RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Kur isha i vogel kisha ca jevgj ne pallat. Ziheshim poshte dhe fillonte jevgu te qante derisa dilte mami vet. Me kercenonte mua pse i ngisja cunin. Epo kshu qenka kjo pune thashe, heren tjeter fillova te qaj vete. Del mami im e thote "ik andej, mos u merr me ata". Me gjuajti ai i them. S'ka rendesi tha, ti ik prej atyre, mos te shoh me te luash me ta.
Epo kjo pune thashe, qan jevgu, del mami vet me shan mua, qaj une del mami im me shan prape mua.
Vone e kuptova se cfare domethene ai stil. Kshu dhe Raimondi, eshte pak si ata jevgjit qe kane nevoje te mbrojne femijen e vet. Kane qejf ti pergjigjen dhunes me dhune dhe jo te zgjidhin problemin.
--Ndersa une mendoj se Fajtor dhe familja jote jane sjelle si nje tribu arixhinjsh --qe nnuk dijne c'eshte kundershtimi, por vetem binden dhe ikin ,ndja edhe ju ka shkuar jeta ne levizje
-Dhe ja pse ?-------------- Sepse familja jote nuk ka kundershtuar faree--- Kjo eshte tamam sjellje tribuje ,sjellje pa ndjenjen e pergjejgesise per te ardhmen e femijes se tyre
------------- Sepse ti i ke ata evgjitet komshinj dhe do perplasesh cdo dtie me ta -
-----------
--Dhe nqs nuk reagon kunder tyre , atehere ty do te ndryshohet struktura shpirterore, Karakteri jot do deformohet
dhe do behesh nje njeri shume i lig qe e mbledh helmin brenda vetes dhe kur ritesh e derdh ate helm kunder vendit te tend i cili nuk te siguronte ty qetesine shp[irterore --sic ben ti tani
-Por vedni nuk t eka faj , njerez te atille ka kudo edhe ketu ne USA edhe ne Gjermani etj --Por kur ndodh dicka njeriu kundershton
-------------Natyrisht qe te mos keqkuptohemi une nuk them qe nena jote te fillonte dhe te zihej me evgjitet
---Por ajo ,ose babai yt duhej t e ankoheshin -- ne fillim tek shtepij e femijes qe te godiste ty ,
dhe pastaj tek i plotfuqishmi lagjes -dhe ne fund fare ne polici --Jetojme ne nje shtet me institucione, nuk jemi nje tribu ku vendos me i forti
------------Se kjo qe thua ti te ka ndodh ne kohe te Enverit , dhe atehere po te ankoheshe tek perfaqsuesi i pushtetit ne lagje e mernin ate evgjitn dhe e internonin
--Ja fusnin koken ne hale ----------------
--Edhe mua me ka ndodhur kur kam qene i vogel ajo qe te ka ndodh ty , dhe imate e zgjidhi nepermjet ligjit -- Ka instrumenta ligjore
--Biles njehre me ka ndodh edhe ne shkolle , kur isha ne klase te 6-te dhe Mesuesi me goditi me pelllembe disa here sa me ngeli shenje ne faqe ------
Dhe plaku im vajti takoi drejtorin e i kerkoi qe ai Mesusi ti shkonte gjyqit ,
apo te pushohej fare
--Por nena ime ju lut plakut tim qe : aman lere se e kam shoqe gruan e atij mesuesit ..... etj si keto -------------Por qe sidoqofte prinderit e mi reaguan ----
--------------Dhe tek jo qe thua ti del edhe nje konkluzion :---- Qe prindi duhet ti thote femijes : ........ nqs te ngacmon njeri , direkt te vije dhe ti tregoje nenes apo babait qe dikush e ngacmon dhe familja te mari masat --
---------- Sepse ato ngacmimet i ndryshojne psikiken femijes , dhe ndikojne ne formimin e karakterit te femijes kur ritet
--Edhe aty ku je ti ne Gjermani apo edhe ketu ku jam une ndodhin keto , ku femiejt rugace ju bejne presion femijeve te urte --dhe ketu angazhohet gjithe shoqeira per keto probleme ---
-Biles ketu u dha nje shembull qe e jema i tha femiejs se saj --: nqs te godet dikush edh ti tja kthesh .....--Keta ketu jane njecike te cmendur ne kete drejtim ----
--------------Por sic thashe -- Kur ndodh dicka e tille ka institucione ku te ankohesh dhe ta zgjidhesh , se nuk do e lesh femijen te jetoje nen presion .....
-----------Kunder reagimi duhet te jete patjeter ne rastin e femijes , por me mjete ligjore --ok more ?
--