Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857
|
Citim: Po citoj ato që tha shelgu
Po kur eshte flori edhe ky djale.
Puntor e do a, te ndershem e do a, te kujdesshem e do a...
Pse s'thu ti qe qenkem perfekt une? 
Vetem nje cike....shqiptare...mungon tani, ta plotesoji tamam 
citoj
Ja edhe kafene e pime Vizio. Po mesuesen e kane nxenesit me vete?
Normal qe po, deri ke dera e shkolles, i presin dhe i dorzojne ke Ne=Shoferet.
Apropo mesuesit. Sa te kujdesshem jane ketu . I nxjerrin nxenesit (behet fjale per ato te fillores) deri ke dera e shkolles POR, nuk i lejne te dalin nga dera dhe rrine vete deri sa afrohemi NE me autobus, hapim dyret dhe pastaj i lejojne te dalin e te hypin! Kur kane hyp te gjithe, ato vijne ke Une-Ne dhe thojne "Kaq nxenes jane, mund te nisesh"!!!
Kurse disa shkolla qe e kane stacionin jo nga krahu i deres se shkolles, Ato i shoqerojne deri ke stacioni dhe presin sa te hypin te gjithe!!!
Dhe.....gati te gjithe prinderit, presin femijet neper stacione (shelgu, me kete rast shikojme-komunikojme dhe me mamat e tyre ) ).
Hm.. I krahasoja keto veprime me shkollat ne Shqiperi, edhe pse disa private ku une kisha dhe Nipat. Kur isha atje, shkoja ndonjehere dhe merrja Nipat me makine. Po ne ate moment vinin dhe furgona-t qe te merrnin nxenesit, por cte shikoje, versuleshin, turreshin kalamajte sipas qejfit te tyre ne rruge drejt furgonave, ne rruge ku kalonin dhe makina te tjera (dhe shqiptaret nuk dine dallim rruge, hecin njesoj shpejt si ne rruge normale si dhe afer shkollave)!
Asnje mesuese nuk shikoje, asnje organizim te tipit sic permenda me lart per ketu!!!
nejse...ka njeri ne Mejhone te na beje ndonje kafe? 
|