sarandaebukur
Veteran ne forum

Regjistruar: 21/06/2003
Vendbanimi: New-York
Mesazhe: 817
|
Kollosi Popullor
O ZOT I MADH .
Sado i ngritur qe te jesh.Sado qe te jesh marre me letersi,kam
mendimin qe te dridhet dora nga emocionet e paperseriteshme
te shkruash per Ate qe te dhuron befasi te mahniteshme kur
pershkruan bukurine, thjeshtesine, ndershmerine,dashurine,
zhelozine,burokracine apo meskinitetin.
Pena e Tij nuk do te shuhet , kurre ,sa te jete jeta JETE.
Me ka rastisur shpesh te jem takuar me shoqe e shoke te nacionaliteteve te ndryeshme,lexues te apasionuar te letersise
boterore, te cilet vazhdimisht ne bisedat e tyre i terheq shume tema e Greqise se lashte.
Sot , ne boten mbare,nepermjet shtypit, televizionit,kinemase
apo informacioneve te ndryshme une e gjej jo rralle te vihen ne skene tragjedite greke te Euripidit, Eskilit, Sofokliut apo Poemat e Homerit te shkruara tre mije vjet te shkuara.
Pyes veten :perse japin kohen e vete publicistet ,regjisoret,
kineastet apo muzikantet ,te merren me ate qe ne e njohim,
i cmojme tejet,jemi te apasionuar pas tyre dhe i duam shume gjithashtu ? Ashtu sic duam shkrimtaret ,poetet,dramaturget
pa limit gjeografik apo kohor,seicili sipas menyres se tij.
Nuk e pyesja vehten perse e shperdorojne kohen kot,por perse i japin nje kohe kaq te konsiderueshme antikitetit ne keto kohet tona moderne, ne kete shekull ku problemet e temat shoqerore apo politike jane tejet te mprehte :Familja, droga, krimi ,skamja,
korrupsioni.
Dhe une kam nxjerre konkluzionin tim :Bota mbare eshte e
trazuar dhe fatmiresisht ,shpresoj ne ZOTIN , me te shumte jane ata qe desherojne te ndreqet ,te gjejne paqe njerezimi.
Pyetja or nga te fillojne ?
Pergjigja : Aty ku filloj.
E nese pas mijera vjetesh ,brezat qe do te vijne mund te ndodhe te bien ne krize te identitetit te letersise ARBERORE,mund te ndodhe ta kene humbur rrugen diku ,jam plotesisht e bindur se
gjeneratat do ti referohen Penes se ndritur ,te lartit
Dritero Agolli.
Ne "Shkelqimi dhe renja e shokut Zylo " e shkruar me mjeshtri te rralle e humor te jashtezakonshem , "shplodhese , zbavitese"
duke pasqyruar tere ato rrjete merimangash burokratike qe bene
te shkaterrohet nje Shtet i tere.E shkruar dekada perpara.
I guximshem, parashikues dhe me shume moral te larte dhe me
sa mencuri.Sot e gjen te perkthyer ne disa gjuhe te botes,fal vecse Demokracise qe erdhi aq vone ne Atdheun tone te
shtrenjte.E zberthen me rrenje e me dege ,ne qelizat me te imta
ate maqineri korrupsioni qe shkatrroi ghithcka.
Kam pare te vene ne skene dramen "Mosha e bardhe".Nuk do ta harroj kurre.
Origjinaliteti i Tij eshte unik.Ngjethem kur e lexoj.I dashuron kaq bukur (Sa i vertete eshte kur pershkrun gruan e tij)
Kush valle mund te harroj :
Devoll , Devoll
i tille qenkam une ,
Paskam marre me vehte
balten tende.
I ndritur Dritero , ju jeni i teri nerv ,gjak, jete,i vertete,i pashkeputur per as nje te qinden e sekondes ngea realiteti.
Ju jeni unik.
Ju jeni Shqiperi.Te verteten e jetes te shkruar ne libra e gjej tek Ju.
Librat tuaja per femije jane legjende,i doja shume ,edhe i dua ,packa se nuk jam me aspak e vogel.
Sa do te shkruaj, ato jane aq pak per Ju.
Respektet me te larta per Ju.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|