Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Arkiva > KONKURS I BBC-së
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

KONKURS I BBC-së

Eseja e shpërblyer transmetohet në valët e BBC-së në shqip

Në kuadrin e serialit Auditorium, BBC në shqip shpall një konkurs për ese radiofonike.

Tema

Një dritare nga e ardhmja ime
Shkruani mbi jetën tuaj, vendin ku jetoni, cila është e veçanta, çfarë ju bën përshtypje më shumë, si e shihni të ardhmen tuaj.

Çmimi
Një javë kurs kualifikimi pranë BBC në Shqip në Londër.

Ç’është eseja radiofonike?

Eseja radiofonike është një pjesë e shkruar për radio ku autori flet në vetën e parë për një ngjarje, çështje, që i ka lënë mbresë. Eseja është rrëfim personal drejtuar dëgjuesve të radios. Mund të botohet edhe si pjesë e shkruar.

Sa e gjatë mund të jetë eseja?

Për radio zakonisht shkruhet shkurt. Një ese radiofonike mund të shkojë deri në 4 minuta.

Kush mund të marrë pjesë?

Konkursi është i hapur për të gjithë studentët e Universiteteve pavarësisht nga dega që studiojnë, nëse janë të moshës mbi 18 vjeç.

Unë nuk studioj gazetari

Konkursi ka si synim të zbulojë talente të gazetarisë radiofonike - jo të gjithë ata që punojnë si gazetare kanë studiuar gazetari. Përvoja në fusha të tjera të jetës është e vyer në gazetari.

Si mund ta dërgoni?

Esenë mund ta dërgoni të shkruar në adresat:

BBC
Rruga Brigada e VIII,
Ndërtesa nr.2, kati 2, ap 3,
Tiranë

BBC
Ramiz Sadiku 16/5
Prishtinë

BBC
Porta Bunjakovec A3 1/1
1000 Shkup (Skopje)

ose me postë elektronike në adresën albanian@bbc.co.uk.

Së bashku me esenë duhet të dërgoni edhe provë se jeni student.

Konkursi do të ketë dy faza.

Në fazën e parë do të përzgjidhen një numër i caktuar shkrimesh/ese që juria mendon se e meritojnë të kalojnë në fazën e dytë. Në këtë fazë personat e përzgjedhur do të kontaktohen nga BBC në shqip dhe do të ftohen ne studiot e saj për ta regjistruar esenë. Juria do ta marrë vendimin përfundimtar në bazë të aftësive jo vetëm për të shkruar por edhe për ta “rrëfyer” esenë në radio.

Disa nga esetë do të botohen edhe në faqen e internetit të BBC-së në Shqip në www.bbcalbanian.com

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 21 Shtator 2004 18:06
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amenotep
Anetar i ri

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: Kushedi edhe ne Durres banoj.
Mesazhe: 2

si mund te me ndihmosh?

dua te lexoj ndonje nga essete e derguara ne bbc. Si mund te me dergosh ndonje adrese per te pare ndonje nga essete e derguara?

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2004 15:23
amenotep nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amenotep Kliko këtu për të kontaktuar me amenotep (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amenotep Shto amenotep në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amenotep në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

gjeja me e mire eshte t'u dergosh email. nuk e di se cfare esesh kane transmetuar.

faqja e tyre zyrtare eshte http://www.bbc.co.uk/albanian

adresa eshte

BBC Albanian Service
Bush House
Strand
London
WC2B 4PH
UK
Telefoni: + 44 020 7557 3021
Numri SMS: + 44 7786 201039
Faks: + 44 020 7379 1059

mesa di une drejtoresha e redaksise shqip te BBC eshte Juli Goga.
tek faqja zyrtare mund te gjesh edhe emailin

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2004 22:13
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amenotep
Anetar i ri

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: Kushedi edhe ne Durres banoj.
Mesazhe: 2

Une kam derguar faktikisht nje esse

Une kam derguar faktikisht nje esse dhe do te doja te shikoja edhe ndonje esse te ndokujt tjeter. Anyway s'ka asnje problem.
Faleminderit per informacionin.
Ndoshta shkruhemi serish
Ku ta dish?

Mesazh i vjetr 11 Tetor 2004 12:57
amenotep nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amenotep Kliko këtu për të kontaktuar me amenotep (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amenotep Shto amenotep në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amenotep në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 19:08 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Arkiva > KONKURS I BBC-së

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar