amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Jam e lodhur sonte nga ndjenja e lodhjes.Jam e lodhur nga gjitha"baladat-postimore-forumore-pseudo-poetike" qe lexoj tek the wanna-be writers.Ne nje pike kuptoj sesa shqipetaret e vegjel,qe perzien me shqipetaret e mesem ose te larte,duan te kapin qofte dhe levozhgat e ketyre te fundit ...rruga per te arritur dicka te tille eshte e veshtire,apo jo?Nganjehere sforcimet e teperta cojne ne gjera qesharake.
Huh,u lodha shume sot por ndoshta dhe bera gjera te vlefeshme...Ohuha,mund te pyesesh sesi mund te besh gjera te vlefeshme ne te vetmen ndertese ku grumbullohen ca kokeboshe nga Shqiperia?Si mund ti besh te kuptoje nje injoranti Shqiperie qe te nevojitet vetem 1 minute kohe sa per te bere nje pyetje keshtu mund te evitoja 3 ore pritje te tjera?Natyrisht shqipoja do pergjigjej si shqipo"kam qe ne mengjes qe jam ketu".E natyrisht une do e falenderoja per miresjelljen por...aha,ai qe ishte anes sportelit e pau harbutllekun e shqipos dhe...e denoi ne formen e tije?Po pyes ngaqe injoranti dhe denimin e do me lokomice.E beri te ulej dhe te priste me nje skuze koti,dhe ne tere ate salle me njerez me trokiti ne xhami qe te afrohesha duke me pyetur se mese mund te ndihmonte.I spjegova problemin,la cdogje,vuri ne pune dhe asistenten e tije dhe une brenda 10 minutash arrita ate qe shqipoja yne i dashur harbut po priste gjate 4 oreve.
Mbasi mora ato qe me nevojiteshin "heroi im i dites" doli nga loketi dhe me dha doren duke me siguruar qe do me ndihmonte sahere qe do kisha nevoje.Mosvalle duhet te spjegoj dhe sjelljen e ketij te fundit?JO!Sic thashe ne fillim jam teper e lodhur.Do ju le hapesire fantazise tuaj shqiptareske.Per sot une e pata dozen time te"shqipove".
Duke dalur i urova suksese me tutje shqipos i cili vazhdonte te qendronte ne denim.Natyrisht neper dhembe po thoja"rrace e poshter paskemi qene".
-----------------------------------------------------------------
Ka plot gjera qe s'kuptoj,psh pse njerezit duhet ti komplikojne aq shume gjerat?Me pelqente te ulesha aq shume ne tren pasi karriget kishin pjeset e mbeshteteses shume te larte keshtu askush s'mund te te shihte nga mbrapa,poashtu perkrah mund te veja canten qe te mos me shqetesonte kush.Natyrisht do dilte ndonje plake qe do thoshte"zonjushe mund te ulem" por...Sot desh me la zemra kur pash modelin e ri te trenave...tre katesh,gjitha karriget e cdo departamenti ishin PERBALLE njera tjetres...Mu duk si ndonje Jules Verne i Paleolithicum,i cili ne Abrin e tije po fantazonte per format moderne te abri.Dhe pak dhe do filloja te therrisja"wakka boe"Just shoot me!Pa dyer,pa banjo ne dukje,pa dritez qe te tregon nese dikush eshte ne banjo ose jo,pa tabelezen e vogel ku tregoheshin stacionet e ndryshme,me dritare te vogla...dhe me nja 8 njerez perballe qe te studiojne kepucet e tua ose-ose kembet nese vesh funde.Modernizim leshi!