Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > Trishtim dhe Lamtumire Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 12531

Esh
te ecuditshme….ka dite qe sa mbyll syte ..,me shfaqesh ti…fytyra jote…shpirti jot…,kujtimet qe le pas……..une…ti…ata….e gjithe Historia........ndoshta dhe per kete cdo dite kur zgjohem  ne mengjez shoh nje buzeqeshje te pikturuar ne fytyre…aq sa  me dhimbset qe ta “tremb”  me ftohtesine e ujit…..

Mbr
eme gjithe naten me ty ne  enderr fjeta….Ti po vije tek une….ashtu si perhere …me floket e shpupurishur nga era….me te ecurin tend te shkujdesur…..me menget e kemishes te shpervjelur……me  nje buqete lulesh ne duar dhe  qe nga larg …,qe nga ana tjeter e rruges po me dhuroje nje buzeqeshje  mbushur plot e perplot me mall dhe dashuri…..nuk lexova zemrim aty…!

-          Erdha….erdha…………Per TY……!!!- foli shpirti yt qe diteve  I mungon.
Dhe
une qe te prisja krahe hapur……..kisha mbyllur syte………dhe me zemren qe me gufonte nga deshira dhe shpirtin  qe dridhej nga  malli me lotet syve po te prisja……por……..teksa te prisja Ty… I gjithe lendimi qe te kisha shkaktuar si flaket e ferrit me perveloj trupin……..U zgjova nga ajo enderr…….Mbylla krahet…..fshiva lotet………te pashe drejt ne sy………..dhe te ktheva shpinen………nje……dy hapa hodha larg teje…….tani jam nje mije nete kujtimesh larg teje……….dhe nuk  pendohem per kete………Nuk pendohem sepse Une gjithcka e Bera per shpirtin tend te bukur…….e bera per Ty …,edhe pse ti sot nuk mundesh ta kuptosh………dhe I  vetem rrugve ecen...i trishtuar….i lenduar   dhe ndoshta akoma  I dashuruar………..

-          Gjithcka mund te duash tek une…..por me mua Mos u dashuro!
Ta pata thene……..shume kohe me pare…atehere kur te dy shpirtrat tane ecnin te kapur dore per dore ne rrugen drejt njohjes  dhe drites per ta pare me ne fund njeri – tjeterin ne sy ……..
-          Fshij gjithcka…….grisi kujtimet qe vulen e emrit tim mbajne…..Digji  kujtimet  qe mua  te kujtojne….,sepse keshtu do e kesh me te lehte per te me harruar..,ndoshta….!!
Por
ti perseri kokforte si gjithmone……….asnjeren nga keto nuk bere………..dhe tani  kush e di se c’dreqin bluan ne koke……kush e di se c’dreqin thua me ate shikimin tend …….Kush e di c’dreqin thua me ate heshtjen tende te mbytur………!!

Lar
gohu tutje meje o shpirt fantazem………Largohu ….shkeputi  thonjt e tu te shpreses nga une…….shkepute pjesen tende te mbetur nga une………merri me vehte te gjitha …….merri ……..edhe pse ashtu te grisura dhe ne koshin e harrese hedhur……….Merri sepse copezat e tyre me cmenden me ngasherimen e loteve………..Merri  te gjitha Keto…….dhe te dy ne ne Paqe te jetojme…….nqs do mundemi ndonjehere………!!!

T'i leme Lamtumirat.........Ato s'jane bere per NE...!!

Modifikuar nga Katilesha datë 30/09/2007 ora 00:13

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 17 Korrik 2007 22:06
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
roke
me AC MILAN ne zemer

Regjistruar: 19/07/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 2397

jam dakort me katileshen.lamtumirat s'duhen te thuhen kur jemi ne kete bote sepse eshte i vetmi vend qe duhet te mos bejme ekzistencen e kesaj fjale.....

Mesazh i vjetr 22 Korrik 2007 08:16
roke nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të roke Kliko këtu për të kontaktuar me roke (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: roke Shto roke në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto roke në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

NE MES TE NATES UNE U ZGJOVA
SE MU DUK SIKUR TE KISHA PRANE
POR AH SA I FTOHTE ESHTE KY SHTRAT
E UNE TE NGROHTE NUK NDIEJ ASPAK
HAPA SYTE SE MOS TE SHIKOJ
O TE NDIEJ FRYMEN TENDE TE NGROHTE
POR NDIEVA VEC TIK-TAKUN E ORES
QE SI CEKIC ME BINTE MBI KOKE
LEVIZA DUART SE MOS TE PREKJA
ATE FYTYRE, ATE FLOK PER TE CILIN KISHA MALL
POR NDIEVA VEC FTOHTESINE E MUREVE
S'ME MBETI GJE TJETER VETEM TE ...QAJ
11/11/1998

Mesazh i vjetr 01 Gusht 2007 01:14
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
diabolic
bastard_inside

Regjistruar: 22/10/2003
Vendbanimi: Sa me larg forumit...
Mesazhe: 3381

Ilirius kthehu...
Me mungon fjala jote.
Edhe kur thua miremengjes duket sikur po fillon nje poezi.
Ky forum ka humbur shume nga poetika pa ty,ka humbur shume nga embelsia pa ty.
Presim te rikthehesh me nje varg,ne rimen e ndonje teme ,ne poetiken e shpirtrave.
Mikja ime sinqerisht mungon vertet...

Mesazh i vjetr 20 Tetor 2007 15:45
diabolic nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të diabolic Kliko këtu për të kontaktuar me diabolic (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të diabolic't! Kërko mesazhe të tjera nga: diabolic Shto diabolic në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto diabolic në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Dedikim i tepert

Ty te kam dedikuar aq vargje,

sa s'ke thene fjale ne jete.

Te kam kushtuar aq kohe

sa jam plakur edhe vete.

Ty te kam menduar aq shume,

sa e kam trurin te vaket.

Te kam enderruar aq gjate,

sa endrrat hua i marr naten.

Marre nga libri i Iliriuses...

Mesazh i vjetr 08 Nëntor 2007 13:16
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zani
... i Zemres

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: Nen hijen tende...!
Mesazhe: 549

Pershendetje !

Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007

Eshte ecuditshme….ka dite qe sa mbyll syte ..,me shfaqesh ti…fytyra jote…shpirti jot…,kujtimet qe le pas……..une…ti…ata….e gjithe Historia........ndoshta dhe per kete cdo dite kur zgjohem  ne mengjez shoh nje buzeqeshje te pikturuar ne fytyre…aq sa  me dhimbset qe ta “tremb”  me ftohtesine e ujit…..

Mbr
eme gjithe naten me ty ne  enderr fjeta….Ti po vije tek une….ashtu si perhere …me floket e shpupurishur nga era….me te ecurin tend te shkujdesur…..me menget e kemishes te shpervjelur……me  nje buqete lulesh ne duar dhe  qe nga larg …,qe nga ana tjeter e rruges po me dhuroje nje buzeqeshje  mbushur plot e perplot me mall dhe dashuri…..nuk lexova zemrim aty…!

-          Erdha….erdha…………Per TY……!!!- foli shpirti yt qe diteve  I mungon.
Dhe
une qe te prisja krahe hapur……..kisha mbyllur syte………dhe me zemren qe me gufonte nga deshira dhe shpirtin  qe dridhej nga  malli me lotet syve po te prisja……por……..teksa te prisja Ty… I gjithe lendimi qe te kisha shkaktuar si flaket e ferrit me perveloj trupin……..U zgjova nga ajo enderr…….Mbylla krahet…..fshiva lotet………te pashe drejt ne sy………..dhe te ktheva shpinen………nje……dy hapa hodha larg teje…….tani jam nje mije nete kujtimesh larg teje……….dhe nuk  pendohem per kete………Nuk pendohem sepse Une gjithcka e Bera per shpirtin tend te bukur…….e bera per Ty …,edhe pse ti sot nuk mundesh ta kuptosh………dhe I  vetem rrugve ecen...i trishtuar….i lenduar   dhe ndoshta akoma  I dashuruar………..

-          Gjithcka mund te duash tek une…..por me mua Mos u dashuro!
Ta pata thene……..shume kohe me pare…atehere kur te dy shpirtrat tane ecnin te kapur dore per dore ne rrugen drejt njohjes  dhe drites per ta pare me ne fund njeri – tjeterin ne sy ……..
-          Fshij gjithcka…….grisi kujtimet qe vulen e emrit tim mbajne…..Digji  kujtimet  qe mua  te kujtojne….,sepse keshtu do e kesh me te lehte per te me harruar..,ndoshta….!!
Por
ti perseri kokforte si gjithmone……….asnjeren nga keto nuk bere………..dhe tani  kush e di se c’dreqin bluan ne koke……kush e di se c’dreqin thua me ate shikimin tend …….Kush e di c’dreqin thua me ate heshtjen tende te mbytur………!!

Lar
gohu tutje meje o shpirt fantazem………Largohu ….shkeputi  thonjt e tu te shpreses nga une…….shkepute pjesen tende te mbetur nga une………merri me vehte te gjitha …….merri ……..edhe pse ashtu te grisura dhe ne koshin e harrese hedhur……….Merri sepse copezat e tyre me cmenden me ngasherimen e loteve………..Merri  te gjitha Keto…….dhe te dy ne ne Paqe te jetojme…….nqs do mundemi ndonjehere………!!!

T'i leme Lamtumirat.........Ato s'jane bere per NE...!!

Kati....!
Kjo qe lexova me la me goje hapur !!! sa bukur ke shkruajt!! KATI...nga veshtrimi im je e madhe Mike! veq te te uroj dua per kete shkrim kaq ndjenja!

Mesazh i vjetr 08 Nëntor 2007 16:30
Zani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zani Kliko këtu për të kontaktuar me Zani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Zani Shto Zani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Re: Pershendetje !

Citim:
Po citoj ato që tha Zani

Kati....!
Kjo qe lexova me la me goje hapur !!! sa bukur ke shkruajt!! KATI...nga veshtrimi im je e madhe Mike! veq te te uroj dua per kete shkrim kaq ndjenja!

...........

Nuk do rresht se falenderuari Mik per elegancen tuaj qe keni ne te shprehur.

Faleminderit sinqerisht...

Mesazh i vjetr 09 Nëntor 2007 14:59
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Unhappy

Re: Dyer

Citim:
Po citoj ato që tha iliriusa
Kam frike te hap dyert e shpirtit
sepse jam mbytur aty per kaq kohe
Tani kaloj prane, i afrohem
por deren s'e hap dosido

Ulem me gjunjet tek kraharori
e strukem aty ne erresire
Mbyll syte e s'beje asnje zhurem
e fshehur ne nje paqe te shtire

S'bej asnje pyetje - C'rendesi kane pergjigjet
Mbyll veshet me gishtrinj qe me dridhen
e ne perhumbje veshtroj yjet
e hijet qe nga nje mur tek tjetri hidhen.

S'dua ti hap dyert e shpirtit
te kesaj bote te brisht, te hidhur
qe mashtron me flutura te bukura
pastaj me kthetra te mban te lidhur.

S'dua ti a hap dyert shpirtit
por endem rrugeve te qullta pa emer
e ndaloj befas e trembur
Portat pas mbyllen - tani gjendem ne zemer.

Pa fjale

Mesazh i vjetr 19 Prill 2008 01:44
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zhylien Sorel
animas

Regjistruar: 26/09/2004
Vendbanimi: ishull
Mesazhe: 5141

Gozhdova shpirtin në një letër

Unë skutat, shpirtit ia vështrova,
ia studiova ngadalë kaq gjatë,
në tokë i zbraza të gjithë brilantet
derisa shpirti më ngeli i thatë.

I theva portat e çava hijet,
ndërtova harta e rrugën lashë hapur.
U zgjatën engjëjt që mi njohin ëndrrat,
erdhën edhe djajtë me vesh të kalbur.

E derdha shpirtin në një fletë,
këtë shpirt që e rrita me duart e mia,
e kapa për fyti dhe e gozhdova mbi letër:
Masaker a lavdi
Flatra të reja do të lindin, e dija!

Iliriusa

Mesazh i vjetr 10 Qershor 2008 23:33
Zhylien Sorel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zhylien Sorel Kërko mesazhe të tjera nga: Zhylien Sorel Shto Zhylien Sorel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zhylien Sorel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lezhjani-82
I Pavdekshem

Regjistruar: 02/01/2005
Vendbanimi: Eternity...
Mesazhe: 4813

trishtim

Trupin tim n'divan mbeshtes,
mendimet vijne, nuk ndjehem kot!
Dicka kam mendjen ma vret,
dicka qe zeri smund ta thot!

Rri djersij n'dhomen e zymte,
qullem merzitur, qullem lot !
Hert e tjera kur te pashe,
s'me perqafove, jo si sot !

Nje mendim mendjen ma prish ,
perse k**** gjithcka shkoi kot!
Gjithcka qe nje fillim kish,
fundin percaktuar kish me mot!

Jeta ja, ja kshtu eshte
dhe mendoje se kalon
kur merzitesh, por trishtimin
ndjenja veshtir e perballon!

Lezhjani-82

Modifikuar nga lezhjani-82 datë 12/09/2008 ora 09:29

Mesazh i vjetr 12 Shtator 2008 09:18
lezhjani-82 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lezhjani-82 Kliko këtu për të kontaktuar me lezhjani-82 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lezhjani-82't! Kërko mesazhe të tjera nga: lezhjani-82 Shto lezhjani-82 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lezhjani-82 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 23:50 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re poezise > Trishtim dhe Lamtumire

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar