lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692
|
"ad hominem".. quhet falsitetit llogjik qe eshte shume i perhapur dhe qe permdend ti enigma,.. perkthehet "sulm personal" dmth sulmohet personi qe shpreh idene dhe jo vete ideja, nuk eshte fenomen posacerisht shqiptar, por eshte nje ceshtje e llogjikes qe eshte studiuar qysh nga aristoteli,...
vetem llustra ndryshon.. nqs nje person i qyteteruar thote: "ti s'ke kredibilitetin per te thene x argument" nje shqiptar i paqyteteruar (dhe te shumte ne numer) thote: "ti je nje legen surratpalare per te thene x argument"... thelbi eshte i njejte, vetem niveli i vulgaritetit ndryshon..
me ane te ketij falsiteti, kerkohet te fitohet pike ne nje debat duke ndryshuar drejtimin e debatit nga ideja te mbartesi i saj... ironia ne rastin e shqipove qendron qe ate qe ky falsitet nuk eshte shume efikas pikerisht per faktin qe niveli e vulgaritetit arrin nivelin e rrugeve te lagjeve me te humbura, duke e nxjerre sulmuesin pak a shume jasht loje
nje shembull shume i fresket nga forumi yne eshte nje diskutim tek besimet fetare, ku nje person teper koknxehte dhe entuziastmant ne fene e tij shan dhe fyen debatuesin tjeter, dhe ku moderatori i indoktrinuar jo vetem qe s'e ven ujin ne zjarr, por i ven tabela pales tjeter qe mesa shoh une duket i qete... e ben nga pazotesia them une.. (s'mund te rrija pa perdorur pak ad-hominem )
nejse.. ky ishte mendimi im