Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > Poezi nga ^AngeL^
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
^AngeL^

Regjistruar: 13/07/2003
Vendbanimi: U.K
Mesazhe: 538

Poezi nga ^AngeL^

Te prita shum gjeta
gjersa dielli perendoj
dhe mengjesi agoj
kaluan dhe dit te tjera
por un kisha durim dhe prisja
sepse smund te flakja tutje jetes time
durimi smu sos kurr
akoma pres
i shof yjet kur dalin
dhe lulet kur hapen ne mengjes
dhe pres pres

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 10 Maj 2005 19:39
^AngeL^ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ^AngeL^ Kliko këtu për të kontaktuar me ^AngeL^ (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ^AngeL^ Shto ^AngeL^ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ^AngeL^ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
^AngeL^

Zjarri Im

Je zjarri im
me ngroh
me djeg
me ruan
me pershperit
me flet
me ngjyra
me tret
pa mua zjarri im
ti nuk ekziston
sepse vetem un
le gjurmet e tua
qe ti mbi jeton
diku pa emer,
por je zjarri im
kur ti shuhesh
un mbetem HI
me mer era
natyra me perbi
por nuk humbas
gjindem ne
tretjen tende perseri

Mesazh i vjetër 10 Maj 2005 19:42
^AngeL^ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ^AngeL^ Kliko këtu për të kontaktuar me ^AngeL^ (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ^AngeL^ Shto ^AngeL^ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ^AngeL^ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
^AngeL^

Dua te ik large
Atje ku as qyqja nuk vje
vetem un me shqiponjen
bredhim here here
Do ik large
Atje ku kush emrin sma therret
Atje ku ska paqe as tmerr
atje ku rri nder re
Do ik large
atje ku kush frymen sma ndien
atje ku kush portretin sma njef
atje ku princesha do jem un vet.

Mesazh i vjetër 10 Maj 2005 19:45
^AngeL^

Qiriri im
Qiriri im ti po tretesh
sic dhe fjalet e mia po shterojne
ndoshta nga frika se pa ty do mbetem
po po nga frika nuk flas dot
ti je i vetmi shok qe me ndodhesh prane
e ter naten me ruan
me fal nese te lendoj
me fal qe ti tretesh per mua
sonte pa dashur ti po tretesh
dhe mua vetem po me le
pa dienine se me erresiren do mbetem
por do rri e heshtur pa bere ze
Sa shum me mungon prania jote
e ato te dridhurat e dublimet e tua
se mua mu dukje se po flisje
po u ktheje pergjigjje pyetje te mia
sonte ku je perse spergjigjjesh
apo do me braktisesh?te lutem mos
kam shum nevoj per ty
arresira mi perbiu edhe ato qe kisha.

Mesazh i vjetër 10 Maj 2005 19:47
^AngeL^

Nuk e ktheva koken kur ika
jo se malli mu shua për ty
por sepse smë lejuan
tani filloj dhe i shpejtoj hapat
ndal më thot ku vete i mallkuar
un ndalen ai largohet
filloj dhe eci me hapa te shpejt përseri
ndalem dhe them me vete erdha tek ti
por jo,e mart dreqi ktu isha me par
eci sërisht në një drejtim tjeter
edhe aty i njejti vend sapo isha
dikush vjen nga mbrapa dhe me thot
zgjohu or mik,cfare ke sotë

Mesazh i vjetër 10 Maj 2005 19:50
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Thumbs down

Ka ardhur t'u bej analiza brenda poezive.... (thjeshte)

Angel, ti dukesh qe nje forme te te shkruarit te poezise, por kam mendimin qe vargu nuk prek muziken e castit, nuk ndeshet ne ate lloj embrione qe nxjerr vokalin e duhur. Eshte e lehte, kap frymen e e thjeshte, dhe te skajshme... E shoh qe te mungon rima e mendimit, vargu vjell ate qe eshte e tepert, dhe qe lekund personazhin vizitues ne nje drejtim te lehte... Poezia mund te ngjitet vetem ne vargun e kerkimit per dicka te lire, dhe te vargut qe te perkund ne djep si nje foshnje.....

perhsnedetje nga plloshtani

Mesazh i vjetër 17 Maj 2005 13:44
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
^AngeL^

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Ka ardhur t'u bej analiza brenda poezive.... (thjeshte)

Angel, ti dukesh qe nje forme te te shkruarit te poezise, por kam mendimin qe vargu nuk prek muziken e castit, nuk ndeshet ne ate lloj embrione qe nxjerr vokalin e duhur. Eshte e lehte, kap frymen e e thjeshte, dhe te skajshme... E shoh qe te mungon rima e mendimit, vargu vjell ate qe eshte e tepert, dhe qe lekund personazhin vizitues ne nje drejtim te lehte... Poezia mund te ngjitet vetem ne vargun e kerkimit per dicka te lire, dhe te vargut qe te perkund ne djep si nje foshnje.....

perhsnedetje nga plloshtani

po te jap nje sygjerim

letersia

eshte ndryshe nga
muzika,,dhe kenget,,dmth kenge dadash sic i thoshim ne dikur,,,

pej nje shpati ti leshova syt kur ti pash rruzat nder fyt,

ti mdo un tdu hajde ktu.............. etc

kam qen nje e till me perpara,,,

por duke lexu dhe mar mendime nga poet shum te vjeter.

pra ata
thone qe
letersia e vertet ska nevoj per rrime,flasim kur shkruan nje i moshuar dhe dicka prekese dhe serjoze..............
poezia sesht vec rrime,,,,,,rrima rrjedh ne kuptimin e asaj cfare shkruan,,,jo nga fjalet qe nuk shkojne me njera tjetren.

te jap dhe nje mendim,,lexo poezit anglisht nga shkrimtar te medhenje,,dhe shif qe kan shum pak rrime,,,sepse rrima eshte kuptimi i saj sic e thash me lart.

Mesazh i vjetër 17 Maj 2005 14:06
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Njeriu eshte pasqyre per njeriun! (analizoje)

Une more kete detyre sepse doja te te motivoja punen dhe te te vleresoja ....

Mos i kap fjalet dhe analizat e mia me gryken e fundit, po shiko se une te flas per rimen e vargut, e jo per rimen AA AB BB, e ke te qarte...

nuk te thash rimen qe te besh monotone poezine, kete gje ia kam thene dhe indritit, por puna e tij ishte se ai perdorte shume rime AA AB etj etj, dhe une i thash qe t'i largohej cike kesaj sepse poezia bente peshe monotone/ Nuk do te thote qe ti ndjekesh vallen e me te moshuarve, ti behu vetvetja, se per ato me s'kemi nevoje, ato ishin pjese e nje strukture tjeter... kane ndryshuar kohera, tani jemi kohe e re...

Te lutem analizat e mia merri me nje fryme me te lire...

Modifikuar nga volter datë 17/05/2005 ora 14:33

Mesazh i vjetër 17 Maj 2005 14:15
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
^AngeL^

Re: Njeriu eshte pasqyre per njeriun! (analizoje)

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Une more kete detyre sepse doja te te motivoja punen dhe te te vleresoja ....

Mos i kap fjalet dhe analizat e mia me gryken e fundit, po shiko se une te flas per rimen e vargut, e jo per rimen AA AB BB, e ke te qarte...

nuk te thash rimen qe te besh monotone poezine, kete gje ia kam thene dhe indritit, por puna e tij ishte se ai perdorte shume rime AA AB etj etj, dhe une i thash qe t'i largohej cike kesaj sepse poezia bente peshe monotone/ Nuk do te thote qe ti ndjekesh vallen e me te moshuarve, ti behu vetvetja, se per ato me s'kemi nevoje, ato ishin pjese e nje strukture tjeter... kane ndryshuar kohera, tani jemi kohe e re...

Te lutem analizat e mia merri me nje fryme me te lire...

as un spo i mare per A B A B
sice thash
poezia don rrimen ne kuptimin e saj,,jo nga melodia e fjaleve,sepse nuk eshte kenge dadash.

un po flas nga cfare kam degju nga me te medhenjte.

Mesazh i vjetër 17 Maj 2005 16:51
Ora tani: 03:34 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > Poezi nga ^AngeL^

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar