amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Kam besuar perhere qe lidhjet e sukseseshme ishin ne mes te njerezve me nje diference te vogel(2-3 vjete)moshe.U be ca kohe qe dicka e tille nuk vlen me,te pakten per mua jo.Kjo ndoshta ka te beje me faktin qe ndjenjat ne ca raste bazohen ne nje dimension tjeter.
Dashuria,nese vendosim ta thjeshtojme si term,eshte lenia ne kembe e vetem nje opcioni duke hedhur poshte gjithe te tjeret.Nuk eshte e thene qe ky eshte opcioni i duhur,rendesi ka qe ne ate moment te na duket si i tille.Pra,ne thelb i bie qe te jete nje flijim i gjitha mundesive te tjera,le ta quajme monogami.Ne kete pike pyes veten se cfare shtyn nje pjese te mire te njerezve te flijojne opcionet e tjera per hir te nje njeriu te vetem?!Inteligjenca?Pamja?Prospekti i nje lidhjeje te rendesishme?Paraja?Eksperienca?Suksesi?Mund te shikoni shtrember per kete opcionin e fundit por nese e analizoni me thelle suksesi eshte nje indikator i nje njeriu qe me inteligjencen e tije,ndoshta dhe nderthurur me pamjen dhe eksperiencen,ka arritur aty ku lloji i tije s'ka arritur.Eshte humane qe dicka qe s'kemi shijuar asnjehere ne jete duam ta provojme ne forme pasive nepermjet nje njeriu tjeter...ndoshta nen pretekstin e dashurise.
Mirepo une,duke pare qe gjerat e siperpermendura i kam shijuar sadopak,te pakten ne ambjentet qe frekuentoj...atehere c'duhet ti pergjigjem vetes nese me lind pyetja e flijimit te cdo opcioni per nje njeri?E verteta eshte qe nuk e di me saktesi.Besoj qe ka njerez qe e ndiejne konstant nevojen e gjerave te reja me partnerin,s'shijojne monotonine...I guess une jam nje nga ato.S'me pelqen monotonia e si pasoje zgjodha ciftezimin(sa kafsherore qe tingellon!)me nje njeri qe ka nje bagazh intelektual aq te madh sa arrin te me mbuloje me gjera te reja cdo sekond qe gjendem ne pranine e tije.Arrin te me mahnise me paparashikueshmerine e tije.Cdohere,serish,flijon nje pjese te tijen per te mbajtur gjalle ate qe kemi ndertuar bashke ne aq kohe.Dicka qe nje individ i moshes time s'do arrinte te bente.
Natyrisht,lind pyetja se nese njeri partner eshte ai qe ushqen deshiren e tjetrit me pjese nga vetja,c'rol luan partneri tjeter?Cfare e mban kete karakter kaq dominues lidhur me nje karakter tjeter poaq dominues?Serish se di,di qe s'eshte dicka fizike.Mgjth,jam e sigurte per dicka: terhiqemi perhere nga ajo qe kemi humbur ne te kaluaren...dituria kerkon sakrificat e saja,kerkon te heqesh dore nga mirebesimi,nga pafajeshmeria....Sa hilarike si ide...mundohemi me vite te arrijme nje gjendje metafizike te caktuar,dhe pastaj vjen nje pike qe deshirojme nga partneri pikerisht dicka qe kemi dashur aq shume ta humbasim.
Ndihem ne faj!Ndihem ne faj ngaqe kam arritur nje gjendje besimi te verber ne ate njeri qe se kisha provuar me askend.Kam hequr dore nga ndjenjat humane sic mund te jete xhelozia.Quame te cmendur(!)por dhe sikur ta gjeja ne krevat me dike tjeter s'do me lindte asnje ndjenje posesiviteti.Para se te dalesh ne konkluzione te gabuara,i dashur lexues( )jepme rastin te perfundoj ate qe po thoja.Nuk do me lindte asnje ndjenje posesiviteti pasi e di qe ne fund te fundit,shpirterisht ai me perket vetem mua dhe askujt tjeter.
Shijen e posesivitetit do e provoja vetem nese do e shihja duke biseduar me dike tjeter gjerat qe ai normalisht bisedon vetem me mua.Pra,zhveshjen shpirterore.Zhveshjet e tjera s'me shqetesojne.Nje njeri nuk mund ta kesh tendin fizikisht,psikologjikisht po!
Nuk i ndodh te gjitheve te arrijne deri ne ate pike per nje njeri sa te lene egoizmin e tyre menjane dhe ti thone vetes: une i jap te drejten atij njeriu te ndihet fizikisht njerezor.Une i jap te drejten atij qe te eksperiencoje instinkte qe egzistojne qe ne Lashtesi.
Une e zhvesh ate njeri nga cdo tabu njerezore.Jam femra e vetme ne bote per te qe ka nje fuqi te tille.
Fshehurazi-fshehurazi,ndoshta i jap dhe lejen te tallet me gjitha mendje-lehtat qe mendojne qe mund te pushtojne mendjen e tije.
Hahahaha,te dashur forumista...eshte dicka qe me ben te qesh,por ndoshta pikerisht ti qe me rrudh vetullat me teper,ti qe qe e ve ne litar partneren/partnerin sapo te dalesh nga shtepia mund ta kesh duke u zvarritur me nje mashkull/femer qe e lejon te jete human/e.Le te mos humbasim nga syte qe pikerisht ndjenjat e ndaluara na terheqin me teper.E nese ne nuk ndalojme asgje,natyrisht nese behet fjale per nje individ inteligjent,s'do e terheqin me.
Por prit,te lutem,me e bukura ka per te ardhur: une e lejoj ate te jete human,ne fakt ai s'ka asnje ndalim nga une.Eshte i lire,ne cdo aspekt.Por,me e cuditeshmja eshte qe ai ne keto dy vjet,nuk ka perdorur asnjehere lirine qe i kam dhene une.Perkundrazi,ka dhene prova kufizimesh shume me te medha sesa te tjeret.
Si perfundim,si mund te mos dashurosh nje njeri qe edhepse ne liri te plote,me nje game femerore goxha te larmishme ne dispozicion,nuk behet pre e instinkteve kafsherore per hir te nje femre te thjeshte?