lova
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 08/08/2003
Vendbanimi: Ne qiellin e shtate
Mesazhe: 432
|
analiste, si te kam po ku vete na i gjen keto pyetje mi dreq nejse Stendhal ose Henri Bejli nje emer i madh i letersise boterore une ne bibloteken time kam romanin e Kuqja dhe e Zeza, Manastirin e Parmes e kam lexuar shpejt dhe Lysien Leveni e kam ne bibloteken time por me thene te drejten vetem parathenien kam lexuar eshte roman voluminoz e kam botim te '79 dhe ky eshte romani i paperfunduar i tij por jo nga padurimi shkaqet nuk dihen, por nje pjese thone qe nuk e ka perfunduar per shkaqe te pa njohura ndersa nje pjese per shkak te ngjarjeve te pershkruara ne menyre shume reale te Frances se asaj kohe, dhe prandaj e la pa perfunduar dhe botuar.
Bile eshte lene dhe pa titull, eshte diskutuar ne doreshkrimet e tij per shume tituj midis tyre dhe e Kuqja dhe Jeshilja, E kuqja dhe e Bardha, keto te lidhura me simbole te uniformave te gardes ose e kuqja perfaqeson Lysienin ndersa e bardha nje personazh femer ne roman qe emrin s'ja mbaj mend dhe ne fund ne doreshkrimet e tij eshte gjetur edhe titulli Lysien Leveni dhe me kete titull e pagezuan.
Pra i takon rrymes se realizmit. Mund te shkruaj dhe me shume per te por nuk dua t'ju merzit.
Ju pershendes dhe na i kthe ndonje pergjigje o analiste se neser nisem per udhetim dhe do mungoj disa dite megjithate do t'ju pershendes para se te iki.