Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > E Merkure 3 shtator 2003 Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
diabolic
bastard_inside

Regjistruar: 22/10/2003
Vendbanimi: Sa me larg forumit...
Mesazhe: 3381

Per ju nga DIABOLIC A'S

Cdo cast eshte klithje kur mallin e pertyp nga dhimbja
Vyshket shpirti nga vjeshta e kujtimeve foshnjore
Mu thyen endrrat sy hapur, syte mu verbuan
Lotet mbyta me puthje amshore...
Se hapat e mia belbezojn
Rrugeve te deshperimit per kthim
Perendimit nenes i thashe
Pritme nene do te kthehem ne agim...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 31 Mars 2004 19:35
diabolic nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të diabolic Kliko këtu për të kontaktuar me diabolic (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të diabolic't! Kërko mesazhe të tjera nga: diabolic Shto diabolic në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto diabolic në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/08/2003
Vendbanimi: Ne qiellin e shtate
Mesazhe: 432

Vetem një cast....

Qetësi , në zemren time mbretëron pikllimi , kthehem në kujtime , Mendoj ....
Biseda jon e parë ,zemra rrah fuqishëm , biseduam një koh pastaj u zhduke ....
të kërkova pastaj të takova rastesisht ,atëher fillon çdo gjë , kujtimet e vjetra zhduken ,
Bisedojme, me orë të gjata ,

Nuk mundem të përmbahem më, dua që të them atë që dëshiroj : "të dashuroj ,të dashuroj ....."
Nuk mundem ta them kët zëshëm , ndoshta kam pengesa. Përpiqem që të bindi ,
ndoshta mendon se nuk më intereson ,kurse ti nuk e di se sa shumë rëndësi ke per mua ...
tani unë jamë ai që lutet për një pjesëz të dashurisë sate,kurse ti je që vendos ...

Mesazh i vjetër 01 Prill 2004 12:25
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Dikur brishtesine ma shkaktonte mosha dhe e panjohura-bota,tani brishtesine po ma shkakton dija-aftesia per te kuptuar!

Mesazh i vjetër 04 Prill 2004 02:25
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Dy flutura ngecin në rrjetën e merimangës. Megjithë përpjekjet që bënë për të shpëtuar, ato dështuan. Njëra prej tyre, thotë:
- Duhet të bëjmë çmos që të këpusim këto fije të mallkuara dhe nuk duhet t’i dorëzohemi kurrë të keqes. Hidhet e dyta e thotë:
- U përpoqëm shumë, moj mikja ime, po nuk mundëm të shpëtojmë. Prandaj duhet të presim se mos kalon ndonjë flutur e na shpëton nga kjo e keqe që na zuri.
Gjatë kohës që ato ishin duke folur me njëra-tjetrën aty pranë po kalonte krenare një flutur e bukur, duke lëvizur krahët nën rrezet shkëlqyese të diellit. Sapo e panë, të dyja fluturat, i thirrën:
- O ti moj flurur e nderuar, të lutemi na ndihmo të shpëtojmë nga kjo rrjetë, pasi nga çasti në çast mund të vijë merimanga të na gëlltisë që të dyjave, prandaj të lutem na ndihmo!
E krekosur flutura hodhi vështrimin nga ato të dyja e tha:

- Duhet të ishit treguar të kujdesshme para se të binit në këtë fatkeqësi. Ndërsa unë nuk mund t’ju ndihmoj, pasi më shqyhen krahët e mi shumëngjyrësh. Unë nuk mundem. Kërkoni ndonjë tjetër t’ju ndihmojë.

Mesazh i vjetër 06 Prill 2004 17:50
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lozonjare
AKULLTHYESE

Regjistruar: 24/02/2004
Vendbanimi: Tek shpirti im.....
Mesazhe: 375

LOVA

nA E GJITHE KJO QE E LEXOVA KUPTOVA,DHE DUA TE THEM SE NJERIU BEN GABIME EDHE NE JETE,DHE NUK E NJDJEN GRACKEN QE I BEHET,MEGJITHATE UNE PER VETEN TIME DO ISHA DHE JAM NE GJENDJE TE NDIMOJ C DO NJERI QE UNE KAM MUNDESI TA NDIMOJ,NUK MUNDEM QE TE ANAKALOJ DHE MOS TE NDIMOJ....

MPUCCCCCCC LOZI

Mesazh i vjetër 06 Prill 2004 18:17
Lozonjare nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lozonjare Kliko këtu për të kontaktuar me Lozonjare (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lozonjare Shto Lozonjare në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lozonjare në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
eliz
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/10/2003
Vendbanimi: Toke
Mesazhe: 1679

Citim:
Po citoj ato që tha lova
Dy flutura ngecin në rrjetën e merimangës. Megjithë përpjekjet që bënë për të shpëtuar, ato dështuan. Njëra prej tyre, thotë:
- Duhet të bëjmë çmos që të këpusim këto fije të mallkuara dhe nuk duhet t’i dorëzohemi kurrë të keqes. Hidhet e dyta e thotë:
- U përpoqëm shumë, moj mikja ime, po nuk mundëm të shpëtojmë. Prandaj duhet të presim se mos kalon ndonjë flutur e na shpëton nga kjo e keqe që na zuri.
Gjatë kohës që ato ishin duke folur me njëra-tjetrën aty pranë po kalonte krenare një flutur e bukur, duke lëvizur krahët nën rrezet shkëlqyese të diellit. Sapo e panë, të dyja fluturat, i thirrën:
- O ti moj flurur e nderuar, të lutemi na ndihmo të shpëtojmë nga kjo rrjetë, pasi nga çasti në çast mund të vijë merimanga të na gëlltisë që të dyjave, prandaj të lutem na ndihmo!
E krekosur flutura hodhi vështrimin nga ato të dyja e tha:

- Duhet të ishit treguar të kujdesshme para se të binit në këtë fatkeqësi. Ndërsa unë nuk mund t’ju ndihmoj, pasi më shqyhen krahët e mi shumëngjyrësh. Unë nuk mundem. Kërkoni ndonjë tjetër t’ju ndihmojë.

Dhe sic vazhdoi rrugen flutura krenare bie per vete ne gracken e nje merimange.Dhe po mendonte si kishte mundesi qe ti ndodhe dicka e tille.Po vriste mendjen pse?pse?pse?por me kot.
Kalon andej nje flutur tjeter dhe dy fluturat e para filluan te therrasin ndihme.I ndihmon kjo dhe fluturat u cliruan.Dhe te treja te lumtura filluan te fluturojne ne qiellin e lire kur papritur degjojne zerin e flutures qe kishte rene ne gracke.Niset me vrape flutura e fundit ndersa dy te tjerat se prishen terezine.U mundua ta clironte por vetem s`ia arriti dot qellimit dhe fluturoi larg e deshperuar ndersa linte prapa fluturen te rrjeta.

Lova do me pelqente me shume kjo mbyllje .
Sado te kujdesshem te jemi disa gjera si kemi fare ne dore.Kush kerkon ndihme duhet ndihmuar.

Mesazh i vjetër 07 Prill 2004 07:25
eliz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eliz Kliko këtu për të kontaktuar me eliz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të eliz't! Kërko mesazhe të tjera nga: eliz Shto eliz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eliz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Eliz nuk ka problem, vazhdoje si te duash ashtu si te ndodhe dhe te intereson .........Ti ke lindur per mua dhe une do te vdes per ty!!!!!!!!!!

Mesazh i vjetër 07 Prill 2004 13:13
notti_stellate
Ne sherbim te Hippocrates

Regjistruar: 26/03/2003
Vendbanimi: _
Mesazhe: 19

Kaloja sot ne rruget e qytetit por me nje mendim fiks ne koke,nje dite dikush qe njoh me tha ca gjera mbi nje realitet(te shikuar sipas syve te tije),pyesja veten nese ishte respekti ndaj meje qe e coi deri aty,nje interes i fshehur,apo nje inat...eshte ne kete gjendje qe ze vend me teper ne vetvete,ndihem e pasigurte per realitetin tim edhe pse jam e sigurte qe vizioni IM i realitetit me ka tradhetuar shume radhe.Por,gjithe dime qe te gabosh eshte njerezore e une gabimet s'mund ti pranoj nese jane mbi nje ceshtje si kjo,ose me mire NUK dua ti pranoj.
Duke shpejtuar ashtu nen shiun e imet qe ju jepte nje forme me te c'rregullt flokeve te mi shoh papritmas nje fytyre te njohur,per pak sekonda kerkoj ne kujtesen time nje emer per kete fytyre qe me buzeqeshte por s'arrij ta gjej e me ne fund ne momentin kur me perqafoi dhe i ndjeva tingujt e zerit u kujtova...huuh,shpetova nga nje gafè!
Kujtuam para nje drink-u situata te kendeshme nga e mesmja,sa cudi,diten e fundit u ndame me klasen duke i thene njeri-tjetrit(te gjithe)do takohemi shpesh...por sot mbas pak vitesh kuptova qe eshte jeta qe ka pregatitur trajektin tend dhe shpeshhere eshte i ndryshem me ate te njerezve qe respekton,qe ju beson,qe do!
E me pas ripyes veten nese truri im eshte duke i dhene nje pamje tjeter dickaje per mua te rendesishme,eshte duke me bere te njejten loje (por pastaj ne ngadalesim)me ate te emerit?!
Kam filluar te kem frike nga vetvetja,jam shenderruar ne nje njeri me nje siguri te papare mbi shume gjera e nje konfirmim i vazhdueshem i ideve te mia me jep akoma me teper siguri.Ndoshta kam ndryshuar dhe une ne zgjedhjen e gjerave qe me pershtaten me teper ne jete,qe me japin siguri,qe me japin sodisfaksione me teper,nje stabilitet te papare etj.
Nganjehere me mungon ajo vajza e frikesuar para nje provimi(sado i lehte qe qofte)e tani?Tani me frikeson siguria e po te njejtes femer me te cilen hyn ne nje provim,ajo me te cilen ju pergjigjet pyetjeve pa nje rreze sikleti ne fytyre...Ndoshta kaperceva faza te jetes sime duke arritur nje pjekuri te parakoheshme,ndoshta jane te paketa gjerat qe munde te me frikesojne pasi tashme ju kam provuar shijen OSE pa dashur perfundova ne budism(nese ka nje zgjidhje te nje problemi s'ke pse merzitesh.Edhe nese NUk ka nje zgjidhje problemi s'ka kuptim te merzitesh) :p ...kush e di?!
Kundershtim me idete e shprehura ne paragrafin e pare??Nuk do e thoja,jam vetem une qe i perjetoj,qe arrij te vizatoj nje linje te qarte

Nuk me pelqen te filozofoj mbi pyetje qe s'munde te kene pergjigje te parakoheshme pasi keshtu do perfundoja ne idiotesirat e ca njerezve ketu!Cdo gje do ja le kohes,fundja cdo surprize do jete vetem e imja,qofte ne sensin pozitiv-qofte ne ate negativ...s'ka te drejten ASKUSH te perzihet ne te!

Gjuetareve te shtrigave ju le krahe te lire,gabohen nese mendojne qe e gjithe bota koncepton boten si ato vete...

Modifikuar nga notti_stellate datë 07/04/2004 ora 18:32

Mesazh i vjetër 07 Prill 2004 17:51
notti_stellate nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të notti_stellate Kliko këtu për të kontaktuar me notti_stellate (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: notti_stellate Shto notti_stellate në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto notti_stellate në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Lexoja nje liber kur kuptova per nje cast sa larg vetes time jam. Ne ate moment kuptova pergjigjen e pytjes filozofike: "Pse jetojme". Ne ate cast pergjigjia ishte e thjeshte: "Per te njohur vetveten". Nuk eshte filozofi kjo, as psikologji... Eshte klithma e vetvetes qe mundohet te shkeputet nga provincialiteti i formes, nga duart qe e cjerrin duke e terhequr ne jeten sociale. A nuk eshte vertet ajo qe mundohemi te bejme gjithe kohes? A nuk mundohemi te jemi vetvetja?

Ne ate cast mu rrotullis ne mend nje xhiro vere tek shallvaret, prane pizzerise "La Voglia" ku une mund te jem ulur dhe nje vajze ben sfilaten ditore. Mendohem: Ku mund ta kete vetveten nje vajze e tille, tek pasqyra qe mban si arme sigurie ne cante... per te bere "checkup"-in e formes ne momentet e boshllekut te permbajtjes. Nje gje eshte e sigurte: maskiliteti im deshiron formen e asaj femre por inteligjenca ime do me shume, me tej... Ne fakt nuk thone kot se mashkulli ka gjak vetem per nje koke, keshtu qe varet cilen ve ne pune dora dores.

Keshtu pra... kete po mendoja dje.
Ndersa pardje po degjoja nje leksion universitar i rrethuar nga vajza te palyera, me nje bukuri-shemti krejt origjinale. Aty prane erdhi nje vajze e trukuar (qe ishte me e shemtuar se nje vajze e patrukuar qe kisha anash). Fillova te vezhgoj vajzen e trukuar si nje kinez qe shikon nje maori. Kurioziteti im i semure (alla shqiptarce) u perhumb pas asaj vajze te trukuar dhe nuk e kuptoja cfare ishte ai sensacion anormal. Kontrasti me kusurin e studenteve me beri te kuptoj pse ndihesha ashtu. Ishte e thjeshte: Ndjeva veten ne Shqiperi ato momente. Me shume sesa student u ndjeva mashkull, me shume sesa leksion ndjeva gjuetarin brenda meje. Ne ate cast kuptova cfare eshte mesimi:
Te mesosh do te thote te pervetesosh ato qe lexon e degjon ne nje gjendje pa forme. Do te thote te harrosh nese je i bukur apo i shemtuar ne ate moment. Do te thote te harrosh cdo lloj forme apo gjinie kujt i perket per tu perhumbur ne pafundesine e dijes. E si mund te mesojne ato mijra sutedente ne Shqiperi kur shalet dhe gjokset e femrave te lyera mbajne trurin e mashkullit tejet te lidhur me formen, si nje mish i terhequr drejt... gjithmone drejt... sepse duhet te jesh i gatshem per te "nderhyre" ne hapesirat e pakta qe nje shoqeri e ngurte te lejon.

To be continued ...maybe

Mesazh i vjetër 07 Prill 2004 22:02
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
déjà-vu
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/02/2003
Vendbanimi: Tortoreto Lido
Mesazhe: 940

Ho sonno,e se tutto va per il verso giusto per le prossime ore le rotture di marroni saranno dimenticate...

o quasi

Notte

Mesazh i vjetër 08 Prill 2004 02:05
déjà-vu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të déjà-vu Kliko këtu për të kontaktuar me déjà-vu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: déjà-vu Shto déjà-vu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto déjà-vu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 02:56 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > E Merkure 3 shtator 2003

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar