Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Arsimi > Universitet e Huaja > kthimi!!!
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ana3
Anetar i ri

Regjistruar: 12/04/2004
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 15

kthimi!!!

Bashkevuajtesa,

doja te hapja nje teme te re (per te shenuar hyrjen time ne kete forum).
pyetja eshte: a keni nder mend te ktheheni ne Shqiperi, ju studenta qe jetoni e studjoni jashte ?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Prill 2004 03:56
Ana3 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana3 Kliko këtu për të kontaktuar me Ana3 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ana3 Shto Ana3 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana3 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dodgy
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/03/2004
Vendbanimi: angli
Mesazhe: 470

?

Kam blere nje toke afer detit afer durrsit do te ndertoj nje vil per pushime dhe kur te behem nja 50 ose 60 do te kthehem dhe do merem me kopshin do shkoj per peshk do ta pi kafen te ballkoni do mbledh miqt e mi cdo te shtun djel te lozim letra e te ham dhe te pim mish te pjekur ne zgar.do te doja me nje fjal qe eshtrat e mija ti le ne vendlindje.Vitet me te bukura te jetes time kam frik se do ngelen vitet e femiris

Mesazh i vjetër 12 Prill 2004 14:59
dodgy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dodgy Kliko këtu për të kontaktuar me dodgy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dodgy Shto dodgy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dodgy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
trojani
Veteran ne forum

Regjistruar: 20/12/2003
Vendbanimi: danimarke
Mesazhe: 900

ciao ana3

Ate ender e kane te gjithe, vecse realiteti eshte ndryshe!!!

Mesazh i vjetër 12 Prill 2004 15:20
trojani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të trojani Kliko këtu për të kontaktuar me trojani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: trojani Shto trojani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto trojani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana3
Anetar i ri

ciao Trojan,
doja vetem te te beja nje pyetje:
cfare te pengon ty ,e te tjeret ne pergjithesi ,qe ben realitetin te ...jete ndryshe,

ndersa ty, Dodgy, uroj qe te realizosh endrren tende...

Mesazh i vjetër 16 Prill 2004 00:00
Ana3 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana3 Kliko këtu për të kontaktuar me Ana3 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ana3 Shto Ana3 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana3 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
trojani
Veteran ne forum

ciao ana3

Eshte pak e veshtire ta shpjegosh me pak fjale ose me nje fjali te vetme, se pse eshte e veshtire te kthehemi.
You know what?? - Ne fillim thua sa te mbaroj shkollen dhe do te kthehem, shume jane kthyer dhe e kane provuar dikujt i eci dikujt nuk i eci. Perceptimi i fjales eci apo nuk eci ne shqiperi eshte kufizuar ne gjene me modeste; Zuri apo nuk zuri pune!!! E vaj halli me per karriere apo per te provuar dicka me novatore apo me krijuese.
Qe te te eci ne Shqiperi, shansi me i madh eshte kur ti te lepihesh pas organizatave partiake apo shteterore, gje qe une dhe shume te tjere nuk mund tia lejojme vetes .
Nje rast tjeter eshte kur i thua vetes; Te mbaroj shkollen, te marr kete dhe kete kurs do punoj nja 2-3 vjet per arsye eksperience ose ekonomike dhe do kthehem. Ne kete rast kthimi eshte akoma me i veshtire.
Sa me shume kohe kalon aq me veshtire eshte te kthehesh, arsyet jane nga me te ndryshmet si psh. rrjeti shoqeror behet me i madh dita dites, c`do dite integrohesh edhe me shume ne shoqerine apo kulturen ne te cilen jeton dhe e ndien veten akoma me shume si nje pjese e asaj shoqerie dhe megjithese ti vete e di shume mire qe rrenjet e tua jane diku larg, diku anes Vjoses anes Bunes.
Une vete e kam gjysemprovuar disa here(4) te kthehem por si te thuash nuk u realizua, do isha i kenaqur me 1/3 e ketyre gjerave dhe mundesive qe kam ketu por realiteti ishte shume larg kerkesave modeste qe une i kisha vene vetes.
Kur isha ne gjimnaz lexonim "Bageti e bujqesi" te te them te verteten nuk qe dhe ndonje gje e madhe, nuk me ka pelqyer dhe kaq shume, por tani qe jetoj larg atdheut Bageti e bujqesi me duket nje kryeveper e permasave gjigande. Mbase e kam gabim por me duket se kjo kryeveper mund te kuptohet vetem kur je larg atdheut tend, dhe sa me shume vite te kalojne aq me e madherishme behet derisa kjo veper zevendeson dhe Biblen dhe Kuranin.
Nuk dua te te dekurajoj, por realiteti eshte realitet dhe dite me te mira pasketaj vine , shkoi erresira ... .

