Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lova
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/08/2003
Vendbanimi: Ne qiellin e shtate
Mesazhe: 432

Angry

Ju pershendes te gjitheve! kam bere mungese te gjate dhe ju me keni munguar vertete por dikush duhet ta kishte marre situaten ne dore. Mungesen e kam me aresye pasi kam pas nje vdekje.
Nuk e zgjat sepse nuk dua t'ju merzit dhe ju por dua te them qe pergjigja eshte e sakte Libri Plaku qe lexonte romane dashurie eshte shkruar nga Luis Sepulveda, ka lindur ne Kili me 1949, me 1969 studion ne Bashkimin Sovjetik, nga ku perjashtohet sepse e kapin ne shtrat me pedagogen sllave te letersise, etj, etj, ka shume per te shkruar por une nga qe kam munguar me kam ardhur shunme mesazhe dhe dua te kthej pergjigje, mund t'ju them se aktualisht jeton ne Pyllin e Zi, vend midis Hamburgut dhe Parisit, nuk eshte kthyer ne Kili qe ga 1977 dhe ne se e pyet ndokush se Kur do te ktheheni ne vendlindje, ai pergjigjet , pse doni te me dergoni atje, kaq shume ju jam merzitur. Ka shume e shume peripeci por fjalen me te perdorur ai e ka "kunder".,
Vepra te tjera te tij - Tregoj rezistence, Histori deti, Trendafili Atakames... Fundi i shekullit etj.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 17 Dhjetor 2003 17:51
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
unforgiven
*$*$*

Regjistruar: 08/07/2003
Vendbanimi: *$*$*
Mesazhe: 958

Ndoshta eshte jashte teme, por Lova prano ngushellimet e mia dhe mire se erdhe perseri mes nesh.

Mesazh i vjetr 19 Dhjetor 2003 23:28
unforgiven nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të unforgiven Kliko këtu për të kontaktuar me unforgiven (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: unforgiven Shto unforgiven në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto unforgiven në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Lova, kushdo qe ka vdekur qofte i xhenetit, edhe njerezve e ty ngushellimet e mia.

Per t'i qendruar besnik temes, Lova ke te drejten e nje pyetjeje tjeter n.q.se derisa ta lexosh ti kete teme s'do jete pergjigjur njeri... po e pe qe s'eshte pergjigjur njeri - bej pyetjen.

Pershendetje!

Mesazh i vjetr 20 Dhjetor 2003 11:31
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

mona shume faleminderit je shume e mire, dhe ju gjithe te tjeret ju pershendes dhe ju uroj nje vit te mbare, i_lire po ti ore si se ke marre situaten ne dore gjate mungeses time.
Nejse une ne daten 5 janar kisha ditelindjen dhe me dhuruan nje liber me Kujtime te Eqerem bej Vlores nuk e di neqoftese do te me pergjigjeni ku ka jetuar vitet e femijerise dhe kur ka nderruar jete autori?

Mesazh i vjetr 07 Janar 2004 14:29
lova nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lova Kliko këtu për të kontaktuar me lova (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lova Shto lova në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lova në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Lova, po ty tu shtofte ymni kur i thone mo...
Tani mos bej kritike, se une mu ne maj te gjuhes ta kam nje... Plus ti e di une s'bej hapin pa ty...

Lindi me 1 Dhjetor te vitit 1885 ne Vlore dhe vdiq ne Austri me 25 Mars te vitit 1964.

Eqerem bej Vlora në ”Kujtime”, Tiranë 2001, v.II, f. 98-99 ka shkruar : “Për faj të shteteve fqinj dhe të fuqive të mëdha që morën pjesë në Konferencën e Paqes në Londër, por edhe për faj të vet shqiptarëve, u shua gjer edhe ëndrra për një Shqipëri të lirë e të pavarur. Në këto rrethana të trishtme skena shqiptare u ndriçua edhe një herë nga vizita e çiftit princëror tek ikanakët e mbledhur në Vlorë. Por kjo ishte vrundulli i fundit i flakës atdhetare. Qyteti nuk kishte bërë asnjë përgatitje të posaçme për pritjen e çiftit princëror ( Vidit)...Gjithë qyteti, por edhe ikanakët (rreth 15 000 vetë) kishin vërshuar në skelë që dy orë përpara ardhjes së çiftit princëror. Në orën 11 jahti qeveritar “Muzurata” hyri në molo...Me mundime të mëdha çifti princëror, i shoqëruar nga ministri i brendshëm A*** Pashë Biçaku hipi në pajtonin që kisha sjellë unë...Në atë entuziazmin e tyre të madh njerëzit i kishin çmbrehur kuajt dhe po e tërhiqnin vet pajtonin. Të gjorët njerëz. Ngazëllimi atdhetar u kishte zgjuar shpresën se me ardhjen e Princit hallet e tyre të mëdha do të merrnin fund”.

Eqerem bej Vlora, në “Kujtime”, f. 43 këshillon : “Kështu që shqiptarëve edhe sot e kësaj dite nuk u mbetet asnjë mundësi tjetër veçse të presin më shumë nga vetja dhe më pak nga të huajt! Ka qenë gabimi ynë më i madh në vitin 1913 që i pritëm nga të tjerët të gjitha të mirat e të këqijat; se çfarë korrëm nga kjo pritje e tregon historia, e tregojnë këto faqe ( të librit)”.

Se ke idene sa dua ta kem kete liber, aq sa kam lexuar ca ketu e ca atje me ka pelqyer jasht mase...

Mesazh i vjetr 07 Janar 2004 16:13
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lova
Anëtar Aktiv

Cool

i_lire, te pershendes per pergjigjen je i sakte, une ate pyetje bera sepse shfletova disa faqe dhe ke shume te drejte ka shume fakte historike qe te befasojne....
Nese dikush do te njohe me te vertete familjen e fisshme
prej nga Ismail Bej Qemali, themeluesi i shtetit shqiptar
rrodhi: atehere le te lexoje kete liber. Ne kete liber nje
bote e re, e mshehur deri me sot shqiptare do ti zbulohet
cdo lexuesi. Ne ate cdokush do te mesoje ate qe
revizionistet e historise se kombit tone, duan ti tregojne
masave te trushplara nga propaganda antishqiptare mes nesh.
Shqiptaret nen osmanet nuk ishin rajane si serbet e greket,
por ishin agallare e pashallare. 90% e kombit tone rrjedh
nga kjo e kaluar per te cilen ne duhet te jemi krenar. Qe
te mesoni me shume pse: lexoni kete liber dhe ndjehuni
krenare per te paret tuaj qe sunduan me mjeshteri dhe
drejtesi lindjen e mesme, kohe me pare se kolonializmi
evropjan tua merrte keto vende te pareve tane dhe te na
bente ne rrefugjate te evropes.
per mua eshte nje fat i madh qe e kam ne dore kete liber dhe mendoj se eshte nje liber qe duhet te lexohet!

Mesazh i vjetr 08 Janar 2004 14:55
trojani
Veteran ne forum

Regjistruar: 20/12/2003
Vendbanimi: danimarke
Mesazhe: 900

jashte teme

Lova do te te lutesha te shkruaje titullin e plote te librit , dhe mundesisht adresen e nje distributori.
Paraprakisht faleminderit

Mesazh i vjetr 11 Janar 2004 16:25
trojani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të trojani Kliko këtu për të kontaktuar me trojani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: trojani Shto trojani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto trojani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

te gjitha femrat qe kam njohur kane qene ose te cmendura ose kurva ....
kush e ka thene kete dhe ne cilin liber autori tregon maredheniet e tij?

ky liber ka qene i pari i perkthyer ne shqip.

Mesazh i vjetr 29 Janar 2004 19:48
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

ISHTE CHARLES BUKOWSKI, LIBRI FEMRAT.... VAZHDONI LOJEN

Mesazh i vjetr 09 Shkurt 2004 22:48
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Si vdiq Hemingueji????

?

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetr 10 Shkurt 2004 08:02
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 09:23 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Teste Letersie > nje loje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar