngrene USA-n ne qiell nuk do pranonin kurre te kishin nje pushtetar jevg, sic eshte psh Condoliza Rice (a si quhet). Po te kish nje grua te tille ne Shqiperi do e perqeshnin e do talleshin me ngjyren e lekures se saj.

E njejta gje ndodh me homoseksualitetin. Te gjithe duan te behet Shqiperia si amerika por askush nuk pranon bazat e nje shoqerie te lire. Me sa duket shqiptareve edhe i kruhet edhe i djeg. Nuk jane bere akoma popull aq i pjekur sa te hyje ne rrugen e zhvillimit kulturor-social-ekonomik-politik.

Artistet me te medhenj boterore kane qene homoseksuale. Gjithe e kaluara flet per episode normale homseksualiteti ne oborret e mbreterive te njohura. Tani dalin shqiptaret dhe me histerizmin e denje per vitet e para 1900 (kur ekzistonte Forjdi) i mesojne botes se cfare eshte seksualiteti.

Nuk dolen njehere nga mentaliteti lokal kohor keta shqiptare xhanem. Me ngjajne me babain e atij djalit tek American Beauty (film). Ai qe e nxorri nga shtepia djalin por me vone e kuptoi se edhe vete nuk ish aq burre sac duhej. Keshtu edhe shqiptaret duan te tregohen popull i forte (si burre) duke shprehur rracizma dhe seksizma te gjithefare lloji.

P.s. Pergjithesimi im eshte i ekzagjeruar. Jo gjithe shqiptaret jane keshtu. Por eshte per te ardhur keq kur pjesa me e madhe shpreh racizmin (apo seksizmin) hapur me fodullek. Pershendetje.

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 01:53
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
rrushi
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/04/2003
Vendbanimi: broken glass
Mesazhe: 162

Nuk besoj se amerika eshte kaq liberale ndaj divesitetit sa mendohet. Kuptohet qe eshte me liberale se vende te tjera. Po cdo gje eshte relative. Duhet te besh nje udhetim andej nga jugu qe ta kuptosh. Po ta them une edhe ketu ne Massachusetts qe mbahet si shtet shume me progresiv dhe divers (dhe ne fakt eshte per sa i perket politikave sociale) mund te besh nje ndarje gati me thike te lagjeve zezake (and low income) me ato middle-class te bardha. Eshte shokuese kur shikon realitete te tilla ne nje vend qe mbahet si demokrat. Vetem keto 50 vitet e fundit (ndoshta edhe me pak) jane bere perparime ne kete drejtim. Mos harro racismi e ka origjinen ne amerike. Une jetoj ne nje lagje qe historikisht ka pasur probleme me racismin dhe akoma vazhdon te kete dhe do flisja pambarimisht per kete ceshtje si dhe per faktin qe kjo lagje ka gjithashtu edhe shume shqipetare.
Nejse, se me duket se dola nga tema.
I them keto per te terhequr vemendjen tek fakti qe realitetet dhe ngjarjet qe ne perjetojme nuk jane asnjehere value-free or apolitical. D.m.th, fakti qe amerika ka nje sekretar shteti zezak ka po aq te beje me perpjekjet e palodhura dhe shumevjecare te skolareve dhe policy-makers (who by the way tend to be minorities or black) per te ndertuar politika me te drejta sa ka te beje me interesa politike per te perfaqesuar nje popullesi ne rritje ne U.S.
Te shikohet kalimi i nje ligji te tille nga parlamenti shqipetar i shkeputur nga perpjekjet politike per te "llustruar" rrugen per ne BE, do ishte, per mua, nje naivitet. Jam dakort me ty Fajtor. Nga ana tjeter une nuk i di rrethanat qe sollen nje propozim te tille.
Une ndoshta jam personi me me pak paragjykime dhe me open-minded qe mund te gjesh te diskutoje per kete teme. However, mendoj qe nje ligj i tille eshte i parakohshem ne shqiperi. Ne si gjithmone japim vazhdimnisht prova qe kemi prirjen ti bejme gjerat mbrapsht. Nderkohe qe ne vendet me te zhvilluara eshte evolucioni shoqeror dhe krizat ekonomiko-shoqerore qe sjellin ndryshime ose adaptime ne ligje, ne Shqiperi ndodh e kunderta.
Nderkohe qe ne nuk kemi nje komunitet te identifikuar homoseksualesh por vetem eksperienca personale te njerezve qe mund te njohim mund te spekulohet qe te drejtat e homoseskualeve ne lidhje me seksualitetin e tyre po vihen ne dore te nje tufe heteroseksualesh qe per me teper (shumica) jane le e rrit ne komunizem!!!
Ne jemi vendi i paradokseve dhe keto history do ja u tregojme si gallata brezave qe do vijne!!!!

