Rrebesh
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 21/07/2005
Vendbanimi: In a Cell
Mesazhe: 122
|
Kontinenti!
Normal qe nuk ka asgje serbe ose sllave, dhe une te njejten gje mendoj, por dua te them qe te pakten serbet sjellin dicka ne tavoline qe mund te debatohet, sa do jo e vertete apo e dredhuar qe te jete, kurse greket i kane thjesht qesharake fare.
E di pse nisen greket dhe thone qe eshte grek Skender Beu sepse ne nje nga letrat e tij derguar princit te tarantos, nje derdimen historikisht lapangjoz sic kane qene perhere italjanet, ku thote : "Te paret e mij jane Epiriotet, nga edhe Pirroja ka dale, i njejti Pirro qe Tarranto dhe principatat e tjera italjane u munduan ta mbanin me kote me ushtri te tera"!
Tani me qe ka thene Skender Beu qe "Une jam nga Epiri" Greket nisen e thone Epiri eshte i joni dhe ka qene Greke keshtu qe dhe Skender Beu eshte grek, dicka e zgerdhier qe qelbet gjer ne hava, sepse Epiri shtrihej gjer ne Shkodren e sotme. Kemba greke dhe Serbe as qe ka shkelur ndonjehere ne Epir, pervec se me ane te kolonializmit ortodoks grek dhe atij katolik shekuj e shekuj me vone.
Te them te drejten kontinet kemi rene ne grope me kembet tona vete. Pervec disa citateve nga Marlin Barleti ne Italisht dhe Shqip gje tjeter me baze skemi.
Pra historine moderne te Skender Beut dhe te tjera e kemi shkel e shko me shume veper teatrale, perralla me mbret dhe propagande komuniste se sa histori.
Per mua me autentike nga te tere mbeten shkrimet ne Turqi per Skender Beun pjese te vogla se te cilave i kam lexuar dhe me kane pelqyer.
Ka vepra dhe citate te ndryshme nga vatikani por qe jane teper te "Dyshimta" historikisht, dhe ne disa raste te gabuara krejtesisht.
Sic thoshte dhe Enver Hoxha "Rreziku Shovionist Grek dhe ai Serb qe i kanoset Shqiperise sote eshte i trasheguar ne mijra vjete histori" gje qe akoma mbetet e vertete.
Nuk kane pushuar ndonjehere se lehuri dhe as qe do te pushojne deri sa o te na shfarrosin si popull o te na i marin kalane nga brenda sic po e bejne sote fal horrave qe kemi ne pushtet.
PS: E di me te bukuren qe Gjon Muzaka sipas grekut e ka emrin Jovan Musaki ja qe e kane nxjere grek dhe ate, dhe normal lista mbushet plote po te vazhdoj keshtu qe po e lej me kaq se e zgjata.
Modifikuar nga Rrebesh datë 20/12/2006 ora 15:10
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|