kalorsi_i_kuq
Luftetari i te vertetes.

Regjistruar: 26/06/2005
Vendbanimi: katunet e USAs
Mesazhe: 318
|
infshs
Para se te me besh pyetje tjeter Hero, a mbahesh me ate qe thash me siper? A hedh poshte dicka si te pallogjikshme?
......Hero je njeri i zgjuar prandaj do te sugjeroja ta lexosh Case for faith, sepse autori i librit eshte Ateist edhe ben te gjitha pyetjet nga Vuajtjet, deri ne evulucion shume pyetje me verte interesante si te tuajat, edhe pyet nje ateist te flakte me nje teolog ose filozof. Intervista e tyre eshte dicka qe hap shume horizonte. nje liber qe ta jap garantine te lene pershtypje. Ndoshta duhet ta perkthej ..........
Citim: Po citoj ato që tha HERO
Une kam nje pyetje.
Ckuptim ka lutja?
Po te veshtrojme ata qe luten me teper ne bote jane natyrisht me fetaret ,dhe njerez me fetare ne bote se ne afrike nuk ke ku gjene.
Afrikanet qe luten me shume se te gjithe, jane faktikisht me te deshperuarit nga te gjithe.
Ketu dalim pa asnje dyshim tek hipoteza , qe frutet e lutjes vijne mbas kesaj jete.Cfare hipokrizie.
AFRIKANET LUTEN ME SHUME SE TE GJITHE, SE AJO ESHTE E VETMJA SHPRESE QE KANE. EDHE PO TI SHIKOSH TI HERO ATA NUK JANE ME TE DESHPERUARIT SE GJITHMONE VALLZOJNE E KENDOJNE TE QESHUR.
Jezusi ka premtuar Parajsen te varfereve qe te pasurit te ulin koken.
Jezusi ka thene: eshte me e lehte per deven te hyje ne syrin e gjilperes se sa nje pasanik.
Nuk eshte e vertete qe frutet e lutjes vijne mbas kesaj jete, shume lutje me jane realizuar edhe ne kete jete. Ne kohen e Sodomit edhe Gomorrahs Zoti shkoi ke abrahami edhe tha NJERZIT PO LUTEN KUNDER DJALLZIRAVE TE KETO QYTETEVE. KAM ARDHUR Ti HEQ QAFE NGA KJO BOTE, e CDO GJE QE NDODHET ATY.
Citim:
A eshte e thene te vuash ne kete jete qe te shkosh ne parajse ne jeten tjeter?
JO, edhe pasaniket vuajne. me trego per nje njeri qe ska vuajtur asnje here ne jeten e tij. EDHE vete Jezusi ka vuajtur ne kulm. Vuajtjet te cojne me afer Zotit. jane si zjarri qe heq te papasteritit e arit, edhe e ben arin te kulluar. E njejta gje, vuajtjet e bejne besimin me te kulluar.
Citim:
po citoj ctha HERO: Nqs ky eshte shperblimi qe zoti do tu jap atyre besimtareve qe luten per te ne kete jete,por qe jane te varfer dhe te raskapitur ,atehere prifterinjte e hoxhallaret do te jetonin ne nje kasolle me afrikanet e vdekur urie.--------
Per mua, HERO une shikoj NENE TEREZEN. Ajo eshte nje njeri shembullor qe ka mbajtur urdheresat e ZOTIT. gjithashtu njoh misionere ne afrike e azi qe jetojne ne te njejten menyre me te varferit.
Citim: po citoj ctha HERO: Po pra por te gjith hipokritet na shesin mend dhe na japin mesime fetare ,por harrojne se genjejne veten e tyre, dhe zotin e tyre ( nqs besojne se ka zot) ,pikerisht sepse njerez me vetjak dhe me koprac se besimtaret nuk ke ku gjen , a nuk jane ata qe besojne ne zot vetem per arsye te interesit te tyre personal, dhe per friken se cdo te ndodhe me ta mbas kesaj jete? ------------------------------
Hero, nga kjo ce the e ctha Prishtinasja ne Shkencen E kuranit une nuk gjej ndonje ndryshim. Ndoshta ti ske takuar misioner kristjane, a kristjane te vertete .
Citim: Ctha HERO: HHAHAHA nqs ndonje besimtar do te me thote qe ai lutet per njerezimin , une do ti thosha ti hidhte poshte parate,dhe te ndihmonte njerezit ne ndihme ne udhen e zotit.Padyshim qe shperblimi do te ishte i madh, do te ishte nje vend ne parajse, a ka shperblim me te madh?
por megjthese kane frike tja thone edhe vetes te tyre , e verteta eshte se ata nuk besojne , ata duan te mirat ne boten tjeter, pa humbur te mirat ne kete bote.Edhe vete jezusi te kthehej ne toke ( apo muhameti) hipokritet fetar nuk do ti leshonin kapitalet e tyre.==========
Hero, po te Lexosh biblen, JEZUSI i tha te njejten gje njerit qe donte me u be dishepulli i tij. Jezusi i tha, HIDHI poshte te gjith parate shiti te gjitha pronat, jepja te varfereve edhe me NDIQ. por ai iku se kishte shume prona. Nicodemus ishte elite por kur vdiq Jezusi ai shpenzoi pasurine e tij te blinte varrin e paprekur te Jezusit. Gjithashtu ne AKTET E APOSTUJVE do shikosh qe shume njerez mbasi u konvertuan ne Kristjanizem shiten te gjitha pasurite e ja dhane te varferve.
Tani, ka shume njerez hipokrite, ske cti besh, por nje besimtar i vertete duhet te japi te pakten 1/5 e pasurise te varfereve. DMTH nese ti takon ate qe u luska per njerezimin pyete a eshte besimtar? e nese thote po. pyete si?
Citim:
Atehere pra miq te dashur pyetja me e sakte QE DUHET TE DREJTOHET MBI TEMEN NJERI- ZOT,DO TE ISHTE KJO
A KA NJEREZ QE BESOJNE NE ZOT NE KETE BOTE?
EDHE KJO PA MARRE PARASYSH ASPAK FAKTIN NQS ZOTI EGZISTON APO JO.
KOMENTONI PRA BESIMTARE TE KULLUAR.
SHENDET.
TONIN talles per besimtare te kulluar, shitja laraskave.
P.S. HERO: Hera e fundit qe do ti analizoje cdo fjali tenden, e bera kesaj rradhe te ulesh hunden.
Citim: PO citoj CLK23: Por kjo ngacmon idene tjeter qe thote vetem frikacaket besojne ne zot. Une nuk disrespektoj ata qe besojne ne zot po nuk respektoj ata qe besojne ne zot vetem se kane frike te pyesin per exzistencen e tij.
Une me thene te drejten NUK KAM FRIKE, e kam thene edhe perpara NUK BESOVA NE ZOT se kisha frike, BESOVA ne ZOT, sepse te jep PAQE edhe Drejtim edhe Dashuri JETES.
PAQEN QE ndjej shpirterisht sdo ta zevendesoja per milliona dollar.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|