lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137
|
Studimi mbi pride/wisdom/humility
do te doja ta vazhdoja kete studim ne te shkruar ketu por nuk ndihem aq e frymezuar sa te hedh ketu ato qe studiova disa jave me pare( me duket si shperdorim kohe ), sepse keto dy javet e fundit jam frymezuar nga nje aspekt tjeter i Zotit. Megjithate, nqs ndonje qe po perfitonte nga ky studim do te deshrionte perfundimin e studimit, mbi te cilin shqyrtonte pasazhet mbi mencurine e Solomonit tek libri i 1 Mbreterve sesi u be nje mbret shume popullor, i fuqishem dhe i mencur por mendjemadhesia e tij e coi te kishte 700 gra e konkubina, atehere le te me coje ndonje mesazh privat dhe tia jap. Pika me kryesore qe dehsa te dilja eshte se zgjuarsia dhe inteligjenca pa humility, dhe repsektin e Zotit, te con ndonjehere te marresh vendime krejt te gabuara.
Keto kohe jam frymezuar tek MINISTRIA E SHERIMIT=The ministry of healing. Jezusi shkruhet te shkonte neper fshatrat dhe vendet ne Izrael duke : teaching, preaching and healing. Ai mesonte ,predikonte dhe sheronte. Ishte nje ministry qe perfshinte shume aspekte. Prej marrjes se vendimit te qenit te krishtere vite me pare, mu shfaq brenda meje nje ndenje per te ndihmuar te tjeter ose sic mund te quhet ndryshe 'the hero syndrome.' Perpara kesaj, mund te quhesha me plot goje : selfish, prideful,negative,dark, seeking my own happiness,and impatient. Pas pagezimit tim, desha me shume se lumturine time, desha te ndryshoja boten.
Qe ne fillim me terhoqen librat mbi psikologjine dhe anen shpirterore te gjerave( jane shume te veshtira te ndahen nga njera tjetra por ka dallime), ne fakt keto filluan te me terhiqnin perpara se te studioja Biblen dhe te merrja vendimin.Dhe ngaqe jam nje person qe per mua ka rendesi shume kuptimi ( the deep meaning behind everything) per cdo gje perpiqem te shoh kuptimin brenda gjerave, dhe nuk marr ndonje gje persiper nqs nuk rezonon me ze te larte brenda meje. Por nqs dikush argumenton ne menyre te llogjikshme dhe ka kuptim te plote, make a case for me, present your arguments and if they stand, you'll have my heart behind the job 100%, pastaj do mbetem fansja jote perjete keshtu ndodhi dhe me Zotin. Konvertimi im ishte jo vetem thellesisht emocional, por racional, psikologjik dhe edhe fizik. Ishte i dukshem, ishte groundbreaking per nje qe jeton me absurditet dhe 'life sucks then you die and it sucks even more.'
Por shpejt u lodha prej thenieve te tipit standarte ' Jesus loves me this I know for the Bible tells me so.' Shpesh e gjeja veten te lutesha tek Zoti:Give me something real. Dhe me njerezorja qe kam hasur deri tani eshte Jezusi, ai sihte vertet njerezor. Njerezilleku i tij ka bere nje impakt
te madh ne jeten time. Vitet e fundit kam vene re qe 'ministria ime' ose njerezit qe Zoti me ka dhene per tu sherbyer apo kujdesur eshte unike, autentike. Dhe kete dua dhe une. Mos me jep buzeqeshjen tende fallco prej kisheje qe gjithcka shkon mire: c'bere sot? ke shave? ke lendove? ke vrave?
Me shume se kurre e kuptoj shume mire pse Johny Cash ,mori kitaren e vete dhe u kendonte djemve dhe burrave neper burgje, they were real, njerezore, reale, me problemet e tyre te pista. Johny Cash gjente veten tek ata, vuante nga demonet dhe burgjet e veta te brendshme, the addictions.
Le te kthehemi nje nate me pare: Teksa une e shqetesuar marr nje telefonate nga policia e qytetit x sepse nje kliente e imja me cregullim bipolar dhe psikoze kish ikur prej rezidences , kish hyre ne nje shtepi tjeter, ishte 'charged with assault and battery against a police officer' dhe ishte gjetur komplet lakuriq ne mes te nates duke ushqyer psikozat e saj.
Kush do ia gjej fillin asaj? Kush i afrohet me shume cmendurise per te ndryshuar dicka? A do ma mbante nqs x person tjeter klient, i nxitur prej stimulimit te tij te brendshem prej skizofrenise, nxjerr nje thike dhe kercenon? A mos i dukem me tre koka? C'stimulim mund te kete ai? Ne fund te fundit, gjerat e vetme qe jam e lejuar te mbrohem jane: besimi im tek Zoti, aftesite e mia verbale dhe disa taktika fizike qe mesova ne trajnim.
E te gjitha keto me cojne serisht tek cmenduria ,guximi dhe njerezilleku i Jezusit. He never intended people to be church boxed people, po ministria e guximit, e njerezve pa frike qe jane gati te sfidojne forcat e keqija, jane gati te mbjellin paqe ne ambjente urrejtjeje. Ministria ku njerezit sfidojne status quo-ne sepse Jezusi ishte i apri qe sfidoi madje kishte urrjetje per nejrezit' religjioze' Po sherimi i personit me demon, po ai qe quhej Legjion ( me disa demone brenda) Shpesh ky rast eshte konsideruar si nje rast bipolar ne rrethet psikologe: personi ishte emotional labile, kishte disa personalitete perbrenda dhe priste veten ( damaret etj ) me gure sepse ishte vetem, i lenduar, me plage shpirterore. U afrua njeri? Izralitet e kishin lene vetem.
Afrohet njeri per te sheruar njerezit qe duan ndihme mendore? Jezusi pa pertej bishes, I also need to be the beauty, look past the beast and have courage to make a difference.
He came to seek and save the lost,not to judge.
Ky mesim eshte mesimi me real qe kam degjuar gjate gjithe viteve si e krishtere:
http://www.icocconference.org/audio...stry-of-trouble
I want real.
Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|