Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Dalai Lama
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Skarlet
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 01/12/2004
Vendbanimi: Australia
Mesazhe: 62

Dalai Lama

Mirresjella eshte feja ime ka thene lideri i budhisteve Dalai Lama, shume njerez te famshem jan kthyer ne budiste,

Cili eshte mendimi i juaj per kete fenomen?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2004 02:00
Skarlet nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Skarlet Kliko këtu për të kontaktuar me Skarlet (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Skarlet Shto Skarlet në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Skarlet në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Indrit
I pandreqshem.

Regjistruar: 01/04/2004
Vendbanimi: I ulur ne zemren e nenes.
Mesazhe: 1814

Re: Dalai Lama

Citim:
Po citoj ato që tha Skarlet
Mirresjella eshte feja ime ka thene lideri i budhisteve Dalai Lama, shume njerez te famshem jan kthyer ne budiste,

Mendimi im eshte se cdo njeri eshte i lire te zgjedhe, dhe nese miresjellja eshte feja budiste kjo nuk do te thote qe fete tjera e kundershtojne miresjelljen.\
Pra ka fe qe pervec miresjelljes ka edhe plot gjera te tjera shume te vyera qe nuk i ka budizmi.

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2004 18:37
Indrit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Indrit Kliko këtu për të kontaktuar me Indrit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Indrit Shto Indrit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Indrit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

Re: Dalai Lama

Citim:
Po citoj ato që tha Skarlet

prsh, scarlet, ju thoni se shume njerez te famshem jane tashme budiste, psh, roberto Baggio eshte budist, ai eshte nje futbollist, eshte i famshem dhe eshte bere budist sepse ashtu i duket me e drejte atij apo dikujt tjeter qe mund te kete zgjedhur kete fe. Dikush tjeter i famshem eshte bere psh, musliman, psh, Kit Steven ish-bitells eshte mysliman, Reshat Arbana falet dhe agjeron, Mirush Kabashi mysliman gjithashtu. Liz Tejlor ka hyre ne xhami ( e kam pare ne gazete para ca vitesh)

Mendoj se miresjellja eshte nje veprim qe duhet ta praktikoje cdo individ i cfaredolloj feje qofte..

Mesazh i vjetër 07 Dhjetor 2004 19:35
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Skarlet
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 01/12/2004
Vendbanimi: Australia
Mesazhe: 62

isra faleminderit per mesazhin tend, Eshte mese e vertete qe mirsjellja, edukata, respekti virtytet morale ne pergjithsi per veten dhe te tjeret skane lidhje direkte me fene, pavarsisht se cdo fe thote respekto te tjeret. Nje ateist eshte i pa fe por kjo sdo te thote se ai eshte imoral.

Besimi fetar eshte e lire mendimi, dhe nese dikush (qofte dhe i famshem) Ndron fene, ose vendos te mos besojme me tek Zoti, s'do te thote qe te ndjekim shembullin e tij.

Personalisht, kam lexuar Biblen, Kuranin, Jeten e Budes.
Jam e lindur me nje fe te caktuar. Kur je femije dhe te thone qe kjo eshte feja jote, ky eshte Zoti jot ate beson, kur ritesh zgjedh ate qe ty te bind ose mban ate qe ke.

Po une qe besoj pak te te gjitha si mund te quhem Ateiste apo me shume fe...
Shprehja e Dalai Lames< Feja ime eshte mirsjellja>mendoj se eshte me e komplikuar sec duket, ai shume bukur mund te thoshte Feja ime eshte Budizmi...apo jo?

Mesazh i vjetër 07 Dhjetor 2004 23:04
Skarlet nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Skarlet Kliko këtu për të kontaktuar me Skarlet (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Skarlet Shto Skarlet në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Skarlet në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 14:18 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Dalai Lama

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen