Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > The Burnout Syndrome
Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
akrepi2008
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 03/06/2008
Vendbanimi: .
Mesazhe: 335

The Burnout Syndrome

Without work, all life goes rotten, But when work is soulless, life stifles and dies. -Albert Camus

Cfare mendoni per burnout? E kam fjalen per eksperienca personale dhe jo pershkrimin teorik se c'eshte etj

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 22:33
akrepi2008 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të akrepi2008 Kërko mesazhe të tjera nga: akrepi2008 Shto akrepi2008 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto akrepi2008 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Mesazhe: 12531

Aha akrepi Burnout-i ka qene tema ime e diplomes. E kam pasur shume te veshtire te gjej material teorik ne gjuhen shqipe ,por shyqyr kam pasur si mbeshtetje  disa cikle leksionesh ne anglisht dhe frengjisht. Di te them se ne Shqiperi eshte nje term shume i ri dhe pak dine rreth tij.( Ka pasur nga ata pedagoge qe nuk kishin degjuar rreth kesaj sindrome ) Une kam pasur veshtiresite  e mia ne punen ne terren ,sidomos me profesionistet e shendetit mendor. Kur duhej te plotesonin pyetesorin nga pergjigjet e tyre mund te shihje se si ata krijonin nje membrane mbrojtese rreth vetes dhe shpreheshin si jo te lodhur, si jo te burnoutizuar etc etc ne nje kohe qe kjo eshte nje sindrome qe ka dal sheshit ne cdo institucion qe te shkosh.

E ta mendosh qe ne perendim profesionistet "vdesin" te jene nje cik te burnoutizuar.

Komplimente per temen!

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:13
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

tek puna ime, per te evituar work burnout, na kane hequr te drejten te punojme overtime, na kane shtuar dy pushime 15 minuteshe ne dite, nje nga ora 11 e mengjesit dhe nje pushim tjeter ne oren 3 te mbasdites (plus kemi dhe 1 ore dreke).
gjithashtu per te na mbajtur te motivuar, kane nje metode organizimi interesante, na qarkullojne ceshtjet qe kemi, per shembull nese une sot asistoj shefin ne nje ceshtje qe ka te beje me abuzim familjar rradhes tjeter me caktojne te ndihmoj shefin tjeter nje ceshtje te nje natyreje tjeter, si per shembull ceshtje emigrimi. Me kete perpiqen qe te na mbajne sa me te interesuar ne pune e kjo te mos behet e merzitshme, monotone dhe e parashikueshme.
Nuk kam shume kohe ne kete profesion keshtu qe nuk mund te them qe kam perjetuar ndonje burnout, ata qe kane me shume vite ne te njejten pune do jene ne gjendje te flasin me shume.

i rashe shkurt se me mbaroi pushimi

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:25
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Eshte nje kompleks simptomash jo shume te njohura ne EU, aq me teper ne Shqiperi. Vjen si rezultat kryesisht i nje pune te sterzgjatur dhe papushim.

Po sigurisht te gjithe kane qene ne situata te ngjashme, ndersa qe te instalohet ky sindrom duhet vertet nje ngarkese e madhe dhe ne nuk jemi mesuar qe te durojme kaq shume pune sa te katandisemi deri atje.

Mendim personal.

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:27
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
akrepi2008
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha Eishin-an Kati
Aha akrepi Burnout-i ka qene tema ime e diplomes. E kam pasur shume te veshtire te gjej material teorik ne gjuhen shqipe ,por shyqyr kam pasur si mbeshtetje  disa cikle leksionesh ne anglisht dhe frengjisht. Di te them se ne Shqiperi eshte nje term shume i ri dhe pak dine rreth tij.( Ka pasur nga ata pedagoge qe nuk kishin degjuar rreth kesaj sindrome ) Une kam pasur veshtiresite  e mia ne punen ne terren ,sidomos me profesionistet e shendetit mendor. Kur duhej te plotesonin pyetesorin nga pergjigjet e tyre mund te shihje se si ata krijonin nje membrane mbrojtese rreth vetes dhe shpreheshin si jo te lodhur, si jo te burnoutizuar etc etc ne nje kohe qe kjo eshte nje sindrome qe ka dal sheshit ne cdo institucion qe te shkosh.

E ta mendosh qe ne perendim profesionistet "vdesin" te jene nje cik te burnoutizuar.

Komplimente per temen!

nuk e di se me ke e ke bere temen e diplomes por nga fakulteti jot kam pare disa tema diplome. kam disa kolege qe japin mesim atje...and more

Citim:

Askush nuk "vdes" te jete under burnout. Njerezit shpenzojne shume vjet pune dhe sakrifica per nje prefesion etj dhe nese ky sindrom ndodh je "out" me gjithe lecka dmth se nuk e ben dot me ate pune.

ne shqiperi profesionistet e shendetit mendor nuk kan shume shance te bejne burnout thjeshte nga fakti se nuk e vrasin shume mendjen....shume shpesh ata i tarjtojne pacientet si subjekte... dhe kjo duket qartet ne tarifat e parave qe duhet te paguajne per kurim etj...kjo te ben te kuptosh se primare per ta eshte paraja (sigurisht jo per te gjithe)

PS: Mos harro se psikiatrit nuk i kan fort qef psikologet

Modifikuar nga akrepi2008 datë 22/01/2009 ora 23:43

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:29
akrepi2008 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të akrepi2008 Kërko mesazhe të tjera nga: akrepi2008 Shto akrepi2008 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto akrepi2008 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
akrepi2008
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Eshte nje kompleks simptomash jo shume te njohura ne EU, aq me teper ne Shqiperi. Vjen si rezultat kryesisht i nje pune te sterzgjatur dhe papushim.

Po sigurisht te gjithe kane qene ne situata te ngjashme, ndersa qe te instalohet ky sindrom duhet vertet nje ngarkese e madhe dhe ne nuk jemi mesuar qe te durojme kaq shume pune sa te katandisemi deri atje.

Mendim personal.

Mire e ke ti mo cedro por bota ka "burnout prevntion" sic e tha paksa cupka. ata jane djegur nga qulli dhe... kujdesen per puntoret e tyre...

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:31
Katilesha
.

Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008

nuk e di se me ke e ke bere temen e diplomes por nga fakulteti jot kam pare disa tema diplome. kam disa kolege qe japin mesim atje...and more

..........

E ca vjen pas "more"...?

E cfare pershtypje te kane lene? Une nuk kam qene ne prezantimin e brezit para meje te psikologeve ,por di te them qe nga feedback-u qe kemi marre nga pedagoget dhe studentet vete niveli i diplomave dhe i temave te brezit tim ka qene me lart. Une mbaj mend qe kur kam prezantuar temen nuk kam pasur asnje pyetje nga pedagoget apo studentet. Kjo nuk eshte gje e mire.

Po lexoja pak me lart cupken dhe me aq sa kam pare une te pakten ne institucionet shteterore ketu tek ne nuk ofrojne prioritete te atilla per punonjesit. Aq me teper privati. Uh,ndonjehere ata te shfrytezojne ne maksimum. Mund te punosh edhe overtime dhe te mos shperblehesh per punen qe ben etc etc etc.

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:43
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008

Askush nuk "vdes" te jete under burnout. Njerezit shpenzojne shume vjet pune dhe sakrifica per nje prefesion etj dhe nese ky sindrom ndodh je "out" me gjithe lecka dmth se nuk e ben dot me ate pune.

ne shqiperi profesionistet e shendetit mendor nuk kan shume shance te bejne burnout thjeshte nga fakti se nuk e vrasin shume mendjen....shume shpesh ata i tarjtojne pacientet si subjekte... dhe kjo duket qartet ne tarifat e parave qe duhet te paguajne per kurim etj...kjo te ben te kuptosh se primare per ta eshte paraja (sigurisht jo per te gjithe)

PS: Mos harro se psikiatrit nuk i kan fort qef psikologet

.................

Shiko se une  kete e kam lexuar ne nje artikull qe fliste per burnout se nuk e nxorra nga vetja.

p.s: E di kete  se pergjigjen  me arrogante e kam pasur nga nje psikiater( me i vjetri praktikisht ketu tek ne). Aty me iku simpatia per kete kategori njerezish.:p

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:48
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

:dukemendu :dukemendu Prandaj shefi ne na con nje here ne muaj ne Pub ne darke, dhe te pakten nje here ne jave per mengjes apo dreke pune ....... :dukemendu :dukemendu ....... Dhe meqe kjo puna e tepert te coka ne burnout ...... vajti ora 14:00 ..... u dashka me u nis per shtepi ......... s'do ia leme shpirtin shejtonit .......... .

Mesazh i vjetër 22 Janar 2009 23:56
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
akrepi2008
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha turll
:dukemendu :dukemendu Prandaj shefi ne na con nje here ne muaj ne Pub ne darke, dhe te pakten nje here ne jave per mengjes apo dreke pune ....... :dukemendu :dukemendu ....... Dhe meqe kjo puna e tepert te coka ne burnout ...... vajti ora 14:00 ..... u dashka me u nis per shtepi ......... s'do ia leme shpirtin shejtonit .......... .

Mesazh i vjetër 23 Janar 2009 00:17
Ora tani: 00:46 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > The Burnout Syndrome

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar