amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Citim: Po citoj ato që tha kurti
ma merzisin me nder me thanen kta tipat e martuar qe theksojne se vetem ata kane halle e telashe... ironia eshte se i njoh shume mire kta tipa per shume vite edhe para se te martoheshin, kur si lypsa lypnin per gra se kishin frike te jtetonin vetem, tani hiqen si njerz te urte me wisdom, bullshit... i urrrej tipat qe kur thojne eh! tani jam i martuar se kur isha beqar do beja ket and do beja ate, heh!?! bejn sikur nuk i kam njhur une kur ishin beqar, pse mundphen te me genjejn sy per sy?!?! nuk e kuptoj....!!!
i uroj nga zemra jete te lumtur, por i urrej tipat e martuar qe e konsidrojn jeten e beqarit/beqares te pavlefshme ... e theksojn shume ket fjalen "ti je beqar nuk ke stresse per asgje" edhe kta ishin beqar dikur, nuk i beri kush me zor te martohen, thjesht jam pak i irituar me kta dhoj tipash qe nenvlersojn madje mohojn existencen e nje beqari...
si kelysha te vegjel shkojne e struken me grate e tyre cdo nate, perqafojne femijet e tyre cd dite, kjo nuk eshte jete me halle, kjo eshte jete e plote,,,
jemi ne beqaret e vetmuar qe nuk bezdisim askend kurre, kur behemi te semure, vetem shikojm tavanin, kur depressionohemi rrethojm veten me 4 muret e shpise dhe nuk bezdisim kend, netet jane te gjata kur je i zgjuar cdo minute dhe i vetem, nese nuk shprehim halle apo telashe kur na takoni ne rruge, kjo s'do te thote qe jetojm nje jete moskokcarse... e kunderta, edhe ne mendojme per te ardhmen, edhe ne duam femije/familje nje dite, mos rreagoni sic thote ajo fjala e urte shqiptare: kalova lumin t'dhefsha kalin... nuk eshte e lehte te jtetosh nje jete komplet te vetmuar, nuk eshte e planifikuar apo deshire, so far it's just fate..
E di qe eshte nje nga postimet sociale me te goditura ketu ne forum? Vertete here pas here je nje nder te vetmit ketu qe me habit me observime te tilla.
Bravo dhe mos lejo me ndjenjat "e erreta" te te prekin boten tende. Je njeri me vlera, madje ke me teper vlera se ato qe duan te te prekin vetebesimin.
Persa iu perket atyre qe pershkrove. E di c'kam kuptuar? Kam dhe une njerez te tille te martuar perreth, qe s'linin rast pa nxjerre ne pah lumturine e te qenit te martuar derikur nje dite e leshuan veten dhe pranuan qe kishin zili jeten e beqareve. Ndaj mos jua ver veshin shume, s'e kane nga qejfi por halli, sidomos ato qe s'kane jetuar beqarine e tyre ne forme te lire sic mund t'a kesh jetuar ti. Kur je beqar jeton me ritme te tjera, je me teper egocentrik por ne fund fare jeten e ben siç te pelqen ty. Kur mund te jesh i semure, mund te jesh vetem, sidomos kur s'jeton me prinderit ama vallai nganjehere njeriut i pelqen te jete dhe i semure vetem. :p
Natyrisht, martesa eshte e mire kur ke arritur 35 vjetet, ke arritur gjitha planet ne fushat e tjera dhe si hap final vendos te besh nje hap perfundimtar dhe ne planin personal.