Sy_jeshilja
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/01/2003
Vendbanimi: God is LOVE
Mesazhe: 393
|
Cmenduri? Nuk e di cila do quhej e tille. Cmenduri eshte fakti qe ajo ndjeti nje vit te tere e mbylur brenda pa pare driten e diellit me sy, dhe kjo si pasoje e nje tjeter cmendurie te saj, por sidoqofte, tani jam te vetja. Ishte nje periudhe kohe ne te cilen pija shume, dehesha shume, nuk me behej te veja ne shpi, dhe provova dhe ate te cilen nuk doja ta provoja, I futa organizmit tim nje substance te bardhe, nje nga ato te cilat une mendoja se do me sherbenin te harroja, te mos mendoja, e si rrjedhim mos te cmendesha. Sot nuk e di cila eshtecmenduria e rradhes, di qe kam pire nje doze te forte alkoli, dhe me e bukura eshte qe rrugen bar-shpi e kam bere nje zot e di me sa ne ore, di qe kam ngritur zerin e radios ne maksimum, di qe kam shijuar lotet e kripur ne buze, por ajo qe nuk di eshte arsyeja. Te pakten nje here ne jete do doja te beja nje cmenduri, me plot kuptimin e fjales, jo nga ato qe behen sot e harrohen neser, doja nje cmenduri nga te tipit e ben sot dhe te le gjurme per gjithe jeten, qe kur nje dite te te jene zbardhur floket te qeshesh me vete e te thuash, ehh ckam bere ne ate kohe .
Por fatkqesisht nuk e kam ate dreq temperi qe te bej ate qe me thote cmenduria e castit. Sot po mendoja shume gjera, po deri ne momentin qe truri jot bllokohet nga alkoli, dhe ti nuk ndjen asgje, ky eshte pikerisht momenti ne te cilin ti kupton qe thua ate qe vertet ndjen, pa menduar eshte e drejte, qesharake, pa kuptim apo budallalik I rastiti. E di qe Fjala lindi e para? Dhe nga fjala u krijua jeta, e di qe nga fjala u njohem une dhe ti ? Pa asnje prekje, pa asnje shikim, pa kontakt fizik,, vetem nga fjala, dhe po perseri nga fjala une dhe ti humbem njeri tjetrin, dhe tani une si e cmendur mendoj dhe mundohem me kot te kuptoj, cfare bera gabim, cfare dreqin eshte ajo qe nuk shkon te une, dhe pse pikerisht te une. Po te shikoj veten ne pasqyre, sigurisht qe kuptoj qe vitet po lene gjurme te une, por nqs shikoj veten time , pa ndihmen e asnje lloj pasqyre, thjesht shikim drejtperdejt ne brendesine time, une shikoj nje zemer te dobet, nje shpirt te pafuqishem, qe zoti mi ka dhuruar, dhe une as guxoj ta bej dot me faj, por e verteta eshte qe nuk do doja te kisha nje zemer dhe nje shpirt te tille, Pse o Zot m'i dhe mua ? Une nuk jam ne gjendje as te luftoj per veten time, as per te drejten time, as per lumturine time, shikoj si sillen njerezit rreth meje, shikoj sa te pashpirt jane, e une prape nuk jam ne gjendje te bej dicka per ta ndryshuar. E cfare me ngelet te bej ? Asgje, thjesht i bej dem vetes time, une pi, dehem, pi dhe ato qe nuk duhet ( nuk e lashe ndonjehere …), qaj, pastaj fshi lotet, marr fryme thelle, qaj prape, dhe keshtu jeta ime vazhdon me dite e nete te tilla, une shikoj dhe kuptoj cdo gje pa mundur dot kurre te ndryshoj dhe te ariij ate qe dua. Perfundimi: Kuptoj qe kam lindur per te vuajtur, dhe ne te tillegjendje do vdes, do vuaj e do qaj, per cdo gje qe nuk arrita dot ne jete.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|