Nuk me pelqen te shkruaj gjate prandaj po ndaloj ketu.

pershendetje trojani

Mesazh i vjetër 17 Prill 2004 01:25
trojani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të trojani Kliko këtu për të kontaktuar me trojani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: trojani Shto trojani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto trojani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana3
Anetar i ri

pershendetje,
e lexova me vemendje pergjigjen tende e te kuptoj plotesisht.

Kuptoj shume mire se sa me shume qendron ne nje vend te huaj aq me shume arrin te integrohesh por une mendoj se do mbetemi gjithmone te HUAJ , sado qe te flasim gjuhen e vendin ku ndodhemi ne menyre te perkryer do ndihemi dhe do cilesohemi gjithmone te HUAJ.

I kuptoj e degjoj shpesh mbi veshtiresite qe ndodhin ne Shqiperi per te gjetur pune sidomos per brezin e ri.

Kuptoj e te jap te drejte kur thua se shijohen me mire poemat e poezite mbi Shqiperine vetem kur jemi larg asaj (Malli i Atdheut; Faik Konica).

Po ne gje nuk arrij te kuptoj kush do arrij te nxjerri atdheun tone nga erresira ku ka rene ?!?!
Kush do arrij te beje qe paskesaj dite te mira te vine?!?!

Mesazh i vjetër 23 Prill 2004 17:45
trojani
Veteran ne forum

ciao ana3

E vertete kjo qe thua, per mendimin tim edhe ne do jemi nje pjese e asaj force qe do te kontriboje per ecjen e atdheut perpara, se kur nuk e di.
Po te kesh parasysh historine e Greqise, kur nje klase e tere politike greke u kthye nga gurbeti, permbysi junten dhe beri reforma gjigande ne Greqi, ka shume mundesi qe dhe ne Shqiperi te ndodh e njejta gje ne nje te ardhme (te shpresojme qe te jete jo e larget).

Filozof nuk jam por le te shpresojme se me e mira eshte duke ardhur.

pershendetje nga trojani

Mesazh i vjetër 23 Prill 2004 21:49
Ana3
Anetar i ri

ciao trojan,

une mendoj se historia nuk duhet harruar per te vetmen arsye se na jep mesime!!!!
atehere e ke vendos do te besh edhe ti pjesen ne "junten" shqiptare?!

Mesazh i vjetër 29 Maj 2004 12:46
dido
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 03/05/2004
Mesazhe: 46

Une per veten time po.Do kthehem dhe do bej pjese ne junten shqiptare se siç e kam thene dhe ne nje teme tjeter endrra ime eshte te bej diçka per vendin tim,se pak une dhe pak nje tjeter behet shume.Jane te shumte ato qe mbajne shpresa tek ne qe studiojme jashte.

Mesazh i vjetër 29 Qershor 2004 16:05
dido nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dido Kliko këtu për të kontaktuar me dido (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dido Shto dido në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dido në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
METAXA
Inspektor

Regjistruar: 11/01/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 414

hehe

Gzohem kur shof gjithe kete ndienje patriotizmi ketu, normale si cdo student qe studion jashte(qe kam qene edhe vete) por besomeni qe kur vjen ketu do ju venitet shume shpejt.
Une kam mbaruar vete shkollen jashte shtetit dhe me thene te drejten nuk eshte se u ktheva ti sherbej vendit tim (jo per gje por per momentin skam gje ne dore edhe sbesoj se do kete edhe cdonjeri nga ju qe do vije direkt nga bankat e shkolles) por ja qe ashtu ishin kushtet, mgj veshtiresite e punesimit une arrita te futem ne nje pune te mire te pakten me kushtet e ketushme, edhe di edhe nje gje qe duke pare gjendjen e shqiperise edhe kush na drejton ne ( se me erdhi dicka nder mend, me ka rastisur te ulem ne nje dreke inagurimi me nje minister, isha thuajse perballe atij edhe po degjoja biseden qe bente me nje mikun e tij afer qe po i lutej per dike qe ta fuste ne ndonje ministri, e pyet ministri ka mbaruar naj shkolle ky, jo ja pret ky tjetri, po naj gjuhe te huaj di ky, jo prape ky, po kompjuterin di ta perdori jo prape ky, pergjigjja e ministrit ishte duke qeshur gjithmone "epo vetem te vije edhe te me zeje vendin se skam ci bej") ja kush na drejton ne.

kur vjen ketu aman secili jam i sigurte qe do mendoje te beje dicka per bythen e vet edhe ka per te thene vari leshte shqiperise jam i sigurte per kete

kshuqe aman mos na trashni me kto patriotizmat e kota.

respekte te gjitheve atyre qe do kthehen te bejne per shqiperine.

Mesazh i vjetër 15 Shtator 2004 20:33
METAXA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të METAXA Kliko këtu për të kontaktuar me METAXA (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të METAXA't! Kërko mesazhe të tjera nga: METAXA Shto METAXA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto METAXA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 03:43 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Arsimi > Universitet e Huaja > kthimi!!!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar