cecilia
Adoleshente

Regjistruar: 14/04/2006
Vendbanimi: Në bankat e shkollës.
Mesazhe: 8180
|
Re: Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece.
Citim: Po citoj ato që tha lornida
Pershendetje ty qe po e lexon kete shkrim.
Pavaresisht se vitet kane kaluar dhe koha ne te cilen ne jetojme eshte ndryshe , ne nuk po u shmangemi mendesive te shume koheve me perpara.
Akoma sot ,ne shekullin e 21-te ,prinder te vertequajtur te pergjegjeshem japin aprovimin per martesen e bijave te tyre.Keto vajza ne te njejten kohe jane edhe minorene edhe bashkeshorte.
Ne fakt ajo qe une do te deshiroja eshte te dija mendimin tuaj ne lidhje me kete teme.Do jem duke mirepritur cdonjerin nga opinionet tuaja.Faleminderit.
Falemnderit lorinda per temen.
Arsyet jane te shumta dhe te ndryshme perse ato nena japin aprovimin ne nje martese per vajzat e tyre.
Asnje nene nuk ka te njejtat arsye me nje nene tjeter.E para,une mendoj qe edhe ato nena ate "edukate"kane trashiguar,qe do te thote, nenat e tyre i kane aprovuar martesen. (duke u nisur gjithmon per mire,sipas nenave).
Natyrisht qe kjo teme kerkon shume debat te gjere duke u nisur nga mentaliteti qe kemi,kjo nuk do te thote qe nuk kemi ecur perpara,perkundrazi.
Mendimi im eshte ky lorinda,nje nene nuk duhet kurre te fejoje bijen e saj ne ate moshe,sepse ne ndryshojme bashke me vitet,nqs nje vajze 16-vjecare niset nga entuziasmi per te jetuar me nje bashkemoshatar,mbas 10 vjetve nuk do mendoj te njejtat gjera, ketu nena duhet ti shpjegoj dhe te nderhyj ne menyre kategorike qe veprimi qe po ben nuk eshte i vetdijeshem thjeshte eshte nje "dashuri" prej adoleshenti dhe do ti kaloj,qe nje vajze duhet te jetoj femijerine ,adoleshencen ,se cdo gje do kaloj sipas etapave,por ajo nene mbi te gjitha duhet te pranoj qe vajza e saj ka te dashur,se nqs nuk ka kete liri,me duket normale qe adoleshentja te kerkoj si zgjidhje fejesen...duke u "genjyer" nga fakti qe do kete me shume liri ne nje martese,por jo ndodh e kunderta.
PS.Do theksoja vetem dicka qe me duket e rendesishme,nenat shqiptare nuk kane arritur (ose une se kam degjuar ndonjehere)qe te japin me
FORCE vajzat e tyre.Keto gjera ndodhin akoma ne vendet muslumane,por jo tek ne.
Gjithe te mirat.