Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > " Mirë se vini në botën time të poezisë.."
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/08/2005
Vendbanimi: Në Planetin e vetmisë... Në Kontinetin e harresës... Në Shtetin e vuajtjes... Në Qytetin e dëshprimit... Në shtëpinë e dashurisë... Në Rrugët e lotit...
Mesazhe: 104

Nje fjale......

Me mungoj nje fjale
qe kurre s'ma the,
per te kisha mall,
pike ne zemer m'a le...

Ajo " fjale " tere jeten mungoj,
u trete n'harrese,
tani sa shpejt koha kaloj,
e ti gjithmone me preve n'bese!?

Kurse tash
bashke me fjalen,
i humbur, i harruar
nga syte e mi u trete,
ne kohen e kaluar
pergjithmone mbete!!!!!!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2008 08:58
LoTi_DaShUrIsË nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të LoTi_DaShUrIsË Kliko këtu për të kontaktuar me LoTi_DaShUrIsË (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: LoTi_DaShUrIsË Shto LoTi_DaShUrIsË në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto LoTi_DaShUrIsË në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Vendbanimi: Në Planetin e vetmisë... Në Kontinetin e harresës... Në Shtetin e vuajtjes... Në Qytetin e dëshprimit... Në shtëpinë e dashurisë... Në Rrugët e lotit...

Me nje klip te ri...

Kafe - llafe

Pi kafe,
e be llafe,
neper tere shqiptarine,
fike se fike,
bile me muzike.

Sa shume keto kafe
na kane qellu lire,
besa edhe cigaret,
pse mos te bisedojme shlire..

Per kafe e llafe na shkoi kjo jete,
tere diten t'u pi kafe,
i madh e i vogel askush nuk mbet,
per krejt boten t'u be llafe...

T'u pi kafe,
e t'u be llafe,
kështu e ka rinia,
tash kafe po pinë
edhe fëmija..

Nëpër kafe edhe pleqtë po rrin,
disa janë prej zemre të sëmurë,
besa edhe prej sheqerit,
po pinë kafe, s'po ju ha palla e shendetit..

J'u bete mire...

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2008 21:28
LoTi_DaShUrIsË nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të LoTi_DaShUrIsË Kliko këtu për të kontaktuar me LoTi_DaShUrIsË (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: LoTi_DaShUrIsË Shto LoTi_DaShUrIsË në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto LoTi_DaShUrIsË në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Loti pershendetje!
Nuk eshte e rendesishme sasia por cilesia e dashur.Poezite shkruaji ashtu sic te vjen frymezimi,por eshte e domosdoshme qe para se t'i publikoni ato,korigjojini duke ndrequr si gabimet ortografike,por edhe menyren se si i nderton strofat.Mesa di une ka nje rregull ne vendosjen e rrokjeve ne vargjet qe shkruhen.Nuk eshte e thene qe vargjet te rimojne.E rendesishme eshte se cfare shprehin ato per lexuesin.Meqe po i publikon dhe mire bene kujdesu qe te kete sa me shume figura letrare te cilat e zbukurojne vargun.
Loti se mos i zbraz mendimet ashtu si te vijne ne faqet e internetit?Bene gabim.
Lexo libra me poezi nga autoret tane kombetar por edhe te huaj,sepse te ndihmojne t'i kompozosh akoma me mire poezite e tua.Pse jo te lidhesh me ndonje poet me te cilin ke mundesi dhe ai do te jap kshilla qe do te vlejne.Gjithmone duke ruajtur individualitetin tuaj,por mos pusho se shkruari.
Respekte

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2008 21:59
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Pershendetje IQVLORA,
Se pari faleminderit qe me lexoni dhe me shkruani..
Faleminderit edhe per kritikat dhe keshillat tuaja...
çdo kritike dhe keshille e jo vetem komplimentet tek une jane te mireseardhura..

Mbasi me futet ne kritika, meqe filluat te me kritikoni per gabimet e mia,
ne rregull e pranoj se ndoshta bej gabime,
por me lejoni tani dhe une te ju them nje gje..
pa shkruar emra dhe pa ofenduar e kritikuar te tjeret,
por sidoçofte, une neper kete forum ka kohe te gjate
qe jam regjistru dhe prej dites pare e deri me sot,
akoma nuk pash ndonje apo dikend qe e shkruan
shqipen paster, tamam si eshte ne alfabetin e gjuhes shqipe,
dhe ashtu si shkruhet.

Te gjithe kane apo bejne gabime,
si p.sh kam pare shume nga tjeret qe shkruajne:
( un, mir, shum, qka, qdo, gjdo, gjith, jet, tjer, ket, etj.. )
me sa di une keto shkruhen,
(unë, mirë, shumë, çka, çdo, gjithë, jetë, tjerë, këtë, etj... )
pra keto jane vetem disa nga gabimet qe behen nga shume forumiste,
mirepo asnjehere s'kam hase ne kritika,
sepse ajo qe kane shkruar me ka pelqyer..
me kete dua te them, se me rendsi eshte poezia e jo gabimet berese,
se nuk ka njeri qe nuk gabon, edhe vet studentet, nxenesit, mesueset,
profesoret, ata qe kane mbaru fakulltet, dhe kane magjistru bejne gabime,
bile edhe vet poetet..

Sido çofte, per mua personalisht me rendsi eshte puna qe behet me sukses..

Pra ky eshte stili im i te shkruarit, une as qe dua te ndryshoj stilin tim
dhe t'i kopjoje te tjeret, apo te kopjoje shkrimtare e poet te vertete,
se nese do e kopjoje dikend atehere se kam shkruar une, por eshte dikush
tjeter, dore e dikujt tjeter, e jo une origjinalja.

Per lexuesit nese u pelqejne shkresat e mia ashtu siç jane ne origjinale,
gezohem dhe i falenderoje qe me lexojne,
por nese nuk pelqejne origjinalitetin tim, prape i falenderoje.

Keshtu jam une,
keshtu eshte stili im,
keshtu eshte poezia ime..
Respekte dhe çdo te mire nga Loti !!!!

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 05:47
landi1
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 13/09/2008
Vendbanimi: .
Mesazhe: 80

Pershendetje loti!
Mendoj se IQVLORA ka tentuar me takt, te te thote dicka qe mund te te sherbente... por mesa shoh qenke nevrikosur o loti! Pse keshtu? Kritikat dhe opinionet mirpriten ose jo dhe nuk behet kritike per kritiken.

Tashti une dua te jap nje opinion timin per kete temen tende.
Ato qe ju e nderuar loti quani "poezi" jane ne fakt nje lloj terrorrizmi fjalesh qe mundohen me nje deshperim te madh te thone gjera te tipit "si t'a thote mendja jote". po ka nje dallim midis ngjitjes se fjaleve, shkrimit ne letra dhe forume, vjershave, bejteve...dhe asaje qe eshte aq e rrallee (cdo dite e me shume ) dhe qe quhet POEZI.

Me aq pervoje qe kam une ne lemin e te shkruarit (dhe me beso qe s'eshte pak) te gjitha tentativat e tua te te shkruarit nuk kane asnje...por asnje te vetme germe shprese qe te quhen poetike. idea eshte e thjeshte e nderuar loti. ndonjeri ta ka shkruajtur me lezet ate qe une ta thashe troc...dhe me beso qe une te respektoj me shume.

Mendo per nje cast sikur ne dhomen tende te hynte dikush duke i rene tepsise me shkop dhe te te thoshte : ej loti, kjo eshte nje kenge e bukur etj etj... pak a shume keshtu ndodh me lexuesin kur ti i thua se keto gjerat qe ben ti quhen poezi.

Une te sugjeroj te provosh me mire ne proze. forma jote e te shkruarir eshte nje bicim ditari calaman; sepse ju loti jo vetem qe nuk keni "stil" ne te shkruar por ne te kundert ato qe ju hidhni ne forum germe pas germe jane nje lloj kaosi fjalesh, tingellimash bajate dhe keqkuptimesh metaforike e simbolike.

Me vjen keq o loti qe te fola keshtu por besome se eshte me mire per ty.

Eshte aq e veshtire te shkruash poezi o loti saqe per te ta bere me te qarte do ta krahasoja me ate garen e qindra milione spermatozoideve qe tentojne fekondimin por qe ne fund vetem njeri ose dy ia arrijne qellimit.

Gjthsesi une ne fund te uroj qe te jete e afert dita qe "loti yt i dashurise" te kthehet ne nje dashuri te vertete dhe te realizuar. Ne njerezit kemi vertete nevoje per dashuri...por edhe arti i fjales duhet ti ngjaje dashurise qe te mberrije ne nivelin me te larte qe quhet poezi.

Qofsh mire!

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 07:26
landi1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të landi1 Kliko këtu për të kontaktuar me landi1 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: landi1 Shto landi1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto landi1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Hahahah landi1 ma paske bere roman ti ore,
sido çofte te falenderoj per kohen qe ke humbur duke me kritikuar
me opinonet tua..
Por nje se paske akoma te qarte, apo qenke nje kritikues
i madhe saqe nuk e paske kuptuar mire ate qe e kam thene!
Une e thashe dhe e them serish, e njejte eshte per mu si nje kompliment,
po ashtu edhe nje kritike, te gjitha kane vendin e vet, dhe me beso se nuk
me friksone aspake kritikat, me deshire i pranoje se njeriu nga gabimet dhe kritikat meson çdo here... Me vjen keq, por aspake s'kane quar keto neveri ne mua. Por ju i nderuar landi1 merreni si te doni, thuani si te doni, ky eshte mendimi juaj jo i imi, dhe jo i te tjerve dhe te lutem mos i perfshije te gjithe...
Nuk dua tani te zbulohem se kush jam,
por veç nje do e bej publike, une vijoj studimet europiane ne gjermani, dega e letersise ne gjuhen gjermane.
Dhe jam shperbly disa here me shkresat e mia nga poetet e larte europian gjerman. ( Literaturwissenschaft )
dhe nuk varem nga kjo qe shkruaj tani ketu.
dhe te them te drejten, kur krahasoj letersine shqiptare me ate te huajen,
kjo e jona eshte akoma duke lindur..

Edhe nje dua te ju bej publike,
une kam vetem 8 vite te shkolles shqip,
aspake me shume,
sepse qysh nga femijeria ime, jetoje jashte vendit,
dhe ne gjuhen gjermane kam mbaruar shkollen kurse tani vijoje studimet.
Pra imagjinone çfare done te thote te shkruash apo ta kesh nje shkrim te tille vetem me 8 vite shkolle shqip...

P.s. -Gjthsesi une ne fund te uroj qe te jete e afert dita qe "loti yt i dashurise" te kthehet ne nje dashuri te vertete dhe te realizuar. Ne njerezit kemi vertete nevoje per dashuri...por edhe arti i fjales duhet ti ngjaje dashurise qe te mberrije ne nivelin me te larte qe quhet poezi.

Faleminderit nga ju shume, por Niku apo Nofka ime, Loti_Dashurise nuk ka te beje aspake me jeten time private apo personale, dhe sikur ta dija se te gjithe do e kuptojne anen e kundert e lotit nuk do isha regjistruar fare.
Loti i Dashurise apo lote dashurie nuk do te thote te kesh vetem lote per pikellimin vuajtjen ne dashuri dhe rreth saj,
por edhe anet e kunderta, e shume gjera tjera..
Une jeten time e kam shume me ndryshe nga kjo qe shkruaj,
ne jeten time personale nuk ka lote as vuajtje dhe as pikellim.
ne jeten time eshte dashuria e vertete ajo qe me mbane gjalle dhe
ma zgjate jeten edhe me shume.
ne jeten time, dashuria mbreteron larte.

Gjithat mirat nga loti

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 13:27
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Lamtumire thashe...

Lamtumire thashe...

Prita
e sa mengjese e mbremje percolla,
Prita,
lindjen dhe perendimin, prita.
Prita
shirat,percolla ujerat,qe vrapuan,
lulet,qe çelin dhe gjethet,qe rane.
Ne mes te yjeve duke vozitur,
s`te pashe e s`te shoh me gjalle!
Prita
gjithe stinet,
kaq here i percolla.
Ti vertet
paske ikur larg.
Kthehem mbrapsht per te harruar,
Me gjysem zeri
"lamtumire!" thashe................

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 13:32
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Liebe - Dashuria

Liebe

Liebe verbindet und entzweit
Liebe fügt zusammen und zerreißt
Liebe macht frei und gefangen zugleich
Liebe macht arm und wieder reich

Liebe macht sehend und blind
Liebe brennt wie Feuer und ist
Kühl und leicht wie der Sommerwind
Liebe entflammt und erlischt
Liebe hält zusammen und zerbricht

Liebe ist trügerisch und flüchtig
Liebe ist dauernd und macht süchtig
Liebe öffnet Türen und verbarrikadiert sie wieder
Liebe schreibt Gedichte und singt Lieder

Liebe macht stark und schwach
Sie stielt sich davon oder schleicht dir nach

Wer liebt ist geschützt und geborgen
Wer liebt ist aber auch verzweifelt und verloren

Die Liebe ist wie sie ist ein Gegensatz in sich.
Doch nur wer diesen Gegensatz erfährt weiß was die
Liebe für ein wunderbar schmerzhaftes Gefühl ist.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 13:34
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Freunde...

Wahre Freunde

Mein Leben war dunkel und grau,
ich erinnere mich daran noch genau.

Doch dann traten ein paar Menschen in mein Leben,
die mir wieder Halt und Kraft geben.
Sie mögen mich so wie ich wirklich bin,
und geben meinem Leben wieder einen Sinn.
Mit ihnen kann ich weinen, lachen und reden,
ich möchte sie nicht wieder hergeben.

Wahre Freunde erkennst du daran,
das man mit ihnen nicht nur Spass haben kann.
In der Not sind sie immer für mich da,
und was sie erzählen ist immer wahr.

Sie sind die einzigsten Menschen auf Erden,
von denen es sich lohnt gemocht zu werden.

Sie nehmen nicht nur, sondern geben soviel,
für sie ist Freundschaft nicht nur ein Spiel.
Ich bin unendlich froh das sie mir zur seite stehen,
und ich hoffe das wir nie auseinandergehen.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 13:36
LoTi_DaShUrIsË
Anetar i regjistruar

Das war mal nur ein mal.........

Nur einmal ...

Ein Moment, der mich glücklich machte.
Ein Moment, der mich jedoch auch zum Weinen brachte.
Einen kurzen Moment nur habe ich dich gesehn,
Doch trotzdem werde ich es niemals verstehn!

Einen kurzen Moment, indem unsere Blicke sich trafen,
Seit diesem Moment kann ich nicht mehr lachen.
Es fällt mir schwer, daran zu denken.
Doch ich würde dir mein ganzes Leben schenken..

Für immer, nur ich und du.
Wenn du sprechen wirst, höre ich zu.
Wenn du mich brauchst, bin ich da.
Wann werden meine Wünsche endlich wahr?
Erkennst du nicht,
Dass du mein ganzes Leben bist?

Nur noch einmal einen Moment;
Der mich glücklich machen würde...
Einen Moment, der mich jedoch auch zum Weinen bringen würde...

Tage, Wochen, Monate, Jahren laufen an mir vorbei.
Doch an dich denk´ ich nur dabei..
Drum ist es mir egal, wie weit ich für dich gehen müsste...
Denn ich würde spüren und ich wüsste:

"Nur einmal im Leben werde ich richtig lieben.
Und ich will mein Herz an dich verlieren.
Nur wir zwei, ganz allein.
Ich bin dein und du bist mein."

Drum sag´ ich dir:
"Für dich würd´ ich alles geben..
Denn nur du, bist mein ganzes Leben!"

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 13:36
Ora tani: 07:01 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > " Mirë se vini në botën time të poezisë.."

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar