Tulipani
< ArtHolic >

Regjistruar: 12/01/2007
Vendbanimi: Secret Garden
Mesazhe: 4717
|
Une se kam lexuar librin e Kadarese por s'ma ha mendja te jete kaq kot sa ishte pershtatja e tij ne film. Nga filmat shqiptare me cilesi me te ulet qe kam pare vitet e fundit. Regjisori jo vetem qe ka hedhur ne plehra gjithe buxhetin qe ka pasur per kete film por ka hedhur ne plehra dhe ate eksperience qe kane disa aktore te vjeter. Film pa percellje emocionale, dialogje pa kuptim e palidhje,shikuesit i rri mendja se sa keq luajne aktoret, sa idiote eshte idea (ose injoranca? ) qe te bashkohen kostumet e krahinave te ndryshme. Ne disa momente te duket sikur sheh Portokalline e ne disa te tjera sikur nuk je ne Shqiperi (sidomos tek ato tabelat absurde qe tregojne rruget e qe jane te ngjashme me ato te filmave me kartona). Nuk di te gjej dicka ne film qe ta shpetoj por nese do sforcohem shume shume do thoja protagonisti, por qe s'duhet te hapi gojen ama por vec te tregoje ... sic thuhet dhe ne film : qe eshte shume i bukur. Nese na kish shkuar ne mendje ti afroheshim ndonje cmimi me kete film, jemi ca enderrimtare te pagdhendur