Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > intelkualet Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
jimmi
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 03/02/2005
Vendbanimi: Toronto
Mesazhe: 3

Cool

intelkualet

ne rradhe te pare mire se ju gjeta
do doja te hapja nje teme per te gjithe
shqipetaret qe jetojne neper bote
dhe si jane integruar ata ne
jeten e atij vendi ku jetojne
dhe se sa jane munduar ta ruajne
lidhjet me familjet dhe traditat.

Dhe sa e rendesishme eshte
gjuha shqipe per femijet e tyre

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 03 Shkurt 2005 00:29
jimmi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmi Kliko këtu për të kontaktuar me jimmi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmi't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmi Shto jimmi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
prrenjsaku
freelance/gynecologist

Regjistruar: 03/02/2004
Vendbanimi: toronto/canada
Mesazhe: 113

Arrow

intelektualet

si jemi integruar ne bote
varet ku jeton e si jeton
se po spate letrat te behet
jeta sketerre,jimmo,po prape
mundohemi te mesohemi
me jeten kudo ku vemi

Mesazh i vjetër 21 Shkurt 2005 23:02
prrenjsaku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të prrenjsaku Kliko këtu për të kontaktuar me prrenjsaku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të prrenjsaku't! Kërko mesazhe të tjera nga: prrenjsaku Shto prrenjsaku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto prrenjsaku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dodgy
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/03/2004
Vendbanimi: angli
Mesazhe: 470

intergrimi.mir ca te them,jemi rrace qe i pershtatemi ambjentit kudo qe te jemi.personalisht nuk kam probleme,ne pun kam biznesin tim dhe kam punsuar 1 anglez,jemi si shok dhe kalojm mir,ne shpi e dashura eshte angleze,shqip flas ne telefon dhe me ju ne forum.
nuk e mohoj prejardhjen te gjith e din qe jam shqiptar.
gjthmon e enderroja jeten time me njerzit e mi rreth e rrotull po kushtet i sollen gjerat ndryshe.
me mungon shqiperia ,me mungon te flas me shoket e lagjes,te bojm ndonji gallat ose ndonji neshje top, por me duket dhe si e pa arritshme.
duam nuk duam jemi ambjetuar edhe ketu

bay

Mesazh i vjetër 22 Shkurt 2005 00:10
dodgy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dodgy Kliko këtu për të kontaktuar me dodgy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dodgy Shto dodgy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dodgy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Amici di Nessuno
Kompetent

Regjistruar: 13/01/2004
Vendbanimi: Afganistan
Mesazhe: 1613

Jemi pershtatur

Jemi pershtatur e lal qe cke me te. Skemi lene gje pa marre me vete (tradita ta kam muhabetin).
Psh. vazhdojme te lahemi nje here ne jave, te shtunen ose te djelen, se perndryshe nuk na vjen era e djerses dy qillometra larg.
I dime te gjitha, keta ketej nuk dine asgje.
Te gjithe kemi qene figura ne shqiperi me profesione te ndryshme, e qanim zanatin, kompetenta ne fushen tone, kemi qene profesor doktore, kutu keta na kerkojne licensa idiotet per te na futur ne zanat. Pse e hame ne ate kokrra te ullirit? Aty re ne assistence rrime, lajme ndonje pjate nga java, marrim do leke kesh e hajt tungjatjeta.

Mesazh i vjetër 02 Mars 2005 06:59
Amici di Nessuno nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amici di Nessuno Vizito faqen personale të Amici di Nessuno't! Kërko mesazhe të tjera nga: Amici di Nessuno Shto Amici di Nessuno në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amici di Nessuno në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Drini
Anetar i ri

Regjistruar: 30/12/2002
Vendbanimi: Osllo
Mesazhe: 1

Intergrimi

Një sociolog turk gjat studimeve të bëra në Danimark për intergrimin e turqive në kët vend , pat vendosur që temen ta lexoj në klubin e turqive në
Danimark: " Kam vë re se këtu në Danimark prinderit turq i mësojn fëmijet që të seilen në mënyr daneze dhe kam ardhë si përfundim se kjo edukat bëhet më qëllim që fëmijet të ken më lehtë të gjinden në situata jetsore kur të riten në kët shtet" Gjat leximit të kësaj teme ai pati shumë fishkëllima dhe fjal negative nga turqit - ata u përgjegjen sociologut se ne jemi patriot turq dhe kjo se qka ti e thua nuk është e veretet - Më von sociologu ulet pran kuzhines në një karig ku lante pjata një grua turke e cila e kishte kundershtuar, gjërsa pinte kafe dhe bisedonte më kuzhinjeren turke ajo i tha se a po më ndihmon ti laj pjatat - sociologu turk iu përgjegj se "unë jam turk tradicional dhe nuk laj pjata - gruaja iu përgjigj - ne jetojmë në Danimark e jo në Turqi vlen të respektohen rregullat daneze - sociologu u përfjegj se- qdreqi lexova unë më par.
Pra ne intergrohemi në menyr spontane deshem apo nuk deshem fjalen "Intergrim" shumë sociolog, antropolog e marin si fjal negative shumë më mir është të perdoret fjala përshtatje.
Integrim- Ku minoritetet kan mundësin të marin pjes si vullnetar në një shoqeri duke mos i detyruar të asimilohen. Në praktik do të thot që kjo zgjidhje bëhet në baz të vullnetit të minoriteteve dhe ata duhet trajtuar njësoj më shumicen në jurispodenc në shkolla, vende pune. Dhe ata vet vendosin se a do ta ruajn traditen,kulturen,religjionin. Pra që nuk është në kundershtim me ligjin në vendin ku jetojnë.
Se sa e ruajm kulturen në shqiptaret është vështir të thuhet diq konkrete,por e kam vu re se ata që e njohin kulturen dhe traditen pak Integrohen më shpejt dhe e harojnë gjuhen dhe traditen e tyre. Kam vu re se në Amerik(USA) (asimilimi) është më i shpejt se në shum vende të Evropes madje në USA kan edhe mburje të flasin gjuhen e vendit. Mandej problemi tjetër është se një Shqipëri ksenofobike gjat kumunizimit e ndryshoj mendimin në dashuri për të huajen- gjdo gjë e huaj është e bukur si në gjuh,muzik, kultur. Megjidhse kjo dashuri për të huajen është zbeh pak në kohet e fundit(fatëmirsisht) por vlen ende të punohet në kët drejtim. Në kohen e krizës të Kosoves kombi unë qe kompakt por pas stabilitetit situata ndryshoj andaj kam frik se në luftë (ndoshta) baskohemi e në paq (shkatrohemi). Mendoj se edhe shteti am duhet ta luaj një proces të jet shtyrje për ruajtjen e traditës të shqiptareve që jetojnë në diaspora, sepse që nga Koha e Skenderbeut e deri të lufta e fundit diaspora ka qen burimi kryesor i shlirimit të atëdheut.

Mesazh i vjetër 11 Mars 2005 17:52
Drini nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Drini Kliko këtu për të kontaktuar me Drini (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Drini Shto Drini në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Drini në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
prrenjsaku
freelance/gynecologist

Regjistruar: 03/02/2004
Vendbanimi: toronto/canada
Mesazhe: 113

car mendoni

Maj 27, 2005 - 16:23
Për një leje qëndrimi, harrojnë kush janë - Përgatiti: ILIRUS2

Me duket se ka individë, te cilet per nje "kartë" greke, apo nje "permeso di songiorno", (kerkoj ndjese per termin ne gjuhe te huaj), janë te afte te harrojne se kush jane. Per sa i perket faktit se per shume gjera Shqiperia eshte ne udhekryq, do të pergjigjesha se s´do shume mend se kete e kanë kuptuar te gjithë, edhe ata qe jetojne ne Shqiperi, edhe ata që jetojnë jashtë saj. Kjo per faktin se Shqiperia eshte nje vend, te cilit nje pjesë e mire e kapitalit intelektual (apo atyre qe nje dite do te behen te tillë) i ka ikur dhe nuk njeh kthim pas. Për ata që nuk përshtaten me asgje ne Shqiperi, po marr guximin të them se per njerez te tillë nuk ka nevojë Shqiperia.

E. Aliaj
Shekulli 27/05/2005
-----------------------------------------------------------------------------------------------
si thoni eshte ky shkrim realiteti shqiptar
apo thjesht nje mendim personal se une mendoj
shteti yne pikerisht per keta njerez ka nevoje

pavaresisht nga hezitimi i tyre per ty kthyer
ne atdhe eshte qeveria ajo qe duhet
ti terheqi ose tju japi mundesi per te
krijuar dicka

Mesazh i vjetër 30 Maj 2005 19:54
prrenjsaku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të prrenjsaku Kliko këtu për të kontaktuar me prrenjsaku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të prrenjsaku't! Kërko mesazhe të tjera nga: prrenjsaku Shto prrenjsaku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto prrenjsaku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
vranakonti
x.factor judge

Regjistruar: 23/08/2005
Vendbanimi: manchester.England
Mesazhe: 55

Re: car mendoni

Citim:
Po citoj ato që tha prrenjsaku
Maj 27, 2005 - 16:23
Për një leje qëndrimi, harrojnë kush janë - Përgatiti: ILIRUS2

Me duket se ka individë, te cilet per nje "kartë" greke, apo nje "permeso di songiorno", (kerkoj ndjese per termin ne gjuhe te huaj), janë te afte te harrojne se kush jane. Per sa i perket faktit se per shume gjera Shqiperia eshte ne udhekryq, do të pergjigjesha se s´do shume mend se kete e kanë kuptuar te gjithë, edhe ata qe jetojne ne Shqiperi, edhe ata që jetojnë jashtë saj. Kjo per faktin se Shqiperia eshte nje vend, te cilit nje pjesë e mire e kapitalit intelektual (apo atyre qe nje dite do te behen te tillë) i ka ikur dhe nuk njeh kthim pas. Për ata që nuk përshtaten me asgje ne Shqiperi, po marr guximin të them se per njerez te tillë nuk ka nevojë Shqiperia.

E. Aliaj
Shekulli 27/05/2005
-----------------------------------------------------------------------------------------------
si thoni eshte ky shkrim realiteti shqiptar
apo thjesht nje mendim personal se une mendoj
shteti yne pikerisht per keta njerez ka nevoje

pavaresisht nga hezitimi i tyre per ty kthyer
ne atdhe eshte qeveria ajo qe duhet
ti terheqi ose tju japi mundesi per te
krijuar dicka

==================================================
===

fatkeqesisht kjo eshte e vertete
shikoni pak dhe ne angli kur cuna te rinj

20-25 vjec martohen me angleze 35-40 vjecare

vec per letrat

Mesazh i vjetër 10 Shtator 2005 19:28
vranakonti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vranakonti Kliko këtu për të kontaktuar me vranakonti (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të vranakonti't! Kërko mesazhe të tjera nga: vranakonti Shto vranakonti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vranakonti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

Keq per ato çuna qe martohen me femra me te medhaja? Nuk mendoni ndonjehere qe eshte mekat per ato femra qe besojn genjeshtrat e meshkujt shqiptar dhe perballen me nervat qe kane ato ndaj femrave angleze. Aman, O zot! Ketej thoni nuk e duam se mendojm vetem per letra e kendej i rreshtoni femijet me ta.

Mesazh i vjetër 11 Shtator 2005 22:05
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kela
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/08/2005
Vendbanimi: Ne Realitetin e botes njerezore
Mesazhe: 427

"Si te jete vendi do bere kuvendi" i thone nje pune, prandaj edhe une si te gjithe ju s'kam pasur rrugezgjidhje tjeter po te integrohem ne jeten e nje shteti tjeter.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2005 14:31
Kela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kela Kliko këtu për të kontaktuar me Kela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kela Shto Kela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
vranakonti
x.factor judge

Regjistruar: 23/08/2005
Vendbanimi: manchester.England
Mesazhe: 55

po tani

Citim:
Po citoj ato që tha hirushja
Keq per ato çuna qe martohen me femra me te medhaja? Nuk mendoni ndonjehere qe eshte mekat per ato femra qe besojn genjeshtrat e meshkujt shqiptar dhe perballen me nervat qe kane ato ndaj femrave angleze. Aman, O zot! Ketej thoni nuk e duam se mendojm vetem per letra e kendej i rreshtoni femijet me ta.

po i rreshtojme me anglezet e
me te tjerat se ju shqipet ku dihet c,ju
duket vetje ne angli largoheni nga ne
2 km larg sikur do ju hajme
ne vetem ju (ledhatojme)

Mesazh i vjetër 18 Shtator 2005 19:29
vranakonti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vranakonti Kliko këtu për të kontaktuar me vranakonti (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të vranakonti't! Kërko mesazhe të tjera nga: vranakonti Shto vranakonti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vranakonti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 17:41 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > intelkualet

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar