kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
me pelqen tema
i lexova te gjitha shkrimet pa perjashtim, shume bukur. kenaqesi ne ket teme. sa per ato vrimat e zeza, se ku dalin ato qe ajo perpine, edhe stephen hawkin ka spekuluar se eshte e mundshme te dalin ne nje univers tjeter. nuk jam i edukuar shume per temen por me pelqen, se ktu mund te imagjinojme pa fund dhe prap eshte shume e kufizushme se aq kapacitet kemi.
po sikur te gjithe ky univers te jete i krijuar nga zoti??!! sikur tha ai me siper! si eshte e mundur te gjitha kto objekte qe permban brenda universi, jane ne levizje te vazhdueshme por nuk perplasen me njeri-tjetrin, sikur edhe ne njerezit (vec nje pakice . a eshte kjo nje kuncidence!?
nuk jam fetar aspak, por jam kureshtar. po sikur ne, (toka) te jemi qendra e universit?!?!!
jo vetem qe kemi teleskopa te fuqishem, por kemi edhe (veshe te medhenje) raidar te medhenj qe presin te por ndonje sinjal te vogel te vjen nga nje inteligjence tjeter!!! prap asgje!
nuk jam i sigurt sa!por eshte nje anije kozmike ne udhetim tash nja 20-30 vjet, dhe para pak vitesh humben sinjalin me te. spekuloshin se kishte arritur te dali jashte galaxise tone. prap nuk moren ndonje sinjal jete nga kund tjeter.
po sikur universi te jete dicka shume e vogel ne syte e zotit!? ose ne pellemben e zotit!?!(ju prtemtoj se nuk jam fetar, vetem kureshtar, kalimtar) si tha ai tjetri me larte, se si funksionon truni jone vetem kur degjojme emrin e xhirafes, miliarda neuranes funksionojne per te sjellur kujtesen e saj ne trunin tone brenda nje secondi!!!
po sikur gjithcka ne univers te funksionoje ne nje lidhje si truni jone.
nejse mund te pyes shume pyetje po nuk di se kam shume kureshtje ne kyt teme.
kur lexoj shume shkrime ktu dhe shume shkenctar qe kalojne jeten ne kerkim dhe nuk po gjejne asgje vetem (empty space) filloj te mendoj per ekzistencen e zotit. se me duket me e veshtire te besoj se kjo ishte thjeshte nje aksident, si big-bangu.
sepse me duket shume perfekte te menojme se ishte thjeshte nje shanc.
ju falederoj per shkrimet
pershendetje
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|