Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Daku
Good boy

Regjistruar: 11/11/2003
Vendbanimi: Central Europe
Mesazhe: 15

Megjithate Manastiri i parmes eshte 100% romantik,dhe nje fryme e gjere romantike ndihet ne pjesen e pare te lysjen levenit

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 02:32
Daku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Daku Kliko këtu për të kontaktuar me Daku (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Daku Shto Daku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Daku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Daku une jam mese i sigurte qe Love-s i jam pergjigjur i sakte, prandaj po ta le ty nderin te besh nje pyetje te rradhes, sepse te kemi te ri ketu tek tema jone. Mos harro qe s'jemi gjenial ne njohurite mbi letersine prandaj mos na besh ndonje bombe ti se ku ta gjejme pergjigjen.

Presim!

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 02:53
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/08/2003
Vendbanimi: Ne qiellin e shtate
Mesazhe: 432

Wink

i_lire, analistja, dhe ti Daku te pershendes si anetar i ri, faleminderit per nderhyrjet tuaja dhe per mendimet tuaja por eshte e vertete se Stendal eshte perfaqesues i realizmit kritik pavaresisht qe ne veprat e tij ndihet shume romantizmi.

i_lire, mund te them se ju kam kujtuar shpesh dhe e di c'mendova qe mire do te ishte qe ato emocione dhe impresione qe une provoj here mbas here (jam tip aventuriere, me pelqejne udhetimet), ti provojme si forum kush do te kete qejf dhe mundesi kuptohet, si do qe te jete e diskutojme dhe vendosim, tema eshte e hapur.
haj Daku hidhe nje pyetje sepse pergjigja per Çifuten e Toledos eshte e sakte.
Ju pershendes edhe nje here, por kete radhe te gjitheve dhe gezuar festat!

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 14:32
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Daku
Good boy

Regjistruar: 11/11/2003
Vendbanimi: Central Europe

Pershendetje te gjithve.Flm per mikpritjen dhe qe me lejuat ta bej un pyetjen (the gentelmans never dies,laydies the same)

ROALD DAHL (my favourite,and one of the best Tale makers of all the ages),cfare origjine ka,dhe ne cfare vitesh ka shkruajtur,nuk ju pyes cfare rryme

Hajt I_Lire kam besim qe do ta gjesh patjeter
u pershendes ciao

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 16:36
Daku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Daku Kliko këtu për të kontaktuar me Daku (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Daku Shto Daku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Daku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Red face

Daku, po sa te veshtira na i gjen o burre i dheut keto pyetje por une po jap nje pergjigje duhet te jete norvegjez i emigruar ne Angli, ka shkruar qysh nga vitet 1943 e deri sa mbylli syte me 1990 edhe pas vdekjes jane botuar vepra te tij, nje roman i tij eshte Fantastic MS FOX, Matilda, nuk kam lexuar asnje veper te tij dhe nuk e di a eshte perkthyer apo jo tek ne. periudha me prodhimtare ka qene ne vitet '70-'90.
Daku nuk e di sa e sakte dhe qarte kam qene por do te me pelqente te kisha nje informacion me te gjere per te dhe ndonje rekomandim.
Ju pershendes te gjitheve!

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2003 18:55
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Prinderit i ka patur norvegjes, por vete lindi ne Ueils. Mua me pelqen se ka patur nje jete plot aventura, edhe ka luftuar neper vende te ndryshme. Luftoj gjate luftes se dyte boterore per forcat ajrore te mbreterise angleze ne Libi, Greqi dhe Siri. Udhetime ne Amerike me sakte Uashington per Sigurimin Anglez. Nje jete plot femij dhe dy martesa, me nje femij te vdekur dhe gruaja qe i vdes me femijen e 5-te ne bark. Nga veprat e tij kam lexuar "Nje cope torte" dhe s'kam patur rastin te mbaroj asnjehere "Dikush si ty" botuar me 1954, por ka dhe teper mjaft libra te tjere, qe Daku do na i thote.

Lova mendoj se daku do te thote qe ishe teper e sakte dhe rradha te takon ty.

Mesazh i vjetër 28 Nëntor 2003 05:43
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Red face

Daku, Daku po ku je na kthe pergjigje, i_lire je shume i mire per rolin qe ke marre dhe une po bej pyetjen e radhes.
Sa e kam mbaruar se lexuari dhe pyes kush e ka shkruar librin "Plaku qe lexonte romane dashurie", fare dini per kete autor?
Ju pershendes te gjitheve!

Mesazh i vjetër 02 Dhjetor 2003 18:01
i_lire
^^i_lire^^

Lova dime dhe ku jemi te mire. Flm per pyetjen, por na lejohet t'ja fusim dhe kot ndonjehere, se perfektesia s'egziston. Pra une mendoj mos eshte Markezi... Kam qelluar gje?

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2003 00:17
lova
Anëtar Aktiv

Cool

i_lire, i dashur pergjigja nuk eshte e sakte por une e di qe ti je diplomat dhe di ti japesh pergjigjet kur duhen dhene.
Ore Daku, analiste dhe ju te tjere ku jeni une dhe i_lire do e mbajme kete teme hec tani se s'ka lezet pra jepni nje pergjigje, por edhe sikur mos keni pergjigje na shkruani dicka qe t'ju ndjeme qe je kemi ne linje.

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2003 15:26
MaestroDudumi
Anetar i ri

Regjistruar: 05/12/2003
Vendbanimi: Canada

Une jam nje antar i ri i ketij forumi dhe kjo teme po me pelqen, megjithate do mundohem ti jap nje pergjigje pyetjes se fundit. Nuk them qe mund te di aq shume sa disa nga ju mbi temen e Letersise. Autori i "Plaku qe lexon romane Dashurie" eshte Luis Sepulvelda
Eshte nje Shkrimtar nga Kili lindur ne vitin 1949, ne vitin 1970 abandonoi vendin e tij pasi nje revolucioni militar ne Kili dhe ka udhetuar pothuajse ne cdo vend te Amerikes Jugore, kohet e fundit eshte nje aktivist i "Green Peace"
Shpresoj te jem i sakte...

Mesazh i vjetër 10 Dhjetor 2003 12:00
MaestroDudumi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të MaestroDudumi Kliko këtu për të kontaktuar me MaestroDudumi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: MaestroDudumi Shto MaestroDudumi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto MaestroDudumi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 05:27 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar