trojani
Veteran ne forum
Regjistruar: 20/12/2003
Vendbanimi: danimarke
Mesazhe: 900
|
ciao ana3
Eshte pak e veshtire ta shpjegosh me pak fjale ose me nje fjali te vetme, se pse eshte e veshtire te kthehemi.
You know what?? - Ne fillim thua sa te mbaroj shkollen dhe do te kthehem, shume jane kthyer dhe e kane provuar dikujt i eci dikujt nuk i eci. Perceptimi i fjales eci apo nuk eci ne shqiperi eshte kufizuar ne gjene me modeste; Zuri apo nuk zuri pune!!! E vaj halli me per karriere apo per te provuar dicka me novatore apo me krijuese.
Qe te te eci ne Shqiperi, shansi me i madh eshte kur ti te lepihesh pas organizatave partiake apo shteterore, gje qe une dhe shume te tjere nuk mund tia lejojme vetes .
Nje rast tjeter eshte kur i thua vetes; Te mbaroj shkollen, te marr kete dhe kete kurs do punoj nja 2-3 vjet per arsye eksperience ose ekonomike dhe do kthehem. Ne kete rast kthimi eshte akoma me i veshtire.
Sa me shume kohe kalon aq me veshtire eshte te kthehesh, arsyet jane nga me te ndryshmet si psh. rrjeti shoqeror behet me i madh dita dites, c`do dite integrohesh edhe me shume ne shoqerine apo kulturen ne te cilen jeton dhe e ndien veten akoma me shume si nje pjese e asaj shoqerie dhe megjithese ti vete e di shume mire qe rrenjet e tua jane diku larg, diku anes Vjoses anes Bunes.
Une vete e kam gjysemprovuar disa here(4) te kthehem por si te thuash nuk u realizua, do isha i kenaqur me 1/3 e ketyre gjerave dhe mundesive qe kam ketu por realiteti ishte shume larg kerkesave modeste qe une i kisha vene vetes.
Kur isha ne gjimnaz lexonim "Bageti e bujqesi" te te them te verteten nuk qe dhe ndonje gje e madhe, nuk me ka pelqyer dhe kaq shume, por tani qe jetoj larg atdheut Bageti e bujqesi me duket nje kryeveper e permasave gjigande. Mbase e kam gabim por me duket se kjo kryeveper mund te kuptohet vetem kur je larg atdheut tend, dhe sa me shume vite te kalojne aq me e madherishme behet derisa kjo veper zevendeson dhe Biblen dhe Kuranin.
Nuk dua te te dekurajoj, por realiteti eshte realitet dhe dite me te mira pasketaj vine , shkoi erresira ... .
Nuk me pelqen te shkruaj gjate prandaj po ndaloj ketu.
pershendetje trojani
|