Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Shqiperia, traditat kulturore > Si mendoni kur degjoni shqiptar qe shajne shqiperine Vlerësimi i Temës: 8 votime, mesatarja 4.12.
Gjithsej 13 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Alma
Anetar i ri

Regjistruar: 30/08/2003
Vendbanimi: U.S.A
Mesazhe: 7

Si mendoni kur degjoni shqiptar qe shajne shqiperine

Une jam banuese ne Amerike qe prej 6 vitesh. Ne shume raste kam degjuar shume Shqiptare qe pergojojne Shqiperine. Revoltohem shume kur i degjoj. Shpesh her futem dhe ne depade per kete. Une mendoj se kur shan vendin tend ke mohuar veten.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 30 Gusht 2003 07:03
Alma nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Alma Kliko këtu për të kontaktuar me Alma (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Alma Shto Alma në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Alma në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ADELAIDA
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 25/08/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 694

Askujt nuk i vjen mire kur degjon te tjeret qe shajne vendin tend,vendin qe te rriti ,te edukoj dhe te beri njeri.Por si duket keta njerez kesaj fazes se fundit te evolucionit i kane shpetuar.
Edhe mua me ka rene rasti te bisedoj njehere ne chat me nje djale qe kishte vite qe jetonte jashte dhe filloj te shanta shqiperine,e per me teper shqipetaret.Nuk ka gje me te ulet se sa te shash vendlijndjen tende sado e keqe qe ajo te jete.Keta lloj specie jane ata qe u ka pare syri disa venede te huaja dhe kujtojne se kane arritur majat e civilizimit dhe te kultures.Por keta jane te vetmit njerez qe nuk dine se cfare eshte kultura dhe civilizimi sepse nuk kane gjene me te rendesishme :respektin dhe krenarineper vendin e tyre dhe njerezit e saj.
Prandaj o njerez respaktoni vendin tuaj qe te dini te respektoni dhe veten!

Mesazh i vjetër 21 Shtator 2003 17:51
ADELAIDA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ADELAIDA Kliko këtu për të kontaktuar me ADELAIDA (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ADELAIDA't! Kërko mesazhe të tjera nga: ADELAIDA Shto ADELAIDA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ADELAIDA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
_Q_I_M_I
Ne kerim nga Policia.

Regjistruar: 22/09/2003
Vendbanimi: Ne Kerkim nga Policia Metropoliane....so
Mesazhe: 219

Me thoni ku ka si SHQIPERIA ?

Me vjen shum keq qe degjoj ketu pytje dhe aq me keq kur degjoj te shahet Shqiperia Vendi i shqiptarve ku aty kemi ler dhe aty kemi deshir te vdesim te gjith sepse esht vendlindja aty ku mesuam abc aty ku nenes i thon nen e bukes i thon buk.
Un shetita te gjith bottemm shteti Angles me tha Pashaporten po as kund nuk pash vend me te bukur si shqiperia as nuk mundet te shoh kurr kjo ndoshta ndoth sepse jam Shqipetar
Ato qe ofendojn shqiperin jan njerez pa vler dhe jan kot Vertet shqiperia nuk esht per tu lavderuar po aman as per tu shar nuk esht sepse .Ai qe shan Shqiperin tregon kulturen e tij dhe kulturen e familjes se vet nuk di qa te them po nuk ka kund si Shqiperia
Ky ishte mendimi im
Faliminderit per mirkuptimin

SO AND SO....
Ne kerkim nga policia per vrasje , grabitje dhe ...... ku di une tjeter

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2003 01:42
_Q_I_M_I nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të _Q_I_M_I Kliko këtu për të kontaktuar me _Q_I_M_I (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: _Q_I_M_I Shto _Q_I_M_I në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto _Q_I_M_I në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Dolce
**e embel**

Regjistruar: 03/10/2003
Vendbanimi: belgjik
Mesazhe: 43

Te them te drejten shum njerez nga hallet jane bo te shajne vendin e tyre ku kane lindur.Por ne te vertet nuk eshte Shqiperia ajo qe duhet te shajme ne sepse atje kemi lindur dhe eshte vendi jone, por politikanet ata jane per ti share dhe per ti urryer.
ky eshte menimi im.

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2003 03:55
Dolce nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Dolce Kërko mesazhe të tjera nga: Dolce Shto Dolce në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Dolce në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
DiKuShi
Student

Regjistruar: 03/08/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 46

Shqipnia asht vendlinia jone, e ajo na dha gjithcka ca kena ose s'kena. Edhe Shqipnia asht pjes e jona jo vetem veni jone, pranaj si thojne da njerez te peshtysh mbi te peshtyn mbi vete.

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2003 19:23
DiKuShi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të DiKuShi Kliko këtu për të kontaktuar me DiKuShi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: DiKuShi Shto DiKuShi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto DiKuShi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Regjistruar: 01/02/2003
Vendbanimi: Philadelphia usa
Mesazhe: 3202

A mund te shahet ndonjeher nena qe te ka ber koken? A mund te shahet nena se te ka len fukara? A mudn te shahet se te ka ber te bukur apo te shemtuar? Kuren e kures nuk mund te shahet apo te gjukohet nena. Ajo do te jet gjithnje nena jote dhe asnje nuk ka per te te dhen te drejte po qe se e shan.
E njejta gje eshte dhe me token ku ke lindur nuk shahet kur sepse ajo fjale bie mbi ty qe e shan dmth ti ke shar veten tende prindrit e ty. Dhe nje nje ri qe shan dhe gjykon token e tij dhe prindrit e tij eshte jashte normalitetit njerzor. Ky njeri nuk mund te hyj me te njerzoret, vecse mund te quhet nje qenje e gjalle asgje me teper.
Edhe kafshet qe jan te pandergjegjshem nuk e mohojne dhe nuk e perbuzin vendin ku kan ler. Po jetojne normal atje ku kan reskun.
Keshtu qe keta njerez nuk mund te klasifikohen as ne rangun e kafsheve, por vec jan gjallesa qe zoti me zemergjeresin e tij i ka lejurar te jetojne per asgje.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2003 03:15
Keni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Keni Kliko këtu për të kontaktuar me Keni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Keni't! Kërko mesazhe të tjera nga: Keni Shto Keni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Keni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

PO mire Keni

Une kam shkruajtur edhe njehere tek kjo tema por tani po e marr pak me parasysh. Doja te thoja a mundem une te behem e keqe qe me perpara thoja qe vija nga nje shtet te tjeter vetem sps e urreja faktin qe shoqeria ime angleze do me perbuzte, e urreja faktin qe ato e shanin shqiperine vetem sps ne si shqiptare kemi marre nje emer te keq ne Angli. Vertet tani po mendoja si mundem une te jem e keqe vetem sps po e mohoja se jam shqiptare perkundrazi jane ato njerez qe vijne ketu dhe mendojn sikur kane kapur qiellin me dore dhe na bejne ne te tjereve te marrim nje emer te keq e te mohojme qe jemi shqiptare. Une e thashe qe kam qene vete edhe ndoshta akoma e bej sps me vjen turp te them qe jam Shqiptare sps kemi marre nje emer te keq ketu ne angli por kjo nuk do te thote qe une jam e keqe sps e di shume mire sesi eshte shqiperia dhe sesi do te behet mbas ca viteve por jane njerezit qe po e shkaterrojne emrin e shqiperise. Flas per ato qe bejne gjera nga me te ndryshme dhe nuk duan te ja din fare se neve ne prek shume kur nje Anglez na shane Kombin tone. S'ma merr mendja qe une jam ajo e keqja ketu por jane te tjeret qe mundohen te fshijne emrin e bukur qe e kemi dhe qe duhet ta respektojm dhe qe eshte " Shqiperia".

Ju pershendes.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2003 03:28
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Regjistruar: 01/02/2003
Vendbanimi: Philadelphia usa
Mesazhe: 3202

Hirushja ti ben nje mohim momental te vendit tend por jo se nuk e do apo e shan, keshtu qe ne kete rast ndryshon puna, megjithese edhe rasti jot nuk me duket fort i arsyshem. Ne vitin 1991 une emigrova per here te pare ne jeten tim ne Greqi dhe me then te drejten rash ne nje njeri te mir por nuk ndenja as 6muaj dhe u ktheva ne Shqiperi per mos tu kthyer kur me mbrapsh. Dhe arsyje qe u ktheva ishte diskriminimi qe filloj ne ate koh, me operacionin fshesa te dhjetorit, dhe prbuzja e shqiptarev ne ate vend. Nje pjes e shokeve te mi qe dinin dhe gjuhen qendruan duke nderuar emrat dhe duke u hequr si vorjoepirjoh. Kjo gje mua nuk me pelqente dhe pranova kthimin ne shqiperi, dhe ate jet me pak te ardhura po te qet ama.
Tani jam prej 7vjetesh ne Amerik dhe per krenarin e vendit tim ne vendin para te targes se makines kam vendosur flamurin shqiptar qe nuk mund ta nderoj me asnje flamur tjeter. Panvarsisht nga nami i keq qe kemi ne shqiptaret une krenohem me vendin tim dhe me flamurin e kombit tim.
Hirushja me kupto ti je nje njeri shume i mir sic jemi te gjith ne shqiptaret qe me zemer dhe me shpirt e duam vendin ton te dashur.
Me shume respekt per ty keni

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2003 06:17
Keni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Keni Kliko këtu për të kontaktuar me Keni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Keni't! Kërko mesazhe të tjera nga: Keni Shto Keni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Keni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
brunia
Anetar i ri

Regjistruar: 11/10/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 12

Pershendetje hirushja
Per mendimin tim eshte ndryshe kur flet shqiptari me shqiptarin dhe e thene shqip shet dengla duke share shqiperine.Ne e dime shume mire se nga vime, edhe cilet jemi, e dime edhe ku ishim para 12 vjetesh. Por ashtu sic thua edhe ti ndonjehere nuk eshte se e mohon por nuk ke ze qe ta mbrosh shqiperine. Flas te pakten per ketu ku jam une. Shqiptari vret shqiptarin aq sa gazetat shkruajne per nje jave te tere. E cfare mund te mendojne te tjeret pastaj edhe si t'ua ndryshosh mendimin kur nje total prej 3 milion fillojne e vrasin njeri-tjetrin ne fund te botes. Edhe cuditerisht tek shume shqiptar degjenerimi ka arritur kulmin aq sa harrojne vlerat tona te verteta dinjitet edhe familje. Per keto njerez nuk kam koment se te degjeneruar kane qene qe ne shqiperi vetem u shpjegoj te tjereve se ajo eshte pjesa me e shemtuar e shoqerise shqiptare. Ne jemi shume me teper se aq edhe jam krenare me teper se mund te isha po te isha prej kudo qofte neper bote. keni edhe une e kam flamurin ne vend te targes se pare. Eshte kenaqesi, krenari edhe nje ndjenje lirie qe te le te marresh fryme ashtu sic do.
Le ti harrojme ato edhe te pergatitemi te festojme 28-29 nentorit. ne ketej po behemi gati. Mezi po pres.

Mesazh i vjetër 15 Tetor 2003 05:57
brunia nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të brunia Kliko këtu për të kontaktuar me brunia (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: brunia Shto brunia në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto brunia në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

Per Brunen dhe Kenin.

Une bie dakort me mendimet qe me shkruajtet me perpara dhe e di shume mire qe ne shqiptaret kemi ndryshuruar shume tani qe ka ardhur demokracia. Do te doja te shtoja edhe dicka qe vertet me pelqeu menyra sesi ju festoni festat e shqiperise ose duke vuar flamurin shqiptare qe ti thoni nje populli te huaj qe ne jemi dhe do e jemi Shqiptare te mire midis njeri tjetrit. Nuk e di a me kuptoni por ketu tek ne nuk ndodhin keto gjera sps ne radhe te pare ai qe po organizon nje feste per shqiptaret mundohet te fitoj per vete e jo te mendoj sesi te bej dicka te bukur per ne shqiptaret qe ndodhemi prej viteve larg shqiperise. Edhe njehere do te shtoja qe tani eshte teper vone per te krijuar nje mendim te mire tek nje shtet i huaj sps jemi vete te keqijnt e vetes. Jam gjithashtu dakort me ju kur thoni qe ato qe nuk duan te mbajn kombin, traditat dhe kulturen e tyre ato jane njerez vertet pa vlere.

Ju pershendes dhe shpresoj qe te kaloni nje kohe te bukur ne festen e 28- 29 Nentorit

Mesazh i vjetër 15 Tetor 2003 22:19
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 06:55 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Shqiperia, traditat kulturore > Si mendoni kur degjoni shqiptar qe shajne shqiperine

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar