Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Ekonomia dhe Biznesi > Prodhimi > Ku te investojme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
tresh
.

Regjistruar: 16/11/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 2752

Ku te investojme

Ku te investojme e me mire te them ku te investoj……..

Kjo pytje me ka linde qe ne vitet 1996-1997 kur ne Shqiperi te gjithe njerezit i investun paret e tyne tek VEFA POPULLI ose GJALLICA dhe me rastin na hyni KUNJI te gjitheve pa perjashtim.
Edhe une si shume shqiptare kane kohe qe punojme jashte shteti kane mbledhe nje sasi paresh,por te gjitha ndollen ne banka.
Ne rastin tim une i kam depozituar ne nje banke normale ku si perqindje vjetore kam dicka me pak se 0,5 %.Me pak fjale parate jane te vdekuna e cdo vit dalim edhe me humbje.
Ne Shqiperi perqindja bankare vjetore ashte rreth 6-7% ne mos u gabosha. Por gjithnje ashte friga e pritjes se privatizimit te bankave si dhe kush do ta marre ne dore keto banka Shqiptare,mqs nje here edhe u dogjem,prandaj ky opsion per momentin eshte i harruar nga ana jeme.
Nuk kam njohuri te mjaftushme ekonomike prandaj nuk mund ti fus ne aksione as ne Bono te thesarit qe shteteve te ndryshme vene ne shitje cdo vit mqs eshte me rrezik te madh
Te hapi nje biznes timin nuk kam kohe, nuk kam ndonje ide te bukur e te mire e plus qe edhe ky eshte me rrezik.

Gjithnje kam pase idene qe investimi me i mire behet duke blere toka e shtepi qofshin keto si ne Shqiperi ose jashte shteti.Token mund te japish me qera ose te behen ndertime nga ana e te treteve dhe shtepite te jepen me qera. Nga shtepia e toka me pak fjale ke nje fitese rreth 3-4 % por te sigurte mqs vlera e tyre nga viti ne vit rritet dhe as toka e as shtepia nuk
humbasin e nuk jane copa letre pa vlere…
Cfaredo qe te ndolli:nuk jepet me qera as shtepia as toka, e jane te vdekuna e te lana djerre me vjet ata mund te shiten dhe investimi fillestar hyn perseri plus edhe rritja vjetore e vleres se tyne me minimumin e inflacionit.
Une e kam bisedu me ata te shtepise e me vellain po jane shume optimiste e thone me prite si sillet situata ne Shqipni.Une i kam thane se shume kohe kena hupe pa ble ndonje gja konsistente e kur te vijne mend atehere s’ti ha as qeni mqs si cmimet e shtepiave e si te tokave to te jene rrite shume

Nuk e di po ju nqs keni nje sasi parashe ku do ti investoni.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Janar 2004 21:06
tresh nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tresh Kliko këtu për të kontaktuar me tresh (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tresh Shto tresh në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tresh në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
unforgiven
*$*$*

Regjistruar: 08/07/2003
Vendbanimi: *$*$*
Mesazhe: 958

Te blesh Truall, apo shtepi dmth pasuri e paluajtshme do te thote te ruash vleren monetare qe ju dispononi, por s'do te thote investim.
Kjo per arsye se vlera e monedhes nuk eshte gjithmone njesoj. 100 leke sot nuk kane patur kete vlere vite me pare, prandaj rritja e cmimeve nuk do te thote se ti ke fituar, por trgon vleren e objektit ne lidhje me vleren e lekut.

Investim do te thote te hapesh nje linje prodhimi, linje sherbimi, linje ndertimi.... qe paraja te pjelle para e thene me gjuhen e kapitalizmit.
Por e para ti duhet te matesh prirjet dhe aftesite e tua dhe te dish se Ku ti je me i afte se ....nuk do t'ja uroja njeriu... por katandisesh si Zafiri me vezet..

Urime Tresh dhe te uroj Biznes te Mbare!

Mesazh i vjetër 13 Janar 2004 21:15
unforgiven nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të unforgiven Kliko këtu për të kontaktuar me unforgiven (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: unforgiven Shto unforgiven në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto unforgiven në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
tresh
.

Regjistruar: 16/11/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 2752

ku ti le....

Citim:
Po citoj ato që tha mona

Investim do te thote te hapesh nje linje prodhimi, linje sherbimi, linje ndertimi.... !

po mire nqs nuk jam i zoti te hapi nji linje prodhimi etj etj etj
e paret qe jane ne banke u hupin me shume fuqine blerese shto qe ato humbasin cdo vit nga menyrat qe shpik banka per te marre para cdo muaj me shume sa ti ve ne cdo vend tjeter,per te mbajtuj nji llogari bankare hape te kushton rreth 170-230 euro ne vit.....
cfare me keshilloni ti le ne banke??!!!

Mesazh i vjetër 18 Janar 2004 15:41
tresh nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tresh Kliko këtu për të kontaktuar me tresh (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tresh Shto tresh në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tresh në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Hej tresh

edhe une jam dakort me monen.N.q.s s`ke mundesi te besh biznes me to atehere per mendimin tim gjeja me e mire eshte te blesh nje prone te paluajtshme qe te vleje dicka dhe te kete perspektive per te ardhmen.Psh nje shtepi apo toke ne nje zone turistike ose qe ka perspektive per zone industriale ose urbanistike.Shpresoj te te kem adhur sado pak ne ndihme.
Te uroj fat sido qe t`i menaxhosh parate.

Mesazh i vjetër 19 Janar 2004 06:09
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Po investimin mundet ta besh edhe ne hapjen e supermarketave, hapjen e ndonje lokali te gjere, etj etj, ka shume mendime, se nuk dua t'i ve gjithe ne radhe...
P.s Nuk te del keq te blesh edhe truall...
hajt tung dhe suksese 3resh

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2004 20:37
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
trojani
Veteran ne forum

Regjistruar: 20/12/2003
Vendbanimi: danimarke
Mesazhe: 900

ciao tresh

E kuptoj shqetesimin tend.
Nuk e di se cfare investimi ke ndermend; afatgjate, afatmesem apo afatshkurter.
Per investime afatgjata apo afatmesme qe nuk kerkojne tu rrish ne koke, do te propozoja te blije aksione firmash serioze me kapital te fuqishem dhe me nje histori (background) serioz. Faktikisht nuk eshte shume e veshtire ti gjesh ne Internet. Psh mund te kerkosh per firma qe mirren me;
- energji alternative(biologjike, ekologjike.)
- medicinale.
-transport detar. etj.
Gjithashtu mund te blesh aksione ne konglomerate ose me sakte te ashtequajtura "grupe" ketu sido qe te vije puna ke nje fitim diku ndermjet 4 dhe 8%, sepse duke qene grup firmash te ndryshme te nacionaliteteve te ndryshme ka shume hapesire per "transfer priceing", dmth qe ne vendet e pasura me te ardhura te medha dhe njekohesisht me taksa larta nuk paguajne takse, por e transferojne ate ne vendet me taksa te uleta dhe me korrupsion te larte, ne te cilat kane ndertuar nje firme kukull.

Ketu mund te sigurosh nje "perfitim" diku ndermjet 5 dhe 12% ne vit (nenkuptohet perfitime te cilat nuk kane detyrime fiskale.).
Nuk dua te bej reklame firmash ose grupesh te ndryshem, por mund te postoj "links" ne te cilat mund te marresh nje shije per cka te permenda me siper.
Megjethate jam i sigurt se do te gjesh nje rrugezgjidhje.

pershendeteje trojani

Mesazh i vjetër 15 Qershor 2004 03:39
trojani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të trojani Kliko këtu për të kontaktuar me trojani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: trojani Shto trojani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto trojani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:43 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Ekonomia dhe Biznesi > Prodhimi > Ku te investojme

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar