Balerina
Rose of Silence

Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525
|
Re: 300
Citim: Po citoj ato që tha Ana
Bottom line mua m'u duk film per nje audience te parritur, dhe mbi te gjitha ne nje periudhe te ndezur politikisht si kjo e sotmja, filma te tille nuk i ndihmojne paqes. Nga nje kendveshtrim i pavemendshem mund te thuash, po he se film eshte, per t'u argetuar eshte, por mendo te jesh iranian dhe ne kinema duke e pare filmin se si do ndihesh. Sidomos ne N.America audiencat mjaftojne te lexojne qe beteja e Termopileve ka egzistuar historikisht, do e hane cdo detaj per te vertete, keshtu krijohen apo perforcohen ato stereotipet e etnive te ndryshme, qe ne kete kontinent eshte shume kollaj te krijohen dhe shume veshtire te prishen.
Jam shume dakort me keto qe ke thene! Me te vertete qe filmi ishte per audienca te parritura...njerezit thonin "I liked the Spartan tradition of not wearing any clothes" dhe blah blah blah. Plus qe audiencat e Amerikes se Veriut nuk e dine se cfare behet jashte Amerike, jane egocentrike dhe shume gjera i marrin per te verteta.
Kohet e fundit (mbase tani kam filluar ta vej re) gati cdo film i dale nga Hollywood kerkon qe te te mbushe mendjen per dicka. Prandaj nuk i simpatizoj me filmat e tille. Plus, filmat historike kane gati 0% accuracy...ne te kundert pjesa derrmuese e shikuesve do ta zinte gjumi se nuk jane te interesuar per te tilla gjera. Shyqyr qe kam komedine!