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 04:23
rrushi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të rrushi Kliko këtu për të kontaktuar me rrushi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: rrushi Shto rrushi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto rrushi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cancer
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 448

E shoh qe mua me paskan pergjithesuar me shqiptaret po nejse...
Nuk e di pse shqiptaret duhet te mbeshtesin gjithcka qe thote apo ben amerika. Mospranimi i homoseksualitetit ne shqiperi eshte nje nga anet me pozitive te shoqerise shqiptare. Kjo sdo te thoteqe shqiptaret sjane tolerante apo te emancipuar sepse ne fund te fundit kur ekziston toleranca fetare ne nje menyre aq origjinale dhe te bukur atehere ska pse te mos ekzistoje tolerance edhe per gjera te tjera por jo kur behet fjale per budallalliqe dhe absurditete te tilla qe demtojne shume shoqerine.
Dhe per sa i perket racizmit do te thosha qe nuk e di a e ke vene re qe ne shumicen e videoklipeve te kengetareve zezake shfaqen vetem zezake dhe asnje i bardhe. Nuk eshte ky racizem i felliqur?
Edhe ankohesh per racizem edhe vete je racist. Dhe kjo ndodh ne amerike fare hapur. Keshtu qe smund te pretendosh per liberalizem ne kete drejtim ne Shqiperi kur ketu njerezit me ngjyre kane qene gjithnje ne minorance dhe per me teper kane qene dhe jane pjesa me injorante dhe parazite e shoqerise.

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 13:25
cancer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cancer Kliko këtu për të kontaktuar me cancer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cancer Shto cancer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cancer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Didi
Anetar i ri

Regjistruar: 03/04/2003
Vendbanimi: Italy
Mesazhe: 18

hm....

atere une doja te thoja FAJTORIT qe sic e the edhe vete qe nuk duhen bere pergjithesime se ne fund te fundit dije qe Pyll pa derra s'ka --thote populli....secili ka mendimin e vet i cili duhet respektuar...ne shqiptaret mbase mund ta kemi pak si te theksuar racizmin per vete menyren dhe edukaten qe kemi marre...por dije se kunder ketij vendimi per martesat e homoseksualeve ata qe jemi kunder nuk jemi vetem ne si shqiptare apo amerikanet qe duken kaq "liberale"ne aprence...
dua te te them se nje gje e tille eshte diskutuar ne itali e ne france si dhe kam folur dhe me miq qe kam ne gjermani .angli, e spanje dhe nuk kane qene kaq favorizues ndaj ketij bashkimi...ne itali eshte diskutuar shume dhe si perfundim martesa nuk lejohet dhe ketu kemi te bejme me nje shoqeri katolike qe nuk i pranon keto gjera..atere do themi qe dhe italia nuk ecen perpara..kjo e ka penguar per te ngelur mbrapa me normat europiane??ne france eshte bere miratimi i tyre por hodhen poshte idene e nje adoptimi te femijeve nga nje cift homoseksual...ne gjermani por e njejta situate si ne france dhe spanja njesoj si italia...ne hollande di qe kane ciftet homoseksuale me teper te drejta....ja pra nuk jemi ne shqiptaret te mbyllur ne mentalitet apo racista por thjesht kjo varte nga menyra e jeteses te secilit vend...nqs ne itali njerezit nuk e lejuan sepse nuk e lejon feja tek ne eshte morali me te cilin jemi rritur qe na ben ti shohim me tjeter sy ....
kjo liri apo demokratrizim i shpejte te ne eshte pak si teper nderkohe qe ne kemi nevoje te demokratizohemi dhe te civilizohemi ne pikepamje te tjera...nuk na con aprovimi i marteses se cifteve homoseksuale drejt BE por te tjere faktore...
ne kete bote ku liria njerezore eci me ritme te shpejta ,kete liri shume njerez e keqinterpretuan...sa per Frojdin ai si studiues e ka ditur shume mire dhe nuk e ka fshehur mendimin e tij...ai ka thene se te cdo njeri egziston ndjenja ndaj seksit te njejte por ky "instikt biologjik" ashtu si e quante Frojdi vete...tek disa njerez eshte i fjetur dhe eshte me i forte instikti drejt seksit te kundert kurse te disa te tjere me i zhvilluar.....Homoseksualizmi ka egzistuar me kohe dhe shume me perpara vetem se sot pati nje zhvillim apo nje BOOM.!!!
une i respektoj per ate qe jane por dije se me vjen keq kur shoh qe rrine bashke sepse ne fund te fundit natyra pse krijoi dy specie te kunderta per te plotesuar ate cka tjetrit i mungon dhe keshtu vashdon edhe ccikli i jetes....por po te me jepeshe mundesia per te votuar natyrisht qe vota ime do ishte kundra marteses se tyre..sepse per mua martesa eshte krijimi i nje familjeje me prezencen e seksit mashkull dhe femer....ku frut i tyre jane femija.....ata mund te jetojne apo te bashkejtojen me njeri -tjetrin po te martohen apo te arrijne deri aty sa te adoptojne edhe femije kjo nuk me duket shume e arsyeshme...e mendon cfare tragjedie per ate femije nuk di kujt ti thote nene e babi apo babi e mami????me mire ne jetimore per mendimin tim se sa ne nje familje te tille qe mund ti siguroje ane te mira ekonomike por jo nje femijeri te qete shpiretrore...pastaj imagjino cfare ndikimi do kishin mbi femijen ky cift??
dhe jam kundra gjithashtu kur keta cifte zene e puthen rrugeve neper parqe ne sy te te gjitheve dhe femijeve dhe dije se nuk eshte shume gje e hijshme....por ketu nuk perjashtoj edhe puthjet e cifteve biseksuale dhe me pelqen ai ligji i gjermanise qe nuk lejon puthjet e cifteve ne publik siodomos ne prezence te femijeve....
nejse une kaq kisha.....dhe ky ishte mendimi im ....

When nights were cold
I wandered without you

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 13:39
Didi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Didi Kliko këtu për të kontaktuar me Didi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Didi Shto Didi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Didi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
txc_biggie
Anetar i ri

Regjistruar: 08/01/2003
Vendbanimi: athine
Mesazhe: 11

si duroi dot homoseksuealet

E lexova te gjithe temen pak me vones por me mire vone se kurr lool ....

Ty FAJTORI do te beja nje pyetje :i gjith njerzimi a eshte krijesa e dikujt????
Nqs po ...pse ajo krijes e keti njerzimi ka qen raciste dhe i ka nxierr ca njerz te zinje e ca te bardhe , ca normal e ac jo normal dmth (homoseksual etj etj , se nje homoseksual nuk eshte normal per mendimin tim)

Pra kur vet krijesa ka qen raciste une pse te mos jem racist nga nda nje homoseksuali, une mund ti them qe se ke mire pune keshtu por jo ta ndihmoi dhe ti them bravo se keshtu kan qen dhe shkencetaret ....

Nqs ndonjeri e ndien veten se nuk me te vertet racist do e deshironte qe nje njeri i zemeres tij te behej homoseksual ...nqs jo pse duhet ti beje propagante per jo ??

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 18:01
txc_biggie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të txc_biggie Kliko këtu për të kontaktuar me txc_biggie (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: txc_biggie Shto txc_biggie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto txc_biggie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana
Whatnot

Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405

Cool

Po e jap dhe une mendimin tim.

Une si bindje nuk jam kunder homoseksualizmit. Ai ka egzistuar qe ne koherat me te lashta, e mos harrojme poetesha Safo ishte lesbike, apo me vone ne oborret e mbreterve e feudaleve te pasur egzistonin eunuket, dylberet a ku e di une si quheshin. Edhe Oscar Wild ka qene homoseksual. Dhe ai ishte gjeni i penes. Pra ne kete kuptim une nuk i diskriminoj homoseksualet, ata kane te drejte te jetojne e kerkojne lumturine, si cdo njeri.

Por ne kushtet e Shqiperise eshte pak si e nxituar te miratohet nje ligj i tille. Per vete faktin qe homoseksualet jane nje minoritet, jane shume pak( besoj ) per t'u marre kaq shume ne konsiderate nga Parlamenti ( Parlamenti nuk po merret me te pastrehet qe jane mijera e mijera). Per arsyen tjeter qe opinioni mbizoterues te ne eshte egzistenca e familjes me nene e me babe. Per vete faktin qe sado liberale te dukemi, prape na duket weird se si dy burra mund te puthen ne sy tone, apo si dy gra mund te flene bashke e mund te rrisin nje femije pa burre.

Une nuk do doja qe femija im te rritej me imazhe te tilla, sepse dashur pa dashur do ndikohej, keshtu perhapet homoseksualizmi. Domethene pavaresiht se une nuk dua te diskriminohen ne asnje lloj menyre homoseksualet, sepse dhe ata jane pjese e shoqerise, madje shume vitale do thoja, por nuk dua qe te ndodhnin gjera hapur ne publik, si ato paradat e gay-ve qe dalin e bejne seks njerezit ne rruge, naked, doja te ishin pak me diskrete, per hir te brezit te ri.

Bie fjala pse duhet te kene ata nje parade kaq bombastike, ne tere kryeqytetet e botes, dhe ne ciftet straight nuk dalim ashtu, t'u imponohemi te tjereve?

Sa per ate qe eshte normale apo jo, dua t'u them qe ka me se 10 vjet qe Homoseksualiteti ka dale nga diagnozat e DSM IV Amerikane, pra nga diagnozat e semundjeve psikiatrike. Pra homoseksualiteti konsiderohet nje orientim normal seksual, qe varet nga shume faktore, por qe nuk do merremi t'i sqarojme tani.Jane normale, por orientimi i tyre seksual ndodh tek nje minorance njerezish, krahasuar me popullsine totale te planetit. Ndaj ne na duket si jo normale, sepse jemi shumica derrmuese.

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 21:40
Ana nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana Kërko mesazhe të tjera nga: Ana Shto Ana në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ben-SHkodrani
Hajdut-pulash

Regjistruar: 19/01/2003
Vendbanimi: Shkoder
Mesazhe: 58

Une per vete jam Ateist. Nese dikush mendon se eshte me mire per te, te martohet me nje person te sexit te njejte atehere le ta beje nje gje te tille cdo kush duhet ta dije vete se c eshte me e mira per te.
Por mendoj se ne shqiperi ky diskutim eshte nje diskutim i pavend sepse shoqeria shqipetare se ka arritur ende ate nivel kulture qe te arrije te pranoje dicka te tille.

me rrespekt Ben-Shkodrani

Më vjenë ndonjëherë në mendje, e nuk shkruaj dot. Më duket sikur të gjitha fjalët para teje janë të kot! Dhe dal nga kjo gjendje, e bie përsëri, e si mund të jem i qetë kur në zemër je ti?! Prandaj shko moj vajzë, shko ti prej këtej, largohu

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 22:50
Ben-SHkodrani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ben-SHkodrani Kliko këtu për të kontaktuar me Ben-SHkodrani (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Ben-SHkodrani't! Kërko mesazhe të tjera nga: Ben-SHkodrani Shto Ben-SHkodrani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ben-SHkodrani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kobe4MVP
Sernior Network Analyst

Regjistruar: 02/04/2003
Vendbanimi: Florida
Mesazhe: 175

ok dua te bej te qarte vetem nje gje para se te jam mendimet e mia. Une jam KUNDRA kesaj marteses.

Tani, uauuuu o njerez pse kaq urrejtje?! Une nuk e kuptoj se pse shume njerez jane kaq racist dhe sex-ist. Mua personalisht nuk me ben asnje lloj pershtypje se car feje, rrace apo sex je. Shqiperia nuk ka pasur ndonjehere ndonje edukate te tille per keto gjera sepse minoriteti ne shqiperi ka qene i keqtrajtuar gjithmone. Me kete dua te them se ne gjithe jeten e kemi keqtrajtuar rracen me ngjyre te ndryshem nga e bardha. Homosexualiteti eshte nje gje qe ka filluar ne shqiperi keto kohet e fundit(10-12 vjet). Kur une u largova nga shqiperia nuk kishte shume njerez qe diheshin qe ishin homo sepse ato keq trajtoheshin ne rruge dhe une i mbaj mend se car budallalliqesh ndodhnin neper rruge me ato tipa. Por, sidoqofte une personalisht do tu thoja te gjithe atyre qe jane rracista ti heqin nga mendja ato mendime se ndonje dite do tu hajne koken. Shokut tim ketu ne Florida i moren jeten per nje fjale goje. Per ju qe e dini the "N" word. Sigurisht une nuk po mundohem ti jam mend njeriu ketu por thejesht mendimi im. Mundohuni te mos jeni kaq rracista sepse nuk iu kane ngrene buken e gojes. Mos krijoni urretje per njerez apo rraca qe nuk i njihni apo nuk jeni te edukuar fare.

Mesazh i vjetër 09 Prill 2003 22:59
Kobe4MVP nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kobe4MVP Kliko këtu për të kontaktuar me Kobe4MVP (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kobe4MVP Shto Kobe4MVP në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kobe4MVP në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 14:09 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 37 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Homoseksualiteti.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar