Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Shoqeri-Hipokrizi apo Shoqeri-Kalim Kohe
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Shoqeri-Hipokrizi apo Shoqeri-Kalim Kohe

SI I KONSIDERONI SHOKET DHE SHOQET TUAJA.

Nje kalim te kohes se lire, qe i jepni investimin dhe vleresimin e duhur apo si nje eveniment, qe brenda ka hipokrizine dhe genjeshtren e nevojshme, ku ne momente te caktuara fshihet edhe keqardhja edhe admirimi????????

Mua vitet me mesuan, se nuk ka shoke dhe shoqe te vertete ne kuptimin e plote te fjales.  Familja eshte shoqeria me e paster dhe me e brishte edhe kur ata te behen armiq.

Mbas shpine syte dhe veshet e mij pane dhe degjuan shume edhe ato, qe kurre nuk i kisha imagjinuar.

Duhet te mjaftohemi vetem me shoke qe ne i frymezojme ata ne jete apo duhet te jemi edhe ne kerkim te atyre shokeve qe na frymezojne edhe neve vete........

Modifikuar nga kotka datë 19/11/2007 ora 21:57

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2007 21:50
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jolanda
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 13/11/2007
Vendbanimi: ncncncn emigrim
Mesazhe: 146

as njera as tjetra

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2007 22:26
jolanda nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jolanda Kliko këtu për të kontaktuar me jolanda (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: jolanda Shto jolanda në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jolanda në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lela_Dr është moderator/e në këtë nën-forum   Lela_Dr
** dream **

Regjistruar: 25/06/2004
Vendbanimi: Duke ëndërruar
Mesazhe: 9455

E dashur Kotka.....Shoqeri e bukur ka qene ajo e viteve te juaja dhe e prinderve te mi.

Sot nuk ekziston me shoqeria. Quaje si te duash, kalim kohe, argetim, hipokrizi, futje mbas krahut, futje prapa krahut , sot mund te quhet dicka pa vlere.

Shoqeri mund te jete vetem familja siç e the dhe vete.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2007 23:22
Lela_Dr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lela_Dr Kliko këtu për të kontaktuar me Lela_Dr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lela_Dr Shto Lela_Dr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lela_Dr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
E dashur Kotka.....Shoqeri e bukur ka qene ajo e viteve te juaja dhe e prinderve te mi.

E dashur Lela, e quaj veten shume me fat, qe i ndjeva keto vite te shoqerise se sinqerte dhe ta them sinqerisht ndjej nje keqardhje te pamase per brezat tuaj dhe te ardhshem.

Mu kujtua nje dite kur une bashke me tim bir, te shtrire te dy ne krevatin e dhomes se tij, po degjonim nje CD me kenge RAP ne qetesi, qe ai sapo e kish sjelle vete kete behar nga Greqia ne lidhje me shoqerine e femijve, qe losnin neper platira dhe dy pika lot rane nga syte e tij.  Nxitoi t'i fshinte me shpejtesi, qe une te mos ia shihja.

"Leri te shkojne lotet bir" i thashe "une e di se c'te mungon ketu ne Amerike, pikerisht kjo shoqeri e sinqerte, por sa kohe qe ti mbush te njezetat, kjo shoqeri kudo qe te jesh, do te zhduket sikur kurre nuk ka ekzistuar.  Prandaj nuk ta ka fajin Amerika, por e kane kohet ne te cilat ne te gjithe jetojme"

Me ngasherim e pranoi me nje ze te dridhur "Po mama eshte e vertete, kjo shoqeri e sinqerte e feminise me mungon dhe cdo dite kuptoj me shume se juve, familja ime, asgje nuk vlen ne kete bote" dhe fshiu lotet me ne fund me kenaqesi, qe ishte me fat qe kishte familje.

"Hajde dalim dhe hame jashte sonte, keshtu sic jemi te gjithe bashke" tha dhe na beri mbare te dilnim me shpejtesi rrufe nga shtepia.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2007 23:38
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SmoKer
heavy ...

Regjistruar: 11/02/2005
Vendbanimi: Kabul- a great city , in which to live ,play and w
Mesazhe: 2511

Ke hapur nje teme qe kisha kohe qe mendoja qe te flisja per te kotka.
Eshte me se e vertete qe shoqeria nuk eshte asnjehere ashtu sic e ka dhe vete emrin, vone e kam kuptuar qe nje shoqeri jetegjate dhe e sinqerte te mos ekzistoj. Dikur thonja nuk ka si shoku, nuk nxirrja famijen para tij por me vone e kuptova qe ishte dicka tjeter, ishte prindi qe me thoshte , degjo se nuk eshte shoqeria ashtu si mendon ti por un prap thonja! Pse flasin kot keta por ne fakt kishin te drejte nejse edhe un them qe jan gjera te papjekurise dhe besoj qe cdo kujt i falet ne ate moshe ,

Shok per mua ka qen , eshte dhe do jete vellai ...ne te mire dhe te keq!
Me duhesh nje keshille! pyesja ate.
Doja te ndoja nje muhabet ! gjithmone me te.
Dhe pa harruar dhe familjen qe jan rrenjet tona.

Edhe nje here kotka pergezime per temen , nje cik inat qe nuk e hapa un i pari por prap mjafton qe postova dicka per te.

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2007 00:19
SmoKer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SmoKer Kliko këtu për të kontaktuar me SmoKer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SmoKer Shto SmoKer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SmoKer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Shoku nuk duhet te duhet me gjithe shpirt Smoker, ai nuk duhet te vihet mbi familjen.  Shoku duhet te respektohet reciprokisht dhe vjen gjithmone mbas familjes.

Shokut nuk duhet t'ja japim cdo gje, se edhe ai kurre nuk na jep cdo gje.

Familja eshte ajo qe te jep gjithcka ty pa kursim dhe ti i jep asaj, duke ndjere lumturine e dhenjes.

Eshte shume e rendesishme te dish si te konfrontosh nje shok.  Vetem kjo menyre zgjat jeten e nje shoqerie te respektueshme reciprokisht, ndryshe nuk quhet shoqeri, por interes ose shfrytezim.

Modifikuar nga kotka datë 20/11/2007 ora 00:42

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2007 00:35
Glaukus
i heshtur ....

Regjistruar: 23/04/2006
Vendbanimi: buzë detit
Mesazhe: 6705

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Shoku nuk duhet te duhet me gjithe shpirt Smoker, ai nuk duhet te vihet mbi familjen.  Shoku duhet te respektohet reciprokisht dhe vjen gjithmone mbas familjes.

Shokut nuk duhet t'ja japim cdo gje, se edhe ai kurre nuk na jep cdo gje.

Familja eshte ajo qe te jep gjithcka ty pa kursim dhe ti i jep asaj, duke ndjere lumturine e dhenjes.

Eshte shume e rendesishme te dish si te konfrontosh nje shok.  Vetem kjo menyre zgjat jeten e nje shoqerie te respektueshme reciprokisht, ndryshe nuk quhet shoqeri, por interes ose shfrytezim.

- shoku .. është shok , dhe ka vendin e vet tek ty ( ti , unë dhe cilido ) ......... kurse familja është  tjetër gjë .

- po flitet për shoqërinë .. se si :

1 - e percepton , konsideron Ti atë ??

apo ...

2 - ç'farë vëndi zë ajo tek Ty  ??

- Hene duam ne heshtje,ashtu siç jam mesuar edhe une te dashuroj,ne Heshtje..Dhe vendosem te jetojmë të ndarë dhe të dashurojmë në heshtje!Kjo ishte menyra e vetme për të qendruar sa me afer njëri-tjetrit ..ndonese jo me trup.. por me zemër!

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2007 01:20
Glaukus nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Glaukus Kliko këtu për të kontaktuar me Glaukus (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Glaukus Shto Glaukus në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Glaukus në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Te dyja glaukus, si e percepton ti ate? dhe ne baze te ketij perceptimi, c'vend ze tek ty kjo shoqeri.
Jane te lidhura shume me njera-tjetren.
Nje shok me vlera do te thoja une mos e kritiko kurre ne sy te shoqerise ose ne shtepine tende apo te tij, qe te mos e humbasesh pergjithmone.
Do te ishte me mire te linit takim ne ndonje kafeteria apo park dhe t'i rrihni atje mendimet, qe edhe ne qofte se ndodh ndonje keqkuptim gjate bisedes askush nuk ndihet i ofenduar. Edhe e-mailet sot funksionojne shume mire per te sqaruar biseda te pambaruara.
Mbas nje keqkuptimi me nje shok, do te thoja ti lesh kohe shokut te mendohet.  Ne qofte se nuk shikon ndonje reagim pozitiv, nuk eshte ide e keqe te besh ti vete nje telefonate.  Nuk humbet kurgje nga nje telefonate, se sa humb nje mik te mire pa telefonuar kurre.
Keto doja te tonizoja me konfrontim te shoqerise.

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2007 01:31
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

jam dakord me lelen, se nuk ka shoqeri sot, por mos harrojme se nga zhgenjimet tona do ti japim ato keshilla femijeve tone. une nuk kam femije por te gjithe mesojne femijet keshtu dhe vertet nuk do t'kete shoqeri te vertet.
ose ca thote smoker, nuk jam dakord krejt se une nuk kam patur vella, dhe e kam dashur shoqerine me nje siqeritet te plote. une kam qene si vella tek ca shoke edhe jeten e kisha dhene per ata, por me mori shume kohe ta kuptoj ket bote te djadhzuar. dhe kurr nuk kam pasur nevoje materjale nga shoqeria, se gjithmone kam ditur te bej para. ne te gjithe kemi pasur zhgenjime ne jete por jeta ma dha shancin te njoh ca njerz me nje shpirt aq te korruptuar, dhe aq te maskuar, sa ju betohem qe sikur te gjithe shqiptaret te jene ashtu!?!! une do behem serb. njerz qe sikur mos te kishin frike nuk do lejne gje pa ba. sinqeriteti morali shpirtror nuk ekziston tek karakteri i tyre. ma mesoj jeta se shetita boten ne nje moshe te re, dhe isha naive shkodran.lol (aka idiot)lol. nejse kjo eshte bukuria e jetes, te mesojme, une i mesova ne nje mosh te re.

Mesazh i vjetër 09 Shkurt 2008 20:27
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Eria
... smile ...

Regjistruar: 19/10/2005
Vendbanimi:
Mesazhe: 10645

Ndoshta jam ende e re dhe besoj tek miqesia.nuk e di sec mund te ndodh pas shume vitesh.
Kam pasur dhe kam shume shok&shoqe,por shume pak prej tyre u kam dhene nje vend te vecante.Jam nje njeri qe nuk flet dhe tregon shume gjera mbi veten,shume pak,per te mos thene asnje mund te dine per mua.
Miqte kane lezetin e tyre,kur kthehesh ne shtepi&del per te pire nje kafe,(ose kur se mbaj fjalen per te dale,se gjithmone me ka dale dicka )por e shikon se njerezit ndryshojne,sjane me ata te paret.
Une kam nje shoqe ne Itali&me ate kam gjithmone shume kenaqesi te takohem,ndoshta sepse jemi te dyja larg&keto takime,sikur na bejne te kujtojme te kaluaren.
Ketu ku jam kam shoqe te mira,por jane sa per te kaluar kohen,per te mos qene vetem.Secili ka hallin e tij&qan vetem hallin e tij.Ndoshta klima &mentaliteti i njerezve ndikojne qe te ndryshosh(nje mik me tha para ca kohesh qe jam bere grifshe e ftohte,qe sdua tia di me per njeri ),te mendosh vetem per ato qe po heq mbi supe.
Ne Shqiperi njerezit jane bere akoma me keq.Atje te fillojne thashethemet nese del me nje fund te shkurter&nqs ke nje djale per krahu,qofte ky vellai apo kushuriri.
Ose mos te pafshin unaze ne dore,se te fejuan me zor&pa ditur gje .
Shkurt hesapi si besohet njeriu,ose te besoj qe mund te kem besim tek ata qe kam pasur&kam besim ( fola tamam si Don Kishoti ).
Shoqja ime me e ngushte eshte mami ime.

Mesazh i vjetër 09 Shkurt 2008 20:40
Eria nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Eria Kliko këtu për të kontaktuar me Eria (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Eria Shto Eria në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Eria në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 17:44 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Shoqeri-Hipokrizi apo Shoqeri-Kalim Kohe

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar