Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
eng_girl
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: absolutely, relatively here
Mesazhe: 381

Sot eshte nje dite e mire. Nuk e di pse. Asgje nuk eshte ndryshe nga ditet e tjera. Nuk e di pse sot u zgjova me nje ndjenje te mire, energjike. Mbreme asgje e vecante nuk ndodhi. Gjerat jane si me pare. Nuk e di pse jam keshtu. Ndoshta eshte nje kenge qe degjon qe te inkurajon per dicka, te ben te jesh krenare per dicka tjeter apo te kujton nje epison te kendshem: nje vend tjeter, nje kulture, nje person, nje ndjenje.
Ndoshta eshte sepse mezi pret qe gjerat te shkojne edhe me mire. Ndoshta sepse ke kaq shume plane, por prape, jo shume per te tashmen. Ndoshta eshte ngaqe mezi pret te jesh ne nje vend tjeter, me te tjere njerez, ne nje ambjent tjeter qe te ka dhene kenaqesi dikur, ndoshta pa e kuptuar.
Ndoshta eshte prezenca apo mos-prezenca e atyre njerezve me te cilet ndihesh shume afer. Ndihesh afer, por nuk je afer, gje qe te ben te humbasesh neper fantazi per pak. Dhe pikerisht ne fantazi eshte intuita dhe imagjinata ajo qe na pelqen me shume, sepse vetem kete kemi nen kontroll te plote. Eshte e vetmja te cilen e bejme sipas deshires, c’te na vije per momentin. Ndodh te flasim me dike embelsisht, ndodh te reagojme ashper ndaj dikujt qe duhet t'ia kishim thene te njejten gje ne kohe reale, ndodh te takojme ata per te cilet na ka marre malli, ndodh te puthim ate ke kemi deshire, te prekim aty ku ndjehemi rehat, te bejme dashuri cmendurisht me ate qe na pelqen, te flirtojme sikur te mos kishte neser, ndodh te fusim dike ne valle duke pritur te vije momenti per ta terhequr brutalisht nga aty dhe per ti thene “payback time!” e pasuar nga nje “sweetie” ironike.
Dhe sigurisht ka momente si ky, ku gjen pak momente te reflektosh per te gjthen kete, duke qene brutalish e ndershme me veten…

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 26 Tetor 2006 06:19
eng_girl nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eng_girl Kliko këtu për të kontaktuar me eng_girl (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: eng_girl Shto eng_girl në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eng_girl në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy sht moderator/e n kt nn-forum   ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Sot jam njeri tjeter dhe stilolapsin e kaq shpejt dhe sulem fleteve te bardha duke shkundur cdo shigjete flakeruese nga krharori apo truri. Nje njeriu qe i eshte ndjere zeri dikur, por kishte kohe qe heshte. Disa enderra te cuditshmem nje dyluftim rastesish, nje tufe me mendime te turpshme dhe ... flete qe fillojne e mbushen. Shume kerkojne te gjejne vetveten dhe shume te tjere e humbasin ate ne rruge te padenja per rrotat e fatit te tyre. Nje dyluftim i pakuptimte ka kohe qe ka filluar tek une, por une gjithmone me ate pamjen prej moskokecaresi prisja dicka te ndodhte.
Ndersa sot ndergjegjia qenka dorezuar se mbuluari te krisurat mbi fasaden e ndertuar me aq kujdes. Pyetjet kuptohet qe shperthejne lume ne arsyen time. Cfare lindi kete dyluftim? Pse ndjehem i ndare me dysh? Cfare me solli ne kete pike? Pse duhet te kete vetem nje zgjidhje? Cila eshte zgjidhja e drejte? Dikur kam shkruar per disa zera qe brenda nesh peshperisin ose gelthasin, por kurre nuk kam zbuluar cili ishte burimi i ketyre zerash?
"Ajo qe dua me rrezon ne gjunje
Ajo qe dua me mbyt naten ne enderra
Perseri e perseri ..."
Pse me erdhen tani ne mendje keto vargje? Kush jane keta zera? Kaq te ndryshem dhe kaq te fuqishem. Ne nje moment apo nje tjeter, njeri forcohet ose ligesh dobesohet. Ka raste qe therrasin me sa kane fuqi pa pyetur per radhe. Njeri kafshe, tjetri qetesi, njeri nje tufe me vija, tjetri fusha me numra, njeri nje lume qe rrjedh, tjetri nje kembane qe hesht. Ndoshta... Ndoshta ka nje kuptim. Te pakten ne kete menyre ne brendesi te hapet te rrjedhe nje valvul qetesie. Sikur te ben te flasesh me rehat dhe te buzeqesesh pak me shume para televizorit. Dhe ku desha te shkoja me gjithe kete? Hmm. Pa shiko po perpiqem te bej edhe shaka. Kjo do te thote qe ndjehem me mire qe tani. Po sikur te gjithe ata zera te kishin nje emer? Po sikur keta zera te quheshin UNE?
Ndalo vetem nje cast dhe mendo. Si mund te jene nje keta gjera kur mendon te gjithe ato qe ke degjuar prej tyre? Disa prej tyre jane kaq 'ekstremiste" sa direkt refuzojme idene e te qenurit pjese e jona. Cfare po them dhe une, jo pjese e jone, por vete ne. Mendoni nje peshore. Nqs guret e peshes nuk do te ishin aq te ndryshem dhe te kundert prej njeri-tjetrit, kurre nuk do te vinin peshoren ne balance. Dhe balanca eshte shume e veshtire te mund te arrihet. Apo jo?
Nje kafshe, nje fushe me numra, nje tufe me vija, qetesi, kembane qe hesht, lume qe rrjedh.

Mesazh i vjetr 08 Dhjetor 2006 12:54
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Interesante, sikur te me kishe lexuar trurin me kete shkrim tendin ingmetalboy.

Para disa ditesh, ndoshta nen efektin e henes se plote po beja nje analize vetes dhe po e pyesja a jam une kjo? M'u duk sikur kam humbur kontaktin me veten, sikur ka pak me shume se c'duhet racionalitet, sikur papritur u zbehen hapesirat e botes sime qe kane mbizoteruar dikur, pa te cilat me dukej e paperfytyrueshme mbijetesa ime emocionale. A jam une kjo? Nga ekstremi ne ekstrem, deri ne arritjen e nje ekuilibri, te mesme te perpjesshme, qe ndoshta eshte e arta. S'e di pas gjithe ketyre ndryshimeve nganjehere bota ime rebelohet qe e kam lene pas dore, qe sikur po e mbyt po s'di nuk ja kuptoj me zerat se i ka shume te cuditshem dhe madje as dua t'ja degjoj se po me pelqen nje lloj qetesie qe kam, edhe pse duket sikur nuk jam une. Une dhe e qete? s'e mendoja te mundur, as nuk e perfytyroja veten pa amplituda. ME ka vene perpara vrulli i jetes e gjera te reja me presin, ndoshta eshte gezimi dhe padurimi per ndryshimin qe shkaktojne kete moskokecarje, deshira per te ikur pa e kthyer koken mbrapa. te shohim c'do na rezervoje e ardhmja.

Mesazh i vjetr 15 Dhjetor 2006 00:55
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vlonjati99Tave
Arrakat

Regjistruar: 15/12/2003
Vendbanimi: A Silent Night, A Secret Tear, Wishing You Were Here
Mesazhe: 2169

duke degjuar nje ze te ngjirur brenda vetes...  u mendova u mendova  dhe me ne fund  nxora konkluzionin....

me  paska  zen gripi

Mesazh i vjetr 15 Dhjetor 2006 00:57
Vlonjati99Tave nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vlonjati99Tave Kliko këtu për të kontaktuar me Vlonjati99Tave (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vlonjati99Tave't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vlonjati99Tave Shto Vlonjati99Tave në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vlonjati99Tave në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Jeta na prek te gjitheve ne menyre unike dhe si shenja gishterinjsh historia skalit shpirtat tane. Nje shenje dhe gjithcka bie poshte. Stuhia e zhvesh njeriun nga cdo lloj arsyetimi dhe shpejt e shpejt metamorfoza nga njeri ne ujk merr fund. Tani bashkejetesa zevendesohet me gjueti shikimesh dhe ...
Mirsevini ne gravitet zero. Kenaquni sa te mundeni gjate kohesh qe do te kaloni ketu.

Mesazh i vjetr 06 Mars 2007 12:02
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Mbas nje veshtrimi qiellit.

Sfida e fundit me realitetin nuk me shkoj dhe aq mire sa e kisha parashikuar. Ju do te thoni cfare bera? Dicka shume te thjeshte, shkova ne pune duke e ditur qe isha i semure. Perfundimi? Nje jave ne krevat dhe semudja vazhdon.
Tani besoj se trupi eshte mire fare megjithese kam nje mal me antibiotike per te mbaruar, por e kam fjalen per dicka tjeter qe ne vend qe te ishte zbehur nga mendimet e mija, se fundmi eshte forcuar me shume ne cdo cep te meditimeve te mija.
Po pse humb kohe kot dhe me rri me sy nga qielli kur ke nje mal me fatura per te paguar do te thoshte ne keto raste e dashura ime artiste dhe te jemi te qarte ne ate pike une jam shume dakort. Por kur je i mbyllur ne dhomen tende dhe nuk mund te shkosh asgjekundi mbasi doktori vulosi: "regjim shtrati per 1 jave ose thoi jetes ik pirdhu", edhe te duash nuk te le njeri te besh gje tjeter.
Keshtu qe me syte nga qielli dhe shume pyetje ne mendje fillon dhe nduk me dhembe gomen e lapsit, sikur pergjigjet e ketyre pyetjeve qe te lodhin koken ndodhen ne fund te saj. Dashur pa dashur ne nje pike te jetes tende ( ne mos cdo dite) do te pyesesh veten per kete gje. Une besoj se njerzit e fillojne me veten per te vetmen arsye sepse keto pyetje kercejne ne siperfaqje ose kur je ne banje ose ne momente te tjera clirimi. Nejse. Disave ju vijne idete duke bere banje, te tjereve kur i bie molla ne koke, shume duke fjetur neper enderra. Jeta eshte shpesh ironike.
Me pak fjale semundja ime e vertete qenka nje lloj pyetjeje qe ka bere plot njerez ta vrasin mendjen. Valle njerzit besojne ate qe eshte e vertete apo ajo qe ata besojne eshte e verteta?

Mesazh i vjetr 11 Mars 2007 04:07
without a trace

Kur gishtat ndaluan se lundruari ne lekuren jetedhenese, energjia magjike qe mbante qepallat akoma hapur u ndal ne cast duke i lene vendin serisht qetesise se trishtuar nga hija e largesise.
E urrej veten. I urrej bilbilat e humanizmit qe aq shume rrahen gjoksin sa me veshen me petkun e pergjakur te mbinjeriut kur vetem nje grusht kimikates fituan luften e perbrendshme te filluar aq bujshem.
Persei bota u tjetersua dhe nje semundje vdekjeprurese mbyt folete e qetesise nje nga nje.
Rruget qe kam ecur. Udhetimet e pafundme te meditimeve dhe teorive qe ushqyen shpirtin gjate diteve kur lotet lagnin token e fituar me aq mund ne zemren tende krenare.
Nuk ndalohet shpirti me frena dore ne hapesire! Edhe pse shqisat me japin informacion te gabuar, intelekti dhe dijet e fituara nga mema shkence me tregojne qe po bije ne nje renie pafund.

Mesazh i vjetr 16 Maj 2007 00:18
eng_girl
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: absolutely, relatively here
Mesazhe: 381

"Lithium" - Evanescence

Lithium, don't want to lock me up inside.
Lithium, don't want to forget how it feels without...
Lithium, I want to stay in love with my sorrow.
Oh, but God, I want to let it go.

Come to bed, don't make me sleep alone.
Couldn't hide the emptiness, you let it show.
Never wanted it to be so cold.
Just didn't drink enough to say you love me.

I can't hold on to me,
Wonder what's wrong with me.

Lithium, I want to stay in love with my sorrow.

Don't want to let it lay me down this time.
Drown my will to fly.
Here in the darkness I know myself.
Can't break free until I let it go.
Let me go.

Darling, I forgive you after all.
Anything is better than to be alone.
And in the end I guess I had to fall.
Always find my place among the ashes.

I can't hold on to me,
Wonder what's wrong with me.

Lithium, ...stay in love with my sorrow.
I'm gonna let it go.

S'mund ta kisha thene me mire!!!

Mesazh i vjetr 18 Maj 2007 04:44
eng_girl nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eng_girl Kliko këtu për të kontaktuar me eng_girl (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: eng_girl Shto eng_girl në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eng_girl në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Gongu ra. Sfida filloi. Fishkellimat dhe te brohoriturat te ndezin gjakun. Hyp ne ring dhe perplas dorezat si shenje per te treguar qe je gati. Vetem dicka mungon. Cfare? Sfiduesi!
Me fal?!
Papritur e gjithe salla eshte bosh dhe i cuditur ne maksimum i ngul syte karrigeve ku para 10 sekondash ishin ulur mijra njerez. Qetesi! Sa shume qe po te vret. Cfare valle po ndodh brenda teje? Cfare po ndodh rreth teje? Gjithcka lemsh. Asgje nuk kupton. Koka te rendohet. Shikimi te turbullohet. Te meren mend dhe... zhurma e krijuar nga trupi yt i rrezuar perdhe mbush sallen. Valle egziston zhurma kur nuk ka asnje rreth e rrotull per ta degjuar?

Mesazh i vjetr 29 Maj 2007 21:40
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

zerat brenda meje....

Mesazh i vjetr 02 Qershor 2007 05:49
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 17:20 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar