Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lova
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/08/2003
Vendbanimi: Ne qiellin e shtate
Mesazhe: 432

qershor13 faleminderit per dhuraten shume e bukur une vdes per lulet, edhe ti i_lire me kujdes me fisheke se kam vete jo vetem fisheke por te gjitha llojet e armatimeve.......
por s'guxon njeriu te dale per qejf, kam qene per qejf e per pazar diku matane klufirit prandaj ju kam munguar.........atehere edhe kete fund jave do te zhdukem mos me kerkoni kur te kthehem do ju them se ku kam qene dhe si ja kalova ne rregull atehere kalojme tek pyetja
Shenime nga shtepia e te vdekurve novele nga kush eshte shkruar? autor i njohur hajde shpejt, shpejt pergjigjen dhe te sakte mua me pelqen ky autor.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 17 Nëntor 2003 13:34
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Lova, prit te kthej dicka permbys se shyqyr qe na u bere e gjalle. :p
Nejse, nejse, hajde jepi i_lire nje perqafim ti se te kam NJESH per letersi.

Pergjigja: Mos eshte Dostojevski? Eshte novele ne kater pjese, me nje epilog fantastik.

Gjithesesi, se mbase e ngaterroj une, se mosha ben te veten, u plakem pa nuse akoma. Pra lova te pres per pergjigjen.

Mesazh i vjetër 18 Nëntor 2003 13:08
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Cool

i_lire, mos me bej gangon ti mua kot fare , pergjigja eshte teper e sakte, te lumte, me kete punen e moshes kemi ca problem se s'na i var me njeri por do bejme si do bejme de hajde hidh pyetjen tani se prape s'do me keni per 5 dite.
ju pershendes edhe ty qershor13 edhe ty analiste!

Mesazh i vjetër 18 Nëntor 2003 14:14
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

kujt rryme i perket stendali dhe cila eshte kryevepra qe ka lene pa perfunduar nga padurimi???

pershendetje lova edhe ty

Mesazh i vjetër 18 Nëntor 2003 17:42
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Cool

analiste, si te kam po ku vete na i gjen keto pyetje mi dreq nejse Stendhal ose Henri Bejli nje emer i madh i letersise boterore une ne bibloteken time kam romanin e Kuqja dhe e Zeza, Manastirin e Parmes e kam lexuar shpejt dhe Lysien Leveni e kam ne bibloteken time por me thene te drejten vetem parathenien kam lexuar eshte roman voluminoz e kam botim te '79 dhe ky eshte romani i paperfunduar i tij por jo nga padurimi shkaqet nuk dihen, por nje pjese thone qe nuk e ka perfunduar per shkaqe te pa njohura ndersa nje pjese per shkak te ngjarjeve te pershkruara ne menyre shume reale te Frances se asaj kohe, dhe prandaj e la pa perfunduar dhe botuar.
Bile eshte lene dhe pa titull, eshte diskutuar ne doreshkrimet e tij per shume tituj midis tyre dhe e Kuqja dhe Jeshilja, E kuqja dhe e Bardha, keto te lidhura me simbole te uniformave te gardes ose e kuqja perfaqeson Lysienin ndersa e bardha nje personazh femer ne roman qe emrin s'ja mbaj mend dhe ne fund ne doreshkrimet e tij eshte gjetur edhe titulli Lysien Leveni dhe me kete titull e pagezuan.
Pra i takon rrymes se realizmit. Mund te shkruaj dhe me shume per te por nuk dua t'ju merzit.
Ju pershendes dhe na i kthe ndonje pergjigje o analiste se neser nisem per udhetim dhe do mungoj disa dite megjithate do t'ju pershendes para se te iki.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2003 13:35
i_lire
^^i_lire^^

O Lova sa te gjata i paske pushimet t'i moj cupe. Po tu befte i_lire ate pyetjen ke ndermend ta besh ti apo e do per vete?

Mesazh i vjetër 23 Nëntor 2003 00:22
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

i_lire, sa djale i paduruar qe ke qene ore s'guxon njeriu te dali per qejf se hop ndjehet mungesa menjehere, por me sa shof pergjigje nuk eshte kthyer akoma per Stendalin te pakten analistja duhet te thoshte nje po ose jo.
Çifutka e Toledos e keni lexuar? Kush e ka shkruar?
Ju pershendes te gjitheve!

Mesazh i vjetër 26 Nëntor 2003 16:15
i_lire
^^i_lire^^

"Çifutka e Toledos" eshte shkruar nga Lion Feuchtwanger, nje shkrimtar cifut, edhe eshte perkthyer ne shqip teper mrekullisht nga i pa'arritshmi ne vetine e vet Robert Shvarc.

Lova s'na the gje hic, si shkuan pushimet, a ishin ato??? Te falat n.q.se ja bere, a na kujtove ndopak ashtu neper vise te bukura ku ke qen'. Hic fare na le atje neper ato viset e harruara te mendjes tende me duket. Uroj ta kesh kaluar mire, edhe pres te luajme rolet e aktoreve qe kemi thene.

Mesazh i vjetër 26 Nëntor 2003 22:56
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

lova ai eshte, vetem se stendali i perket romantizmit jo realizmit.
pershendetje Lova

Mesazh i vjetër 26 Nëntor 2003 23:08
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Daku
Good boy

Regjistruar: 11/11/2003
Vendbanimi: Central Europe
Mesazhe: 15

Analiste rrusho Stendali i perket me gjith mend realizmit.
Sapo Hyra dhe po me pelqen loja megjithse me pytjet qe po shoh duket sikur keni mbaru tgjith per letersi.Haj na boni nje pytje.
Love ure cool Babe,i want a question by u but a very easy one

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 02:26
Daku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Daku Kliko këtu për të kontaktuar me Daku (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Daku Shto Daku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Daku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 05:31 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar