Forumi Horizont Forumi Horizont > Shkenca > Informatikë & Programim > Problem me rrjetin e Kompjuterave!
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Saj.Miri
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 12/09/2007
Vendbanimi: Kudo
Mesazhe: 37

Lightbulb

Problem me rrjetin e Kompjuterave!

Kam nje problem me nje rrjet kompjuterash.
Konfigurimi i rrjetit eshte ne kete menyre.
Sinjali nga ruteri e fus ne nje switch, switchi ka 4 porta dhe ne dy porta i shfrytezoj per te lidhur du pc me kabull dhe nje tjeter e lidh me nje access point qendror.. Ne kete access point qendror kam konfiguruar dhe dy access point repeater dhe pc aksesohen me ane te nje karte wireless-i.
Problemi qendron ketu se mund te lidhem per nje kohe te shkurter dhe serish dal nga rrjeti.
Ku mund te jete gabimi ose ajo qe nuk shkon ketu.
Mund te me shpjegoni se si mund te kem nje konfigurim me te mire te rrjetit, dicka me te lehte ne menyre qe te provoj nese e kam konfiguruar mire rrjetin apo jo.
Faleminderit.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 25 Nëntor 2008 02:28
Saj.Miri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Saj.Miri Kliko këtu për të kontaktuar me Saj.Miri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Saj.Miri Shto Saj.Miri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Saj.Miri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Fillimisht sigurohu qe wireless eshte i kriptuar, se mund te hyje ndonjeri si administrator.

Se dyti, adresat ip mund te shkojne ne konflikt. Eshte mire te perdoresh DHCP ose ti shikosh me kujdes kur i vendos manualisht.

Pastaj duhet kuptuar sa lloj rrjetesh formohen aty brenda, se njeri mund te jete i routerit 192.168.0.*, tjetri i access point 192.168.1.*. Mund dhe te qelloje qe ato te dyja shkojne ne konflikt se jane te njejta. Nje zgjidhje mund te jete ne subnet mask qe ve tek routeri dhe access point... Sepse nese subnet mask ne router eshte 192.168.0.0/255.255.255.0, cdo lloj ip tjeter (psh 192.168.1.*) e konsideron pjese e internetit dhe con paketat ne internet... qe natyrisht nuk marrin pergjigje. Nje zgjidhje eshte te besh subnet mask 255.255.0.0.

Se treti duhet te kuptosh e ka problemin i gjithe rrjeti kompjuterave apo vetem nje kompjuter. Kjo mund te qelloje kollaj nga ndonje firewall ose virus.

Mesazh i vjetër 25 Nëntor 2008 06:09
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Saj.Miri
Anetar i regjistruar

Flm

Flm perpostimin do ta kontrolloj

Mesazh i vjetër 25 Nëntor 2008 18:00
Saj.Miri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Saj.Miri Kliko këtu për të kontaktuar me Saj.Miri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Saj.Miri Shto Saj.Miri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Saj.Miri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Saj.Miri
Anetar i regjistruar

I kontrollova te gjitha por ajo qe dyshoj tani eshte kjo se mos ndoshta nuke kam bere mire enkriptimin dhe nje tjeter qe trasmeton internet me wireless nderhyn ne zonentime ap ska te beje kjo.
Kam bere nje prove ne access point dhe e kam bere qe te transmetoje ne point to multi point dhe kete gje e kam bere per njefare momenti dhe serish e kam kthyer ashtu siq ishte dhe me funksionon. mos ndoshta i kam rrezuar linjen dhe me funksion mua deri sa ai e ngre serish.

Mos ndoshta kjo evidentohet me nje enkriptim te mire te access poiuntit.
nuk e di ne mund te me ndihmosh per enkriptimin e access pointit.

Faleminderit.

Mesazh i vjetër 28 Nëntor 2008 16:28
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Encryption nuk ka pune ne rastin tend, sepse po arrite te lidhesh per 10 sekonda arrin dhe per 10 dite. Meqe ti thua lidhesh dhe pastaj shkeputesh e nuk hap dot me faqet problemi nuk eshte encryption.

Mund te provosh ate qe the, ndryshimin e kanalit ku transmeton access point. Po ashtu bej dhe dy prova:

1. Lidh kompjuterin me kabell ne router dhe provo a ka shkeputje.
2. Lidh kompjuterin me kabell ne access point dhe provo a ka shkeputje.

Keshtu do kuptosh tek cila ane qendron problemi. Nese ne te dyja rastet punon mire domethene problemi eshte VETEM ne sistemin e valeve wireless. Ne kete rast duhet ditur cfare ndodh tamam kur shkeputet dhe si ndryshojne ikonat, statuset, etj (gjithmone nese thua qe DHCP e ke provuar dhe ska problem).

P.s. Pajisjet qe transmetojne sinjal TV nga nje dhome ne tjetren kane pak a shume te njejtat vale me wireless te kompjuterit (2 GHz). Nese ke pajisje te atilla fiki.

Mesazh i vjetër 29 Nëntor 2008 03:16
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 20:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Shkenca > Informatikë & Programim > Problem me rrjetin e Kompjuterave!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar