Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Turisti i shpirtit Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 31 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Muzgen e mora ne qejf vetem sepse arriti te tregoje nje urtesi te fshehte, dhe zbuloi dicka te bukur, pa e ditur i gjithe njerezimi, pikerisht per kete muzgun e dua shume sot..

ra muzgu , ra e bukura

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 04 Shtator 2006 21:47
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Balerina
Rose of Silence

Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525

Shpirti turist

Vetem ti je i tille, se qelizat e trupit tim kane reshtur se qenuri kete vit. Ku do te me cosh sot? Te besoj verberisht, sepse e di qe nuk do te me zhgenjesh. Je i vetmi qe me njeh 100%, me njeh me mire se une e njoh vetveten. Ndjeje eren shpirt dhe cliroje karakterin tend lojcak, luaj, se me te vertete ia vlen.

Mesazh i vjetr 04 Shtator 2006 22:46
Balerina nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Balerina Kliko këtu për të kontaktuar me Balerina (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Balerina Shto Balerina në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Balerina në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

sonte hena me eshte bere e pashoqe dhe gjithe kohes me ndjek si nje bebe e porsalindur...

per sonte turist i shpirtit eshte hena kulace..

Mesazh i vjetr 06 Shtator 2006 23:32
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Ndjenjë e mistershme!

(kushtuar turistit te shpirtit)

Mjaft më! Mjaft më! Mjaft më!
Ah, ky mendim depërton në më të fshehtat shkallë!
Kush e di se çfarë do të zbulojë!?
Mjaft më, dhe mos më eja më me mundimin e zakonshëm,
Se kam plot mundime tjera të hedh pas vetes!
E, kur do të arrij t’i hedh të gjitha këto?!
Oh, kur, kur pra!?
Ndjenja që më vin përnatë nga Perëndia
Hap udhë mendimit të ri,
Ndërsa mua në ballkon heshturazi
Ma lë dispeptizmin të marr më vonë!
Nis të hesht, para hënës së heshtur!
Nis të trishtohem, para qiellit që hedh valle pa zë!
Nis të vuaj nga dispeptizmi që më vin orë e çast!
Nis të lodhem, nga vrasja e mistershme e disa neuroneve në tru
Nis të marr veten në qafë, dhe të vdes!
Por më kot, nuk vdes, rri gjallë duke ndier vdekjen!
Ah, sikur bëhem edhe më i fortë, më i lartësuar!
Jo, jo, nuk vdes aq lehtë një shpirt poeti!?
Këtë vuajtje (ndjenjë) dhe në poezi e shkrova,
Por e di mirë, se nuk ka askush për ta kuptuar!

* Në këtë poezi kam shprehur ndjenjën më të fortë të një poeti, që di të vuaj me gjithë shpirt. Një vuajte që mund të vije nga Perëndia, si një sprovë për të edukuar shpirtin dhe ndjenjat, apo si një sprovë për të tejkaluar vetveten. Në vargjet e kësaj poezie, ndihen shumë thellë vuajtjet e para, që mund të vijnë nga mendimet shumice, apo nga arti i të menduarit. Mesnata, muzgu, muzika janë pjesë e kësaj poezie, pastaj me krejt formën e këtyre gërshetohet kapërcimi i ndjenjave dispeptike, të dhuruara nga vetë Perëndia, duke e mërzitur përditë e përnatë shpirtin; gjithmonë si një sprovë hyjnore e shprehur në rutinë jetësore. Madje një shpirt që kërkon, herë pas here një ndihmë dhe që shpërthen si një vullkan për ta shuar një ndjenjë të tillë të mistershme; aq të lodhshme dhe aq të tmerrshme! Ajo me krejt formën e frymëzuar, kur nata bën shumë vonë shpërthen, dhe kërkon dashuri, qetësi, prehje; por më kot këto janë nocione që nuk mund të vijnë, sepse ekzistenca e botës është shumë e brishtë dhe e krisur, me një fjalë nuk mund t’ia hedhësh dot botës. Po, nëse lundrojmë edhe pak me thellë ne poezi, do të gjejmë të shprehur poetin si një njeri të së vërtetës, si një dishepull pas dritës, dhe një durimtar që është i aftë të tejkaloje a vonë a kurrë çdo rrezik të vetvetes. Dhe se një shpirt poeti kushton më shumë se një vdekje dhe se një lindje, ndofta dhe një botë nuk kushton më shumë se një shpirt poeti! Megjithatë, edhe kur vuajtja më e madhe të jetë në vizitë, poeti haptaz dhe heshturazi tregon se, këtë vuajtje dhe këtë ndjenjë nuk do të arrini ta kuptoni kurrë, mbase këtu vjen në shprehje, pikërisht heshtja e poetit dhe fshehtësia e artit poetik të natyrës. Durimi që është shprehur në vargjet e mësipërme, tregon për një besim të vërtetë dhe një jete kalimtare, por dhe durimi shkoqur paraqet mendjen dhe shpirtin si dy nocione që e ndihmojnë veten tonë...

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2006 01:25
angelo22
*****iste

Regjistruar: 10/09/2006
Vendbanimi: diku ketu....
Mesazhe: 78

ehhh hena...

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
sonte hena me eshte bere e pashoqe dhe gjithe kohes me ndjek si nje bebe e porsalindur...

hena?

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2006 18:03
angelo22 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të angelo22 Kliko këtu për të kontaktuar me angelo22 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të angelo22't! Kërko mesazhe të tjera nga: angelo22 Shto angelo22 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto angelo22 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
angelo22
*****iste

Regjistruar: 10/09/2006
Vendbanimi: diku ketu....
Mesazhe: 78

heeeena

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani

Hena ishte me mua...
Por jo ne keto momente,ajo ishte kur un po dehesha nga prekjet e buzeve,nga leshimi i afshte i puthjes,nga shijimi i perkedhejeve pa mbarim.....nga....ajo se sdi ta pershkruaj me fjale se kam frik mos ta prish bukurine e saj.Hena sa keq qe nuk ndodhet tani per te mi sjelle perseri ato momente magjike,ato momente qe i kam ruajtur branda thesarit te shpirtit qe tani eshte i gerryer nga dashuria qe shijim e saj se perfundoi..
E admiroj henen se eshte strehe e te dashuruareve dhe ajo nga larg mund te sodise te gjithe dashurine e tjereve.
Mua tani me mungon ai shikimi i henes,me mungon ndricimi i arte i saj,me mungon hija e saj,me mungon streha e saj...por me mungon dhe ti qe pastaj une te jem e lumtur...
"e lumtur" kete fjele ka kohe qe nuk e shijoj,ka shuuuum kohe qe s'arrij ta kuptoj cdo te thote.Ate e mesova vetem ne fjalorin e zemres tende.
sa keq qe u mesova te jetoj me imazhin tend,te ushqehem me enderra tuajat,te jetoj me shpresa te pa shpresuara ndonjehere.
Por ku ta gjej henen se tani nuk e shohj gjekundi...

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2006 18:16
angelo22 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të angelo22 Kliko këtu për të kontaktuar me angelo22 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të angelo22't! Kërko mesazhe të tjera nga: angelo22 Shto angelo22 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto angelo22 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

ah, tani une kuptova me shume zemren tende dhe ate shpirtin e krisur, qe fshihet tek ty... Megjithate mbaje dhe ti henen se do te duhet, dhe sa here qe do mungoj une, ja vlen ta shohesh henen dhe serish do me kesh mua prane..

Njeri, vë re,
Se ç’flet mesnata që ngado u ndeh?
Po flija krejt i qetë,
Nga ëndrrat shpejt u zgjova dhe u ngrita.
E thellë botë e shkretë,
Mjaft më e thëllë nga ç’e pandeh dita,
E thellë dhimbja - thikë,
Gëzimi - më i thellë nga hidhërimi,
Dhe dhimbja thotë: ik, mor ik!
Por çdo gëzim kërkon përjetësinë,
Kërkon edhe ngulmon përjetësinë!”

Mesazh i vjetr 12 Shtator 2006 22:31
volter
shpirt artisti

Eshte data me pristigjioze per turistin e shpirtit tim, 22 dhe 23, manifestimi poetik qe me beri te marr "kuroren e vleresimit poetik" dhe sigurisht Portiku poetik, me beri te clirohen dhe te shnderrohem nje hero i te vertetes...

Pershendes Dhimiter Pojanovin, Milianov Kallupin, Pano Tacin, Xhelal Toskun, Marijanen(qe e kam shume xhan), Zyhdi Moraven dhe Hylen - si piktore e trishte, ah, dhe V gazetaren qe e bera per vete, kur kendoheshin poezite.

Mesazh i vjetr 24 Shtator 2006 16:58
volter
shpirt artisti

O, ti njeri i turmës!

O, ti njeri i turmës!
Mos bëj si një lavire
Që s’ka pikën më të vogël të shpirtit!
Merre shpatën e Volterit dhe dil para sheshit të njerëzve,
Dhe në mundësh, vdis si burrë!
Mos u përdridh si një femërushkë,
Se nuk të ka hije!
Ah, ti njeri i turmës!

Mesazh i vjetr 02 Tetor 2006 02:28
Green_Mamba
'

Regjistruar: 12/03/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 205

asaj kafshs se ngarkeses ne nj zone te Shqiperise i thone hajvan.... forefer me gjthe malesitete e ish lisusit

Mesazh i vjetr 02 Tetor 2006 02:42
Green_Mamba nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Green_Mamba Kërko mesazhe të tjera nga: Green_Mamba Shto Green_Mamba në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Green_Mamba në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 04:08 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 31 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Turisti i shpirtit

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar