déjà -vu
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/02/2003
Vendbanimi: Tortoreto Lido
Mesazhe: 940
|
Irreale!!
Eshte e habitshme ajo qe kam perpara syve tani.Vura re qe ne cep te monitorit te comp. po qendronte nje insekt....nje buburrec i kuq me pike te zeza.E zgjas gishtin tregues drejt asaj qe ne sekondat e ardhshme do jete shtegu* ku ajo do kaloje dhe ajo ngjitet lart...vazhdon drejt duke me trasmetuar nje ndjesi te çuditshme.
Habitem,u bene kohe qe nuk shikoj ndonje te tille me kaq interes.
Cuditerisht e kam perpara dhe po e shikoj sikur te jete nje gur qe nje astronaut ma ka sjelle nga Hena,sikur te jete nje rreze e dielli brenda nje konfeksioni çokollate....e te mendosh qe kam pire vetem çaj,madje edhe ate pjeshke.
Nganjehere gjerat e vogla,ato vogelsira per te cilat s'te bihe me ne mendje prej kohesh por qe rastesisht nje dite si kjo ti i shikon dhe hulumton me shpirtin e nje eksploruesi ne hapat e para,te bejne te mendosh gjate.
Te fusin ne shtigje ku mendja jote fluturon.....nuk eshte e thene te jete nje fluturim linear e aq me shume i provokuar nga nje gote autostime(vere) ose tymi i bardhe i mariuhanes,nganjehere (ndoshta ne shumicen derrmuese te rasteve) ajo ngrihet ne udhetim vetvetiu.
Qendron mbi kasat e zerit,kane nje forme ato qe shkojne lart dhe ne mes te tyre marrin nje perthyerje te lehte....model tipik,model baze,model i lire nga ku del tingulli i radios dhe ky insekt qe i vjen anash e anash.
Kerkoj te kuptoj perse mbas rrotullimit te rradhes qe beri rreth planit te saj nuk zbret....me duket se eshte ajo qe kerkon te beje.
I ra shkurt,i mjaftoi thjeshte te perplaste krahet per tu hedhur mbi planin e tavolines e qe aty ne murin e bardhe .Shquhet kollaj siç do te dallohej nje veze e kuqe ne mes te nje shporte me te bardha.
E habitshme,jam duke shkruajtur ato qe eshte duke bere me te njejtin zell qe vendos nje telekronist kur luan skuadra e tij e zemres.
Me kthen larg ne kohe,me kthen kur ishim femije dhe i kendonim :'' buburreci i nates ,jepi uje pates...''
Mahhh,nuk kam kuptuar kurre perse i thonin buburreci i nates,nuk e kam vene re kurre te dali naten madje edhe tani qe eshte darke e vone e shikoj qe as qe perpiqet me te nderroi vend, e ndalur,statike ne murin e dhomes.....nje pike e kuqe qe thyen monotonitetin e kesaj faqe muri.
Nuk eshte ora e filozofise,eshte 21.37 edhe pse ora ne comp. tregon çuditerisht 20.37 dhe nje buburrec me dha shtysen te tregoja diçka qe perjetoj....mjaftoi kaq pak te zgjonte bletet ne koshere.
Filluan te dalin...