Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Cfare mendimi keni per femrat shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme?
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
njomza
Anetar i ri

Regjistruar: 25/09/2003
Vendbanimi: london
Mesazhe: 4

Ca mendimi per femra Shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme?

Kisha nje pyetje per ju te gjthe djem the vajza a mendoni qe femrat shqiptare disa prej tyre nuk mund te them te gjitha kan harruar se nga vine the se kush jan kan harrua cdo gje the mendojn the e japin veten si te mos ishin nga andej nga jan nuk po e them kete ne gjitha kuptimet po pomare ate anen e keqe te femres ,pavarsishte qe the ne Shqiperi eshte bere jeta shume e veshtire ,gjithe i gjene duke pire duhan droge the shume prej tyre kam the siden .

Ky nuk eshte gjaku i shqiptarit sidomos femrave nuk ju lejohet kjo per mendimin tim .
Po ka the nga ata qe thojne do hyjme ne Evrop ne........ por nuk do te thote se te hyshe ne Europe aman me keto gjera un mendoj keshtu ,the kjo gje me ka ra ne sy the ketu perfyterojne nga rasti the bejn sikur te ishin te jashtem i marrin ato gjerat e keqia se te mirat nese i merrin bravo ju qofte .
Ca mendoni ju per kete a eshte e drejte a po jo se the un femer jam the jam shume e imancupuar por mbaj emrin tim se jam Shqiptare the nuk kaloj kufirin si do te behet puna ,mund te thoni se as kush nuk fol keq per vete por un po tregohem shume e sinqerte the po tregoj te verteten.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 16:40
njomza nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të njomza Kliko këtu për të kontaktuar me njomza (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: njomza Shto njomza në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto njomza në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lopa_de
Anetar i ri

Vendbanimi: ne ****
Mesazhe: 11

nad bojn qka dojn secili/secila le ta jeton jeten ashtu qysh dojn atyre ashtu i pelqen ata ashtu jetojn e neve nese sna duket mire na thjesht ashtu sbojm atyne qe i peqen keshtu ashtu ne te jetojn sjame kunder kerkujt le te bejn qka dojn...........................

qethqka ne keto vite jame deri tash sa emra kame 17 vjet mo skame e kur ti boj 40 ku me dit edhe sa emra ka me pas ......mu merzit qejfin ne 10 raste ni here me dhem e perqeto qdo here problemet i zgjidhi ashtu qysh me pelqen....
qe kjo eshte firma jem

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 16:50
lopa_de nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lopa_de Kliko këtu për të kontaktuar me lopa_de (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lopa_de Shto lopa_de në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lopa_de në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Ca mendoj per femrat shqipetare qe jetojne jashte vendit????

Well te ja nisim per se mbari,une jam nje femer qe pothuajse eshte rritur jashte por gjerat e keqija sic na the ti nuk i kam vene re!
Tani varet se cfare quan gjera te keqija ti,se ndoshta per ty te dalesh nje darke me miq eshte fundi i botes.
Shqipetare nuk njoh shume ketu ku banoj une por kam vene re ne pergjithesi qe ato qe vine nga familje me nje sfond te ulet "kulturor" duan te shiten si te zhvilluara duke harruar qe jane femijet e prinderve te tyre!!
Rralle here i shikon duke studiuar dicka te vlefshme por mbushin shkollat teknike ketu(shqyr thuaj qe kane refugjate ato shkolla se ndryshe vaj hallit),tere diten me pasqyre ne njeren dore dhe me mascaran ne doren tjeter... Sa qeshe kur shoh skena te tilla.
Njomeza nje pyetje per ty xhanem:ti ne cilin ane te bregut te lumit e vendos veten?

Mesazh i vjetër 02 Tetor 2003 22:06
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_pafajshem
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 15/07/2003
Vendbanimi: Spain
Mesazhe: 383

.
Pershendetje te gjitheve.

Nje pyetje te ciles mund ti pergjigjemi ne shume menyra Njomez.

Vertete se mund te gjejme ne bote shume vajza shqiptare per te cilat mund te themi se" kane dale nga rruga e Zotit". perdorimi i droges, vjedhja , prostitucioni(disa here i detyruar, disa here me qejf), etj. Keto jane disa nga cilesite me te cilat mund te themi se nuk jane ne rregull. Por si u tha edhe me siper, secili prej nesh e zgjedh vete rrugen e jetes.

Gjithashtu mund te gjejme edhe vajza te cilat ,me menyren e tyre te jeteses , perpiqen te nderojne veten e tyre dhe familjen e te afermit. Per fat te keq jane me te pakta ne numer.

Por do te desha te shtoja nje diçka ne lidhje me pershkrimin e znj Amor alucius. Kultura vertete merret fillimisht nga familja , por kjo nuk do te thote se mund ti ndajme familjet me " nivel te ulet kulturor dhe , nivel te larte kulturor". Cilesite e njeriut mendoj se fitohen ne jete dhe nuk trashegohen veç nga familja. E them kete sepse kam vene re nga te tjere anetare te forumit te cilet perpiqen te tregojne ketu vlerat e familjes se tyre ( asgje ne lidhje me ju Amor...).

Po e perfundoj duke shpresuar se femrat " e mira dhe te keqija" do te mund te me kuptojne sadopak.

P.s Une personalisht i pelqej te gjitha kategorite, mjafton te jene FEMRA.

Me respekt per ju

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2003 00:53
i_pafajshem nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_pafajshem Kliko këtu për të kontaktuar me i_pafajshem (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i_pafajshem Shto i_pafajshem në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_pafajshem në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Dolce
**e embel**

Regjistruar: 03/10/2003
Vendbanimi: belgjik
Mesazhe: 43

Keto femra qe bejne keshtu pohojne vendin e tyre , dhe kan harruar se nga kane ardhur, i ka marre truri ere.

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2003 12:20
Dolce nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Dolce Kërko mesazhe të tjera nga: Dolce Shto Dolce në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Dolce në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
princesha
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 15/04/2003
Vendbanimi: londer
Mesazhe: 40

Per mendimin tim sic ka te mira ka dhe te keqija jo vetem nga shqiperia por nga cdo vend i botes,cdo lloj rrace,cdo lloj krahine etj etj.si i thone nje llafi(nuk ka pyll pa derra)! pershendetje!

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2003 17:28
princesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të princesha Kliko këtu për të kontaktuar me princesha (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të princesha't! Kërko mesazhe të tjera nga: princesha Shto princesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto princesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
princesha
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 15/04/2003
Vendbanimi: londer
Mesazhe: 40

well! njerez te mire dhe te keqinj ka si ne shqiperi ,ne usa,angli,poloni,afrike etj,etj,etj.....Se kot nuk i thone nje fjale: nuk ka pyll pa derra! pershendetje!

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2003 17:34
princesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të princesha Kliko këtu për të kontaktuar me princesha (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të princesha't! Kërko mesazhe të tjera nga: princesha Shto princesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto princesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Per zoterine Black-eagle!
Eshte e drejte qe ajo ndarja nuk mund te behet me thike por duhet thene(dhe me teper ajo qe kam pare)qe rruga e keqe merret me shpesh nga njerez me rrenje le te themi te prapambetura ne vendlindje.Me kete dua te them qe nese ne shqiperi ke pasur njefare tenor jetese,dhe je rritur ne njefare ambienti te kulturuar atehere ndryshimi me "boten e re" ne te cilen jeton eshte me i vogel.Dhe si rrjedhoje e kesaj "bazat morale" te marra ne vendlindje do lekunden me pak.
Le te marrim nje shembull:
X-vajze vjen nganje familje teper e ndrydhur ne nje nga zonat e thella te Shqiperise,rritur ne nje fanatizem te larte.Ne njefare momenti prinderit vendosin te emigrojne dhe ajo duke pare keto ndryshime kolosale do mendoje se cdo gje eshte e lejuar,dhe do beje cdo gje!
Njoh nje vajze me te njejtat shprehje si ajo goca e mesiperme,ne sy vleresonte te gjitha te tjerat duke mbajtur veten per "te ndershme" ne te njejten kohe qe te gjithe dinin se cfare lojerash luante ajo...ndaj me erdhi keq nga forma e te shprehurit te asaj goces!Por natyrisht njoh dhe vajza shume te edukuara dhe me te gjitha te mirat...Ndaj do kisha me teper kujdes me ato shprehjet e mesiperme po te isha ne vendin tend njomza

Mesazh i vjetër 03 Tetor 2003 23:55
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
njomza
Anetar i ri

Vendbanimi: london
Mesazhe: 4

amor alucius

hej ne radhe te pare po te them avashe me ato se cthua the sikur nuk kam mbetur qe te me gjykoshe ti mua kjo eshte nje bashkebisedim pa cilesuar njeri .
the se dyti spo te kuptoj se cdo te thuash ti me ate shprehjen tend
/qe te gjithte e dime se clojra bente ajo cdo te thuash me ket the persaiperket mua ti as qe me njehe fare mua a qe ke per te me njohur ndonjeher ok the do beshe mire qe ti kontrollosh ato se cthua ok .
Un kam degjuar ashtu sic kam then the ne teme qe kam hapur me siper the jame te vertet ato, ok .

Desha te thoja the dicka mos gjuko te tjeret nese te pelqen jep mendimin tend gjuykimet i bejne te tjeret ata qe dine te gjykojne dhe kend te gjykojne .the me vjen keq per veten time qe po bisedoj me nje njeri te tille se nuk di kend e gjykon .

Te prezantoj cike veten time per ty un jam nje nene the kam 2 femije the 10 vjete martes kjo jam un the perfesjoni ime eshte the punoj childrencare here .
te them te verteten me erdhi keqe per veten time qe degjova ca gjera te tilla po keshtu eshte kur merresh me adulishent ky eshte me te vertet faji im po vetem doja te merja ca mendimet e tuaja brandaj kam hapur ate tem
tani besoj u kuptuam .

Mesazh i vjetër 07 Tetor 2003 17:06
njomza nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të njomza Kliko këtu për të kontaktuar me njomza (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: njomza Shto njomza në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto njomza në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Atehere e dashur zonje:
Te ju them sinqerisht qe pasi lexova qe ishit dhe grua e martuar me erdhi me teper rende per fjalet qe kishit shprehur ne fillim.Une nuk dola si Zhana D'ark te gjykoj gjitha femrat qe jane jashte vendit por ju e bete me kete teme...me vjen keq por eshte realiteti!
Pastaj cfare do thote qe jeni e martuar?Qe nje grua e martuar nuk mund te beje gjerat qe nje "vajze jashte vendi ose brenda vendi" mund te beje?Me vjen keq te ju zhgenjej por jeni gabim,biles ca gjera jane me te faleshme tek vajzat qe nuk kane askend ne krah se tek ato qe e kane dike!
Eshte njesoj si te duash te thuash qe "une kur isha ne moshen e ketyre kam qene murgesha e fshatit(qytetit) dhe tani shikoji moj aman si bejne" Qesharake!!!
Dhe persa i perket prezantimit tuaj me vjen mire qe jeni jashte,me vjen mire qe punoni si mbajtese femijesh dhe poashtu ju uroj nje jete sa me te lumtur por desha te theksoja nje detaj nga postimi juaj dmth qe nuk jam adoleshente perkundrazi e kam kaluar me kohe ate faze,jam studente dhe te them te drejten ne ca sfera arrij te shikoj realitetin me qarte se juve!
Me behet qejfi qe paskeni dhe femije pasi do e perjetoni vete mbas veshi,shpresoj qe te rriten me te njejtin nivel qe kane disa vajza fantastike qe banojne jashte vendit dhe poashtu uroj qe ju te arrini te ja jepni!

Ju pershendes zonje

Mesazh i vjetër 07 Tetor 2003 20:50
Ora tani: 18:07 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Cfare mendimi keni per femrat shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar