Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Sa e duam Shqiperine?
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Saint
Anetar i ri

Regjistruar: 23/09/2003
Vendbanimi: Germany
Mesazhe: 15

Sa e duam Shqiperine?

Marr shkas nga nje histori ose me sakte ajo me vone u be e zakonshme,
Jam ne Germany per nje kurs bashke me nje shokun tim dhe me rastisi te njoh ca "shoke-bashkeatdhetare" qe studjonin ne Germany,ju betohem ju betohem nuk thonin miremengjes apo mirembrema kur ishin me gjermane te shoqeruar,por thjesht "hallo", kam pasur rastin te me thone per keto djemte dikush i huaj --"Ai nuk eshte Shqipetar"-- pastaj kur ishim vetem shqipetare ne nje kafe apo diku tjeter keto "bashkeatdhetaret" hiqeshin si Prometeu Shqipetar

Me vjen vertet keq qe populli yne ka pjelle te tille qenie.

Do ju lutesha te gjithe anetareve te jepnin mendimin e tyre mbi kete teme

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Shtator 2003 22:57
Saint nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Saint Kliko këtu për të kontaktuar me Saint (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Saint Shto Saint në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Saint në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Bledumi
----------

Regjistruar: 06/09/2003
Vendbanimi: Tr
Mesazhe: 2110

Ka shume njerez te tille (po te them qe ka edhe ketu ne forum,edhe pse jemi ne nje forum shqiptar flasin anglisht.)
Une po them vetem kaq,qe c'do gje do ta gjykoje koha...
Gjuha e nenes dhe e femijerise nuk harrohet lehte...

Mesazh i vjetër 23 Shtator 2003 23:04
Bledumi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Bledumi Kliko këtu për të kontaktuar me Bledumi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Bledumi Shto Bledumi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Bledumi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
korça
Anetar i ri

Regjistruar: 20/09/2003
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 19

kete e bejne nga e keqja.

Mendoj se shqiptaret jane me nje nam te keq ne Evrope dhe kjo i detyron te fshehin identitetin.
Me ka rene rasti te jetoj ne Greqi per disa vite dhe ta ndjej veten te fyer e te poshteruar ne kulm vetem sepse jam shqiptare.
Ne disa raste dhe une jam treguar e pasinqerte me njerez te rastit qe kam njohur,duke fshehur veten ,por tek miqte e afert isha krenare sepse ata me njihnin kush isha. Lajmet zienin duke share shqiptaret per krime te ndryshme qe beheshin,dhe ne rastet kur nuk dihej krimineli thoshin mendohet se eshte shqiptar.Te fshehesh identitetin nga keto gjera nuk do te thote se nuk e do Shqiperine por se nuk ke nga t'ja mbash me.
Me respekt E.

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 01:34
korça nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të korça Kliko këtu për të kontaktuar me korça (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të korça't! Kërko mesazhe të tjera nga: korça Shto korça në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto korça në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Saint
Anetar i ri

Regjistruar: 23/09/2003
Vendbanimi: Germany
Mesazhe: 15

--korca---

Ne te gjithe nuk kemi bere asgje per shqiperine se perndryshe nuk do ishim ku jemi sot,dhe nuk dua qe secili prej nesh (une i pari)te luaj patriotin e "thekur"
Une e kuptoj dhe poziten tende ne Greqi
por nqs aty eshte aq e hapur diskriminimi ne vende te tjera eshte i njejti por i "zbukuruar".
Neve ne radhe te pare perfaqesojme
-veten pastaj Shqiperine dhe me sa une kuptoj ti mendon qe Shqiperia te perfaqson ty.
Une nuk e di me ca merreni ne Gr besoj se studioni,pa mendoje nje moment kur nje intelektual/e e ardhshme e Shqiperise te kete frike te thote se jam shqipetar,te kete frike te foli gjuhen e memes. cmund te me thuash per nje njeri fare te thjeshte?
Respekte ---korca

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 12:44
Saint nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Saint Kliko këtu për të kontaktuar me Saint (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Saint Shto Saint në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Saint në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sykaltra_Shqiptare
Veteran ne forum

Regjistruar: 21/03/2005
Vendbanimi: -
Mesazhe: 3334

Nuk eshte gjuha ajo qe na ndan apo largon- dashurine per Shqiprine!

Eshte vepra,-pra:-Cfare po bejme per Shqiperine!
Asgje....

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2005 21:44
Sykaltra_Shqiptare nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sykaltra_Shqiptare Kërko mesazhe të tjera nga: Sykaltra_Shqiptare Shto Sykaltra_Shqiptare në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sykaltra_Shqiptare në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Re: Sa e duam Shqiperine?

Citim:
Po citoj ato që tha Saint
Marr shkas nga nje histori ose me sakte ajo me vone u be e zakonshme,
Jam ne Germany per nje kurs bashke me nje shokun tim dhe me rastisi te njoh ca "shoke-bashkeatdhetare" qe studjonin ne Germany,ju betohem ju betohem nuk thonin miremengjes apo mirembrema kur ishin me gjermane te shoqeruar,por thjesht "hallo", kam pasur rastin te me thone per keto djemte dikush i huaj --"Ai nuk eshte Shqipetar"-- pastaj kur ishim vetem shqipetare ne nje kafe apo diku tjeter keto "bashkeatdhetaret" hiqeshin si Prometeu Shqipetar

Me vjen vertet keq qe populli yne ka pjelle te tille qenie.

Do ju lutesha te gjithe anetareve te jepnin mendimin e tyre mbi kete teme

Kjo fatkeqesi eshte shume e zhvilluar ne europe pasi diskriminimi rracial eshte shume i zhvilluar.Atehere varet edhe nga personaliteti i tjetrit se sa i forte eshte.Vete asnjehere se kam mohuar edhe as qe me bie nder mend te mendoj nje gje te tille me dit se bohet nomi.Ther'is no mother focker qe me ben te them se sjam shqiptar.Pak rendesi ka sa e besoni per mua.

Mesazh i vjetër 01 Tetor 2005 18:16
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Amici di Nessuno
Kompetent

Regjistruar: 13/01/2004
Vendbanimi: Afganistan
Mesazhe: 1613

O njesh po te thuash gjermanisht miremengjes kur je i shoqeruar me gjermane/e nuk eshte ceshtje atlletarizmi po ceshtje kulture. Eshte mungese kulture te flasesh gjuhen tende ne prani te te huajve.
Personalisht kam marredhenie pune me shqiptare qe punojne per kompani te ndryshme dhe jane personat e kontaktit per mua. Asnjehere nuk u flas shqip ne prani te kolegeve te mi, dhe kur jam ne zyren e tyre (kubikun me sakte) perseri u flas anglisht. Kur shkojme tek kafja flasim shqip.
Kjo nuk do te thote aspak qe nuk e duam shqiperine sepse nuk ka lidhje fare me te.

Mesazh i vjetër 01 Tetor 2005 19:43
Amici di Nessuno nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amici di Nessuno Vizito faqen personale të Amici di Nessuno't! Kërko mesazhe të tjera nga: Amici di Nessuno Shto Amici di Nessuno në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amici di Nessuno në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i/e paregjistruar
.

Regjistruar: 13/08/2004
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1280

Shume dakort me juve'n.
Eshte vertet mungese edukate te flasesh shqip ne prani te te huajve (ose anglisht etc ne prani te njerezve qe nuk e flasin).
Mua me duket se menyra si paskan vepruar keto personat eshte mese normale, ajo qe me duket anormale eshte pretendimi i shqiptareve ti flasesh vetem shqip me c'do kusht.
Para nja 5 vitesh isha shitese ne nje dyqan te cilin e frekuentonin shume shqiptare (po aq sa dhe te huaj). Une i flisja anglisht te gjitheve (pervec atyre qe njihja se jane shqiptare) ose kur me flisnin shqip e ja ktheja shqip. Nuk mund ta imagjinoni sa here jane ofenduar shqiptaret sepse i kam folur anglisht, dhe pastaj me ofendonin mua.
" Po ti moj, e ke harruar shqipen?" - thonin, dhe me nje ton te keq, pa te njohur as pa te ditur.
" Po un, i thosha - te nxjerr fall se je shqiptar vetem nga surrati? Apo ti flas shqip te gjitheve, e atyre qe s'me kuptojne ti them me fal?"
Personalisht me duket mungese edukate. Po qejf qejf dynjaja ...

Mesazh i vjetër 01 Tetor 2005 20:04
i/e paregjistruar nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i/e paregjistruar Kliko këtu për të kontaktuar me i/e paregjistruar (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i/e paregjistruar Shto i/e paregjistruar në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i/e paregjistruar në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
naimi
puntor ipa lodhur

Regjistruar: 29/04/2005
Vendbanimi: ch
Mesazhe: 533

nuk

mendoje qe mundemi te mshemi se nga vime se prej nje kilometer dallomi gjeneratat e reja me shum flasin gjuhen e ati vendit ku jetojne e punojne se keshtu e kerkon nevoja nuk i dalloi shqiptaret se si flasin gjermanishte apo anglishte apo tje nuk jemi te vetmit ne shqiptaret keshtu veprojne edhe italianet ekam fjalen per gjeneratat e reja .

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2005 04:27
naimi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të naimi Kliko këtu për të kontaktuar me naimi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të naimi't! Kërko mesazhe të tjera nga: naimi Shto naimi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto naimi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 02:36 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Sa e duam Shqiperine?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar